Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

MItäköhän tastäkin ajattelisi:

Vierailija

Kaveri soitti tänään ja oikein vaatimalla vaati, että toisin lapsia heidän lapsille kaveriksi tänään. En olisi millään jaksanut l' hteä viemään, asuvat jonkun matkan päässä ja olin ajatellut että olisimme ihan perheen kesken.No, kaverini sai puhuttua mut ympäri, ja olihan se lapsillekin kiva. Eli vein lapseni sinne.Illalla lapsi kertoi, että tämän toisen perheen lapsi oli kertonut, että hänellä on matoja! (kihomatoja?) ja että oli saanut eilen sellasta lääkettä, että kakka oli tullut punaiseksi.Soitin kaverilleni ja kysyin asiasta. Sanoi että höpö höpö, lapsi on keksinyt omiaan, ei heillä ole mitään matoja. En osannut sanoa siihen mitään.Nyt sitten jännitetään, kumpi puhui totta, äiti vai lapsi ja saammeko me noita ihania otuksia meille!!! VOI että pistää vihaksi. EN itse ikimaailmassa kutsuisi meille vieraita, varsinkaan lapsia jos meillä olisi kihomatoja/täitä!!! Tai ainakin kertoisin siitä kutsutuille.Enkä todellakaan olisi vienyt lapsiani tuonne kylän, jos olisi ollut pienikin epäilys madoista.

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Kyllä niitä tulee ihan kenelle vaan. Ja kihomadon munat on erittäin vaikea hävittää, esim. huonepölyssä (ikkunaverhoissa, vuodetekstiileissä jne.) viihtyvät vuosia elinkelpoisina! Päiväkodissa tai muussa paikassa jossa ollaan tiiviiisti yhdessä on aika vaikea välttää tartuntaa. Täi- ja kihomatoepidemiat on jokavuostisia ja todellakin tulee myös " tavallisille" lapsille. Ent. päiväkotityöntekijä/sairaanhoitaja

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Olisi voinut puhua myös TUTUSTA. En tunne heitä kovin hyvin. Nytkin vein vain lapset leikkimään, en jäänyt itse paikalle.
Vierailija

Suorastaan kerjäsin meille (mahdollisia) kihomatoja viedessäni lapset leikkimään perheeseen, jota en tunne läpikotaisin! Ihan normaali perhe ovat, tästäkin episodista huolimatta.Eikö teidän lapset käy koskaan kylässä koulu, päiväkoti tai harrastuskavereilla? Lähetättekö mahdollisesti ennen kyläilyä heille kaavakkeen jossa kysellään: " Eihän teillä vain ole kihomatoja, ettehän polta sisällä, ettehän varmasti olista unikko-kuosisia verhoja.....??"

POintti: mistä v****sta mä olisi voinut tietää että heillä oli mahdollisieti matoja kylässä?????

Vierailija

Hyvää yötä teille arvon mammat. Toivotaan että teillä(kin) rupeaa pyllyssä kutisemaan kun pistätte päänne tyynyyn, ehkä aloitukseni pointti aukeaa paremmin.Täällä kun ollaan niin valmiita kertomaan kärkäät mielipiteensä asioista joista ei kirjottajalla ole varmaita hajua.... sinulle joka pidit lapset+madot yhdistelmää=sula mahdottomuus, tai vähintäänkin outoa.

Vierailija

Sellaisia, joiden lapsilla

1. on matoja

2. on matoja, mutta vanhemmat valehtelevat että niillä ei ole matoja?Aika erikoisia molemmissa tapauksissa.

Vierailija

lääkäriseuran Duodecimin " maalikoille" tarkoitetusta Terveyskirjastosta:" Kihomadot ovat ihmisten yleisimpiä loisia. Ne tarttuvat herkästi ihmisestä toiseen joko käsien tai esineiden välityksellä. Tartuttajina ovat madonmunat, jotka aloittavat ruoansulatuskanavassa uuden elämän. Arvellaan, että noin joka viidennellä 4 ¿ 10-vuotiaista on kihomatoja."" Esimerkiksi päiväkodissa madonmunat tarttuvat leikeissä myös kädestä käteen. Tahmeat munat tarttuvat helposti leikkikaluihin ja ovenkahvoihinkin, joista ne sukkelasti siirtyvät uusiin käsiin, ja tartuntakierre on valmis.Ohutsuolessa madonmunista kehittyy uusia matoja, jotka jo parin viikon kuluttua ovat valmiita jatkamaan sukuaan. Munat voivat säilyä huonepölyssä tartuntakykyisinä jopa kuukausia. Sieltä ne voivat hengitysilman mukana joutua nieluun, jolloin ahkerasti käsiäänkin pesevä saattaa saada matotartunnan. "

Eli ei mitenkään kummallista tai epänormaalia, että lapsella on matoja :)

Vierailija

Ensinnäkin sen takia että kihomatolääkkeestä kakka EI värjäydy! Lapsi on voinut kuulla esim päiväkodissa asiasta ja yhdistelee asioita.... Kyllä sinun on uskottava kun äiti kerran suoraan kysyttäessä niin sanoi

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat