Lomakustannusten jako kaveriperheen kanssa - mikä olisi reilua?

Vierailija

2 perhettä vuokraa yhdessä lomamökin. Toisessa perheessä on 2 alle kouluikäistä lasta, toisessa 1. Molemmissa lisäksi 2 aikuista.

Mökin vuokra on kiinteä, ei siis riipu henkilömäärästä. Mökkejä on tarjolla vain yhden kokoisia. Mökissä on molemmille perheille suunnilleen yhtä isot huoneet ja lisäksi yhteistä tilaa.

Miten jakaisitte vuokran? Puoliksi vai niin, että neljän hengen perhe maksaa 4/7 ja kolmen hengen perhe 3/7?

Kommentit (12)

Vierailija

aikuiset olisivat aina yksi kokonainen ja lapset puolikas. Eli 2a ja 2l olis 3 ja 2a ja 1l olis 2,5. Eli toiset maksais 3/5,5 ja toiset 2,5/5,5.

Vierailija

Kiitos kommenteista, ne huojensivat mieltä. Meillä tilanne se, että olemme siis tuo isompi perhe. Mies on sopinut lomaan liittyvät asiat kaveriperheen kanssa ja ilmoitti, että ovat sopineet vuokran menevän puoliksi. En tiedä, millaisia keskusteluja asiasta käytiin eli oliko tuo kaveriperheellekin ihan itsestään selvä juttu vai neuvoteltiinko asiasta jotenkin tms. (Mies on nyt reissussa joten en pääse häneltäkään kysymään). Tässä vaan yön tunteina rupesin miettimään, että entä jos kavereiden mielestä tuo ei olekaan reilua, ts. pitäisikö tarjoutua maksamaan enemmän kun meitä on enemmän... Toisaalta jos osat olisivat toisin päin (eli meitä olisi vähemmän), pitäisin varmasti itsestään selvänä, että puoliksi jaetaan. Joten enpä taida edes ottaa asiaa puheeksi kavereiden kanssa, pitävät ehkä vaan hassuna :)Ruoasta on jo suunnileen sovittu, mitä kukakin tuo eikä ole sen kummemmin laskettu, miten kustannukset jakautuvat. Meidän lapsista toinen on vasta 1 v, joten ei kauheasti syökään.T. Ap

Vierailija

Puoliksi tietty. Jos on kaksi perhettä ja yks huone per perhe.. minkä ihmeen takia sitä maksua pitäisi millään muulla tavalla osittaa?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat