Vauva 9kk ja liikkuu näin.. (onko " normaalia" )?????

Vierailija

Elikkä meidän 9kk ikäinen vauva liikkuu ainoastaan jännästi ryömien ei konttaa laisinkaan.Jonkin verran kurkkii esim. alimmalle rappuselle, mutta ei juuri muuten ole kiinnostunut kiipeilystä/pystyyn nousemisesta.Tykkää istua ja istuukin hyvin ja lähtee siitä ryömimään, mutta ei osaa mennä itse takaisin istumaaan.Käsistä kiinnipitäen menee astellen/pomppien etteenpäin ja tykkää myös seistä tuettuna.Onko tämänverran liikkuminen " normaalia" ?Luin jostain, että jotku pikkuiset ovat lähteneet kävelemään n.10kk iässä, mutta meidän vaavi tuntuu olevan tyytyväinen kun pääsee ryömien paikasta paikkaan...

Kommentit (5)

Vierailija

että meillä ainakin meni hyvin sykäyksittäin kuopuksen kehitys, eli oppi aina kerralla paljon jaa nopeasti, konttaaminen, istumaannousu ja seisomaannousu tapahtuivat kaikki sitten kuukauden sisällä siitä kun tajusi konttaamisen idean.3

Vierailija

ryömi ja nousi seisomaan 6kk jne, 2 seuraavaa ryömivät ja istuivat 9kk, konttasivat 10kk ja kävelivät 1v2kk :)Lienee normaalia. Ainakin normaaleja lapsia meillä on :)

Vierailija

Meillä esikoinen käveli tukea vasten 7kk ikäisenä ja ilman tukea 9kk ikäisenä (mikä myöskin on normaalia).Kuopus taas on hitaampaa sorttia ja ryömi vielä 9kk iässä. Konttasi noin 10,5kk ikäisenä ja nousi seisomaan vasta noin 12kk iässä. Nyt kävellyt noin kuukauden ajan ja edelleen konttaa enemmän kuin kävelee, ikää on nyt 1v 3,5kk.Meidän lapsilla ainakin pätee se, että jos rupeaa kävelemään/liikkumaan myöhemmin, silloin puhe kehittyy nopeammin ja päin vastoin. Meillä kaksi nuorinta ovat tästä hyvänä esimerkkinä.Keskimmäinen (joka käveli tukea vasten 9kk vanhana) ja nuorimmainen.

ovat tällä hetkellä 2v6kk ja 1v3kk ja molemmat puhuvat suurinpiirtein yhtä hyvin.

Vierailija

kuopus oppi 9kk ikäisenä konttaamaan, sitä ennen vaan ryömi. Mutta nopeasti sitten oppi hyvin sen konttaamisen, kun hoksasi miten se tapahtuu. Ekat askeleet tasan 1v.esikoinen taas astui ekat askeleensa 9.5kk ja käveli jo hyvin 10kk!Lapset ovat erilaisia.

Ja yhtäkkiä saattaa oppia tosi nopeaan tahtiin konttaamisen ja seisomaannousun ja tukea vasten kävelyn.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat