Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haluaisitko tietää vauvasi mahdollisesta Downin sdr tms. epäilystä heti syntymän jälkeen?

Vierailija

Tilanne siis seuraava. Raskaus edennyt normaalisti, eikä raskaudenaikaisissa seulonnoissa ole ollut poikkeavaa. Synnytys sujuu tavallisesti.

Syntymän jälkeen synnärin henkilökunnalle/lääkärille herää epäily kromosomipoikkeavuudesta poikkeavien piirteiden perusteella. Epäily ei kuitenkaan ole kauhean vahva. Vauva saattaa siis olla ns. terve tai kromosomistoltaan poikkeava. Itse et huomaa vauvassa mitään erikoista. Haluaistko tietää näistä epäilyistä heti vai haluaisitko tutustua vauvaan ensin rauhassa?

Kommentit (5)

Vierailija

Voisi olla vähän liikaa jos siinä synnytysshokissa kun vasta on saanut vauvan rinnalleen alkaisi lääkäri sanomaan että voi olla kehitysvammainen.Että eiköhän sitä voi muutaman tunnin odottaa...

t: 2

Vierailija

Oli vapauttava tunne kun sai vaikean raskauden ja ei-ihan-suunnetelmien-mukaan-menneen " synnytyksen" jälkeen sen vuorokauden ajan huokaista helpotuksesta ja tutustua suloiseen, terveeseen vauvaan. Kyllä tuo vammaisuuden aiheuttamat tunteen kerkesi käymään läpi myöhemminkin. Meille ainakin tuo vuorokausi oli kullanarvoinen! :o)Seuraavien lasten kohdalla taas olisin halukas tietämään mahdollisista vammoista heti, jos vain mahdollista. Mutta tietysti on paljon asioita jotka selviävät vasta myöhemmin, eli en tiedä onko silläkään niin merkitystä. Kuitenkin nyt tuntuisi että ottaisin mielummin tiedon vastaan mahdollisimman pian.

Vierailija

Jos kerran lääkäri epäilisi että jotain poikkeavaa on niin tottakai siitä olisi kerrottava heti. Eikä vasta kuukauden päästä soitettaisi että silloin kun olitte täällä niin huomasin tälläistä....

Uusimmat

Suosituimmat