Kumpi pahempi: aloittaa antibioottikuuri rv 38+4 vai synnyttää poskiontelontulehduksessa?

Vierailija

Raskaus on siis loppusuoralla ja vauva voi syntyä koska vain. Nyt on ollut kaksi viikkoa nuha ja kamala yskä. Tänään alkoi särkeä päätä, joten todennäköisestiposkiontelontulehdus kyseessä. Uskallanko aloittaa antibioottikuurin, jos menen lääkäriin ja se määrätään, vai odotanko, että vauva on syntynyt? Kuumetta ei ole ainakaan toistaiseksi.

Kommentit (8)

Vierailija

Sinä ap voit kuitenkin aloittaa antibioottikuurin jos lääkäri sen tarpeelliseksi katsoo. Lääkkeet on tarkoitettu parantamaan sairauksia ja niitä käytetään silloin kun tarve on. Huolettamasti niihin ei saa suhtautua milloinkaan.

Vierailija

keitä vaikka vedenkeittimessä vettä ja hengittele höyryä hetken aikaa useamman kerran illan aikana. Itselläni konsti toiminut ja ontelot lähteneet jossain vaiheessa tyhjenemään itsestään. Jos sulta löytyy jotain eucalyptus kurkkupastilleja, niin niiden veteenliottaminen tehostaa vaikutusta.

Vierailija

Kävin ensin päivystyksessä ja siellä nuori lääkäri sanoi, että ei voi enään määrätä antibioottia kun raskaus noin lopussa, mutta olo oli niin kauhea, että heti seuraavana päivänä menin omalääkärille ja sehän kirjoitti kuurin mitä voi syödä vaikka onkin raskaana.

Ja kuurin loputtua viiden päivän kuluttua synnytin ja oli aikalailla tukkonen synnytys, siis yläpäässä ;)Samalla kun ponnistin limaa tuli vieläkin kurkkuun ja yskiä piti myös ja voimat eivät olleet kerinneet palautua siitä räkätaudista. Makasin monta viikkoa yskien ja räkää niistäen ja sylkien ennen synnytystä.Joten ehkä kuitenkin sinuna menisin lääkäriin.. mutta tokihan itse tiedät oman tilasi parhaiten! Tsemppiä synnytykseen! =) Niin ja se auttoi kun hörpin mehua ja vettä aina ponnistusten välissä :)

Vierailija

Antibioottia voi ihan huoletta käyttää raskaana, synnytyksen aikanakin sitä usein vedetään suoneen suoraan ja usein synnytyksenkin jälkeen määrätään. Ainut millä on väliä on, että minkälaista antibioottia se on. Kyllä se lääkäri varmasti huomaakin, että olet raskaana, mutta toki voit varmistaa, että se sopii raskaana olevalle. Pahempi juttu on, että elimistössä annetaan bakteerien jyllätä.

Vierailija

Lääkäri osaa sitten määrätä oikeanlaista antibioottiakin tarvittaessa, sikäli ei hätää. Mutta vaikka kuurinkin ottaisit, suosittelen sitä kannua, koska se nopeuttaa parantumista ja ehkäisee uusia tulehduksia :) Löyty apteekista (ns. sarvikuono). Kannattaa laittaa lusikallinen karkeaa merisuolaa kannulliseen lämmintä vettä, ravistella vähän aikaa (että liukenee hyvin) ja pitää pää ihan 90 asteen kulmassa lavuaarin päällä, niin ei tunnu yhtään ikävältä. Suosittelen!! Auttaa myös nuhassa hyvin :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat