KAUKOMATKAILU JA TAAPERO-KOKEMUKSIA???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!

Kaipailisin kaikenlaisia kokemuksia kaukomatkailusta pienten lasten kanssa! Suunnitteilla olisi matka Meksikoon kun lapsi on kuukautta vaille 2 vuotta (silloin lapsen hinta vain 50 euroa ;) ) ja nyt tietenkin miettii aikaeroa, pitkää lentomatkaa yms.

Hotelli olisi tälläinen lapsiystävällinen " all inclusive" hotelli ja muutenkin lapsen ehdoilla mennään joten siinä ei luultavasti suurempia haasteita tule olemaan, mutta se matka paikan päällehän on pitkä ja siihen aikaero -8h....Jos jollain on kokemuksia niin lueskelisin mielellään :)

Kommentit (9)

Vierailija

Itse en saa nukuttua enää koneessa kuin korkeintana hetken.

Ole yhteydessä matkatoimistoon, josko saisitte varattua sellaisen paikan, missä on normia enempi jalkatilaa, pitkällä lennolla joka sentti on plussaa, vielä kun omat paikat pitää jakaa lapsen kanssa. Muuten omat kokemukset on, että lapsi viihtyy koneessa paljon paremmin kuin aikuiset.

Ota paljon puuhailujuttuja mukaan, jompikumpi suunnista on päivälento ja aika käy pitkäksi. Jos lapsi katsoo piirretyjä, niin kannettava dvd-soitin on pitkillä lennoilla avuksi.

Isosta aikaerosta on kokemusta vain alle 1-vuotiaan kanssa ja silloin sopeutui ihan hyvin, täsmällen samaan rytmiin emme edes pyrkineet kuin kotona. Eniten meillä on taaperon kanssa reissatessa ollut stressipaikkoja kohteessa, sillä tyttö on vilkas ja ulospäinsuuntautunut niin hänessä oli melkoisesti vahtimista, kun kunnolla aidatut pihat ja leikkipaikat ei ole kovin yleisiä ja esim. Meksikossa liikenne on aikamoista, tosin tuollainen iso resort-hotelli on toivonmukaan parempi siinä suhteessa.

Vierailija


Meillä lapset ovat aina sopeutuneet aikaeroon paremmin kuin me aikuiset. Meidän taktiikka on ollut aina, että välittömästi ruvetaan noudattamaan paikallista rytmiä ja ihan hyvin on mennyt. Ekana yönä on luonnollisesti ollut vähän valvomista / menty illalla väsyneenä vähän aikaisemmin nukkumaan, mutta toinen päivä on yleensä sitten mennyt jo ihan hyvin. Ekoille parille päivälle esi siis kannata välttämättä suunnitella mitään kauhean tiukkaa aikataulua tai pitkiä ajomatkoja ainakaan niin että pitää itse ajaa.Tämä siis lukuunottamatta viime kevättä jolloin aikaeron päälle oli hotellissa ensimmäisenä yönä tulipalo jonka vuoksi seisoskelimme keskellä yötä pari tuntia ulkona ja siitä sekosi varsinkin meidän vanhempien rytmi lopullisesti niin että vasta loppulomasta pääsimme sellaiseen vauhtiin ettemme joka päivä kaatuneet illalla kahdeksalta rättiväsyneinä sänkyyn. Mutta tämä oli siis ihan poikkeusjuttu ja kyseessä karibianristeily niin että väsymyksen poisnukkuminen oli tavallista hankalampaa kun oli niin paljon kiintoisaa tehtävää ja nähtävää...

Vierailija

Varataan matka varmaankin Tjäreborgilta/Aurinkomatkoilta tai Finnmatkoilta joten en tiedä varmasti, mutta eikös silloin lennetä Finnairilla....ja tälläinen Hyphen asu hankitaan ehdottomasti ja juuri haalarimalli ja sarjaan kuuluu myös lippalakki joka suojaa niskan niin silloin jää enää sääret/käsivarret/kasvot rasvattaviksi....

Turvaistuin asiaa täytyy miettiä kun meillä on Britaxin secura istuin ja aika iso mukaan raahattavaksi....mutta ilman istuinta matkustaminen olisi kyllä aika riskaa peliä....täytyy miettiä....edelleenkin vinkkejä saa kertoilla...;)

Vierailija

Tuokin oli helpottava kuulla, ettei se aika-erokaan niin suureksi ongelmaksi välttämättä muodostu....sitä vaan ehkä liikaakin jännittää kun matka on niin pitkä!!

Vierailija

me käytiin vuosi sitten meksikossa lasten kanssa, tyttö oli tuolloin vasta 11kk ja poika 2v9kk. hienosti meni matka molempiin suuntiin, on kyllä aika pitkä lento jos ajattelet kaksivuotiaan sylipaikalla. meillä oli isommalla oma paikka ja pieni sylipaikalla, oli kuitenkin kolme aikuista jotka vuorottelivat.sylipaikka ei tosiaan välttämättä oikeuta isompaan jalkatilaan kun lapsi on ylittänyt aivan vauva iän jolloin olisi siis saanut tuon vauvankopan. meidän meksikon lennolla kopan ikäraja oli 6kk.toiseen suuntaan saatiin tilava paikka, toiseen suuntaan ei. aikaeron ja lentoaikataulun ansiosta lapset nukkuivat suuren osan lennoista.meillä oli myös all inclusive hotelli joka osoittautui loistavaksi paikaksi lasten kanssa. hotelli järjesti murot ja maidot omaan hotellihuoneeseenkin pyydettäessä. esim kun saavuimme hotellille myöhään illalla ja ruokapaikat olivat jo kiinni, niin hakivat suoraan keittiöstä suuren valikoiman evästä iltapaloiksi. mukavaa myös se että kuumassa maassa lapsellakin on valikoimaa juomien ja syötävien suhteen, eikä haittaa vaikka joku asia ei maistuisikaan....meksikossa on todella lapsiystävällistä väkeä, uskon että nautitte matkasta paljon.suosittelen lapselle otettavan hepatiitti rokotteet ennen matkaa.

Vierailija

kolmen lapsen kanssa on tullut reissattua aika paljon joten jotain huomionarvoista.Baby basket on aika pieni ja tosiaankin makuuasennossa. Voi lapsi siihen nukkumaan mahtua jos on pienikokoinen, mutta vähän hankala se on. Mutta joka tapauksessa kannattaa yrittää päästä siihen eturivin paikalle, koska siinä on paljon enemmän jalkatilaa vaikkei basketia olisikaan. Ja jos lentoyhtiössä on vielä valitsemisen varaa niin tässä asiassa suosittelen ehdottomasti British Airwaysiä - BA:lla nimittäin on sellaisia Infant seat - tuoleja alle 2-vuotiaille jotka kiinnitetään samalla tavalla sille pöytälevylle kuin baby basketitkin. Infant seat muistuttaa lähinnä sitteriä ja siinä ainakin meidän vähän vajaa 2-vuotias viihtyi oikein hyvin myös hereillä - olipa jopa ylpeä siitä että hänellä oli ihan oma istuin. Nukkuessa istuimen sai käännettyä makuuasentoon. Istuimessa on myös turvavyöt niin että lapsi saattoi istua siinä myös silloin kun oli ilmakuoppia vaikkakaan virallisesti ei ilmeisesti saisi, mutta ainakaan lentoemännät eivät sanoneet mitään vaikka lapsi istui istuimessa turvavyövalon palaessa ja minusta istuin oli kyllä hyvin tukeva.Toinen mahdollisuus on tietysti ottaa lapselle oma paikka koneeseen jolloin se tietysti maksaa vähän enemmän mutta sitten voi ottaa vaikka oman autonistuimen koneeseen jolloin se on helposti käytettävissä myös perillä - liikennehän on Meksikossa kuten monessa muussakin maassa se kaikkein vaarallisin juttu lapsille. Meidän turvaistuimet ovat aina matkanneet ruumassa sullottuna teipillä kiedottuun muovipussiin ja hyvin ovat kulkeneet - paljon kimurantimpi juttu on joskus ollutkin sellaisen taksin hankkiminen jossa on turvavyöt ja niskatyynyt ja johon saa sen istuimen kiinni :)Ja jos tarkoitus on uida ja olla altaalla tai rannalla niin suosittelen ehdottomasti sellaisia haalarimallisia (kokopuku-) aurinkosuojauikkareita. On todella näppärää ja helppoa vetää lapselle aurinkosuojauikkari päälle kun sitten tarvitsee enää rasvata " vain" kasvot, pää, kaula, niska, korvat, jalat ja kädet... ;) Vaikka kuinka yrittäisi niin eiväthän ne lapset kuitenkaan koko aikaa auringossa pysy ja hattukin on aina ties missä. Ja muistathan tietysti hankkia vähintään 50 suojakerrointa.Sitten meillä on aina ollut matkoilla enemmän tai vähemmän evästä mukana, siis alussa kotoa kannettua ja myöhemmin paikan päältä ostettua. Erityisesti mehua, vettä jne. kannattaa aina olla jossain kassissa (paitsi tietysti siellä all inclusive -hotellissa ei tarvita). Näppäriksi olemme todenneet myös iskukuumennetut pillikaakaot koska matkoilla lapset tuppaavat syövän ja juovan enemmän tai vähemmän epäterveellisesti niin tuleehan edes vähän maitoa... Myös jotain hedelmiä, rusinoita, keksejä tms. kannattaa aina olla vähän laukussa.

Vierailija

Mäkin olen muuten kerran nähnyt, että n. 1,5 vuotias oli babybasketissa, joten sen voisi yrittää saada!

Paikanpäällä olo mua ei juuri sen vuoksi huolettanut kun ollaan niin rantaihmisiä, joten meri/uima-allas tulee olemaan matkan " pääkohteet" ja nähtävyyksissä yms. käydään varmaan miehen kanssa erikseen katsomassa joten lapsi viettää varmaan lomansa melkein kokonaan vesileikeissä...

Eli rohkeasti kuitenkin matkaa suunnittelemaan ja paljon puuhasteltavaa mukaan koneeseen niin eiköhän se sitten suju....;)Ja jos vielä lisää kokemuksia niin ovat tervetulleita!!!

Vierailija

Thaimaan lennolle babybasketin (juu, on kilo-, ikä- ja tiesmitkärajoitukset), mutta koneessa ei silloin ollut muita tarvitsijoita ja lentoemot ystävällisesti sitä tarjosivat. Oli kyllä tosi mukava saada lapsi nukkumaan siihen (no, jalat tulivat ulos kopasta), ja ei siis tarvinnut pitää koko matkaa sylissä. Lapsi nukkui siis hyvin siinä kopassa.

Toinen must-juttu oli koneeseen uusi lelu, joka oli meillä piirustuslauta. Kyllä siinä matkalla piirrettiin:)

Hienosti lennot kuitenkin sujuivat ja perillä oli ihanaa:) Mukavaa matkaa teille!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat