Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikähän meidän seinässä sanoo tsirp tsirp?

Vierailija

Pikkusen risoo. Ilmojen kylmettyä meidän pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välinen seinä on alkanut pitää ääntä. Tsirpitys alkaa klo 21 illalla ja loppuu klo 7 aamulla. korvatulppien kanssa on pakko nukkua. Esikoinen herännyt monena yönä ja kömpinyt peloissaan meidän väliin. Ihankuin ääntä pitäisi joku lintu. mutta miten ihmeessä se olis sinne rakneteisiin päässyt. Seinää ei viitsis millään alkaa purkamaan. Kuulostaa tutulta? ratkaisuja?

Kommentit (5)

Vierailija


Kotisirkkoja on asustanut Hirvijärvellä syksystä 1997 lähtien. Öisin oli kuulunut talon lattian alta melko voimakasta jatkuvaa ääntä: " Ii, ii, ii, ii" . Talon emäntä hermostui asiasta ja ruiskutti lattian alle Radaria. Paikalta löytyi sitten eri kokoisia hyönteisiä, jotka tunnistettiin kotisirkoiksi.

Kotisirkka on n. 2 cm pitkä kellanruskea hyönteinen. Se on muita sirkkoja leveämpi ja litteämpi ja sillä on kärkeen päin suippenevat perälisäkkeet. Vain koiras ääntelee. Äänen se saa aikaan hankaamalla oikean etusiiven alapinnassa olevaa hammasriviä vasemman etusiiven takareunassa olevaa harjannetta vasten. Koska sirkoilla on vähittäinen muodonvaihdos, löytyy niitä eri kehitysvaiheessa olevia ja näin ollen eri kokoisia. Naaras munii kerralla 200 - 300, joskus jopa 1000 munaa.

Kotisirkka oli ennen yleinen ihmisasumuksissa Etelä- ja Keski-Suomessa, mutta ilmeisesti keskuslämmityksen aiheuttaman huoneilman kuivumisen takia se on nykyään melko harvinainen. Kotisirkka on lähes kaikkiruokainen. Sille kelpaavat ruokatähteiden lisäksi mm kuolleet hyönteiset, paperi ja tekstiilit.

Uusimmat

Suosituimmat