Mikä tällaisia vanhempia oikein vaivaa? - Tänään tapahtunutta

Vierailija

Olin tänään lasten kanssa ulkona ja mukaan ilmestyi yksin liikkunut 5v tyttö. Kiinnitin tyttöön huomiota jo kun vasta lähestyi kauempana meitä, ihmettelin mitä niin pieni tekee siellä yksin. Tyttö tuli katsomaan meidän pelailua ja aloin juttelemaan tytön kanssa. Oli yksin liikenteessä, ei osannut sanoa tarkkaan missä asuu, isoveli oli jossain kaverinsa kanssa. Tyttö leikki siinä meidän kanssamme, tarkkailin ympäristöä koko ajan odottaen, että jostain tulee joku hakemaan tyttöä.

Tyttö oli hyvin luottavainen ja kertoi olevansa luvan kanssa liikenteessä, kertoi että hänellä on känny taskussa ja kotiin pitää mennä tiettyyn kellonaikaan. Lähti meidän mukana lähellä olevaan leikkipuistoon, kertoi minulle matkalla ettei hänellä ole kavereita, koska muut tytöt eivät halua leikkiä hänen kanssaan.

Kun puhuin lapsille, että kohta mennään kotiin laittamaan ruokaa, pyysi tämä tyttö, että älkää menkö vielä.

Sanoin tytölle, että lähdemme samaan aikaan kun hänenkin pitää lähteä ja että saatamme häntä kotiin samalla.Lähdimme ja tyttö sanoi olevansa niin väsynyt ettei jaksa kävellä - oli sitten pyörän kyydissä vähän aikaa. Osasi hiukan kertoa suuntaa missä asuu ja lähdimme siis sinne päin. Lopulta tyttö yht`äkkiä sanoi tuntevansa tien kotiin, lähti juoksemaan ja vilkutti iloisesti.Omien lasten kanssa en pysynyt tytön perässä vaan tyttö meni menojaan. Suunnilleen pystyn päättelemään missä asuu ja tyttö liikkui todella kaukana omasta kodistaan, matkalla mm ison tien alitus alikulkutunnelin kautta +kokonaisen asuinalueen läpikulku metsän reunaan asti.Tyttö ei aluksi tiennut tarkkaa suuntaa missä asuu, ei osannut kuvailla taloa (väitti sen olevan kerrostalo vaikka kyseisen tien varrella ei ole kerrostaloja) kun kysyin osoitetta jne niin vastasi 10.

Oli todella kaukana kotoaan ja yksin. Luottavainen ja puhelias tyttö. Kulki meidän mukana paikasta toiseen, tarve leikkikaveriin oli kova. Oli todella reipas ja " itsenäisen" tuntuinen, liikunnallinen tyttö.Mitä jos vastaan olisikin kävellyt vähemmän mukava ihminen? Pedofili?Kuka päästää 5v lapsen yksin ulos? Ymmärrän jos lapsi olisi omalla pihalla valvonnan alla, mutta vaikka tyttö olisi karannut, olisi joku varmasti tullut etsimään tyttöä niiden parin tunnin aikana kun tyttö oli kanssamme.Kävi niin sääliksi tyttöä, ilmeisesti vanhemmat eivät välitä, kavereita ei ole ja pieni 5v suloinen tyttö kulkee yksin pitkin ja poikin.

Sivut

Kommentit (42)

Vierailija

vuokratalojen joukossa on niitä taloja, joihin sijoitetaan kaikki pahimmat tapaukset. Oikein tungetaan samaan asumaan alko-ongelmaiset, narkkarit jne. Sitten joukkoon mahtuu muutama lapsiperhekin, ihme kyllä. Ja minä en usko, että sellaiseen taloon muuttaisi kukaan sellainen perhe, jossa lapsista huolehditaan hyvin. Oletko koskaan edes käynyt sellaisessa talossa? Siellä haisee rappukäytävää myöten ja kauhea kännäys käynnissä illasta toiseen. Vahingossa jouduin hätäpäissäni muuttaessa työn perässä asumaan sellaisessa kaksi kuukautta ja ihmettelen niitä vanhempia, jotka lapsineen asuu siellä vuosia, kun asiallisiakin asumuksia on saatavilla vuokratalosäätiöiltä perheille. Itse olin vielä lapseton, mutta silti se paikka oli jopa 23-vuotiaalle sinkullekin täysin mahdoton. Sitä huutoa ja tappelua viikonloppuisin, oksennusta rappukäytävässä aamuisin, hissin peilit rikki, asuntojen ovet potkittuja ja kolhiintuneita, talon edusta täynnä roskia ja naapurin silmät harittaa omituisesti aamusta iltaan.Vierailija:

Lainaus:


Saat liikkeelle kuvitelmia, että vuokralla asuvat eivät välittäisi lapsistaan. Puhu asiasta, älä ala syyttelemään tiettyjä ryhmiä, kun ei se kuitenkaan pidä paikkaansa.
Vierailija

Meillä ei ainakaan tiedä, jos tosin eivät kyllä vaeltelekaan yksin pitkin kaupunkia.Mielestäni ap toimi ihan niin kuin kuka tahansa järkevä aikuinen olisi toiminut.

Vierailija

olisi soittanut vanhemmilleen ja olisin itse tarkistanut puhelimessa aikuisen kanssa, missä lapsi asuu!? Herranjestas, jos joku vieras aikuinen lähtisi kärräämään mun 5 vuotiasta pyörällä kotiin!!!!!!!!

Vierailija

vaikka lapsi olisi kuinka fiksu niin pieneltä unohtuu kuitenkin ne ohjeet ja varoitukset.

Tuo tyttö tuli niin mielellään mukaan ja tiedän, ettei lapsi ajattele niin analyyttisesti (sillä on lapsia mukana, se ei ole paha ihminen)Oma 6v mietti koko illan, pääsikö tyttö kotiin. Ja kysyi monta kertaa, missä tytön äiti oli.

Meillä kun 6v ei vielä ulkoile yksin ja suoraan sanoen kyllä nauttiikin siitä, että äiti leikkii, pelaa, juoksee jne mukana. Helppoahan se olisi laittaa lapsi yksin pihalle, siis ihan itsekkäästi ajatellen. Meillä varmasti talven aikana aletaan harjoittelemaan pihalla oloa ilman äitiä, jos lapsi näin haluaa - se äiti tarkkailee sitten ikkunasta =)En ihan oikeasti ymmärrä sitä, että lapsista yritetään tehdä isoja liian aikaisin. Jokaisen vanhemman pitäisi edes hiukan tutustua aivojen fysiologiseen kehitykseen - jos sitä kautta edes tajuaisivat, mitä lapsilta voi vaatia ja mitä ei.ap

Vierailija

Ja olen itsekin asunut joskus vuokralla, viimeksi pari vuotta sitten. Näin isosta kaupungista vaan löytyy muutamia taloja, joihin sijoitetaan kaikki epäsosiaalinen aines ja tämä leikkipuiston lähellä oleva on yksi niistä!t: se vuokratalosta kirjoittanutVierailija:

Lainaus:


meidän lapsemme on vuokralla asuvien ihmisten lapsi, eikä kulje yksin ulkona liian vähissä vaatteissa. Se, ettei ole ylisuurta velkaa ei tee ihmisestä sen huonompaa vanhempaa, eikä kykenemätöntä huolehtimaan lapsestaan, välttämättä;)
Vierailija

Mutta myös toisinpäin, vanhemmat voi olla millasia vaan. Pidä silmällä likkaa jos näet joskus toistekin, myös hänen tulevaisuutensa voi olla susta kiinni.

Vierailija

muutama vuosi sitten kun vielä tuli hengattua puistoissa nuorisoporukoissa, tuli tutustuttua 4 vuotiaaseen tyttöön. Tytöllä oli naama isoilla arvilla ja käveli vhän hassusti, kuulemma törmännyt pyörällä autoon. tyttö oli aina yksin, ja etsi porukkamme aina, oli usein monia tunteja kanssamme (me siis ryyppäämässä) vaikka yritimme saada lähtemään. monta kertaa kyselin kotiintuloaikoja ja varmistelin ettei tyttö ollut ilman lupaa pihalla (kun kello oli jo 1 2 tai 3 yöllä) monta kertaa saatoin koti ovelle ja kerran vein jopa sisään asti, ovenraosta kurkisti nuiva naisihminen päihtyneenä ja päästi tytön sisään sanomatta mitään muutakuin " jaa" . ja kymmenen minuutin päästä tyttö oli taas luonamme. En voi ymmärtää mitä liikkuu päässä jos 4 vuotias (ilmeisesti vammautunutkin) tyttö saa hillua yöt yksin ulkona, ilman että vahemmat tietävät edes missä on (saattoi välillä olla todella kaukanakin kodistaan). asuinseutu on taajama-aluetta, ei siis aivan keskustassa, mutta silti... ei tietentään tuolloin nuoruudessa tullut ilmoitettua mihinkään.. tietysti olisi pitänyt.. nyt kyseinen tyttö on kadonnut näistä seuduilta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat