Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitäisikö lastenvaatteet pestä 60 asteessa?? Puhdistuuko pissat ym 40 asteessa?

Vierailija

Itse kyllä lähinnä pesen 40:ssä, mutta tänään tuli mieleen että pitäiskö kuitenkin pestä 60:ssä, miten te muut teette?:o)

Kommentit (10)

Vierailija

Esim. vaatteissa oleva uloste vaatii 60 asteen pesun jotta ei jää bakteereja muhimaan vaatteisiin.

Pölypunkit eivät poistu alle 60 asteen pesussa.

Hiki ei poistu vaatteista alle 60 asteen pesussa kunnolla vaan jää " kummittelemaan" . Tämä esim. urheiluvaatteissa huomaa. Jos pesee vain 40 asteessa ja laittaa sen seuraavalla kerralla päälleen niin vaatteen ei tarvitse kuin lämmetä jotta hiki haisee taas. Eli urheilussa käytettävät vaatteet pestään myös 60 asteessa.

Kihomadon munat tuhoutuvat vasta 60.... ja lista jatkuu.Eli yhteenvetona: pesen niin paljon kun vaan 60 pestäviä vaatteita löytyy 60 asteessa. (Ja pesen myös 40 asteeseen tarkoitettuja vaateita toisinaan 60 asteessa jos näyttävät siltä että kestävät sen mm. puuvilla ei mene oikein miksikään muuten mutta VOI kutistua.)Yleensä lastenvaatteita ostaessani kiinnitänkin huomiota siihen että vaatteen saa pestä 60 asteessa. Poikkeuksena tietysti ulkoiluvaatteet.

Vierailija

Pissaiset petivaatteet huuhtelen pesukoneen huuhteluohjelmalla ennen varsinaista pesua (näitä vahinkoja on onneksi harvoin).

Petivaatteet ja yöpuvut pesen aina 60 pesussa ja muut suurinpiirteiden ohjelapun lukeman mukaan.Puuvilla kyllä yleensä kestää sen 60 vaikka ohjeessa olisi 40 (kannattaa tietty huomioida esim. mahdolliset painetut kuvat) ja kaikki vaatteet pesen ihan ekalla kerralla lapussa ilmoitetussa lämpötilassa.

Jos vaatteet ei kauhean likaisia/tahraisia ole, niin väkisin en 60 pese.

Vierailija

ja yritän hankkia vaatteita, jotka kestävät pesun 60 asteessa. Monissa etelä-eurooppalaisissa vaatteissa näyttää vain olevan 30 tai 40 asteen pesusuositus. Vaipat aina 60 asteessa.

Vierailija

niin heidän sukkansa on tärkeää pestä 60 asteessa. Sukkamehu ei poistu muutoin sukista kunnolla ja sukat alkavat aina vaan heti haisemaan uudelleen.

Eli tämä myös yhtenä vinkkinä sukkamehun positamiseen.

Vierailija

Enemmän meillä pestään 60-asteista pyykkiä kuin 40-asteista. Aikuistenkin vaatteista monet oikeasti kestävät 60 astetta, vaikka pesuohje muuta väittäisikin.

Uusimmat

Suosituimmat