asuntovelaiset, kuinka varaudutte koron nousuun?

Vierailija

Kannattaako maksaa ylimääräistä korkokatosta?

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Ei historia ole todellakaan tae tulevasta. Markkinakorot tulevat nousemaan ja samalla pankit kiristävät lainaehtojaan johtuen jenkkien/euroopan luottokriisistä. Ei ole vaikea arvata mitä tämä ttarkoittaa asuntojen hinnoille, kysynnälle jatkossa. Jättivelan kanssa kamppailevia ei todellakaan käy kateeksi.Vierailija:

Lainaus:


Maksavat maltaita ja eivät todellakaan maksa itseään takaisin. Kannattaa tutkia hiukan vaikka euriborin historiaa. Nyt ollaan lähellä huippua, mutta huippu tullee vasta vuoden vaihteen tienoilla. Sen jälkeen alkaa korot pikkuhiljaa valua taas alemmaksi. Ei tätä yli 4,5% korkotasoa kestä enää kuin reilun vuoden verran ehkä korkeintaan.
Vierailija

Mutta harmittaahan se maksaa ihan tyhjää korkomaksua melkein 1000eur/kk pankille. Juttelin juuri erään pankinanalyytikon (ex. mies) kanssa ja se kehoitti varautumaan ainakin 7-8% korkoihin. Siinä vaiheessa ainakin meillä on jo aikas tukalaa.

Vierailija

Vierailija:

[quote]


Kyllä ovat asiantuntijat veikanneet, että n. 8% korot käyvät ja sitten alkavat taas laskea ja vakiintuvat 4-5% välille...

Vanha 3% korkotaso on älyttömän matala, siihen ei kovin helposti palata. Ja kyllä korkotason vaihtuminen vie aina aikaa, hyvinkin voi mennä 6-10 vuotta ennenkuin ollaan taas matalalla, jos ensin korkealle mennään, kuten on veikattu käyvän. Se on aika pitkä aika kärvistellä liian suuren lainan ja isojen korkojen kanssa.../i]Vierailija

Jenkkien sub-primet on myyty mm. Euroopalaisille rahastojen muodossa, joten se pahin pommi taitaakin realisoitua täällä kohtapuoliin. Suomessa on saanut lainaa 100% asunnon arvosta ja vakuuden on voinut ostaa pankilta. Lainoja on myönnetty ennätysmääriä mm. pätkätyöläisille. Suomessa lähes kaikki lainat on sidottu vaihtuvakorkoisiin, joten se lisää riskiä.Vierailija:

Lainaus:


sellaista ongelmaa kuin jenkeissä, sillä euroopassa laina-ehdot on paljon kireämmät. Jenkeissä lainaa on saanut kuka tahansa, vaikka täysin tulottomat ihmiset on saanu lainaa. Onnistuisko sellainen esim. Suomessa? Kait täällä nyt jotain takuita vaaditaan vai?
Vierailija

Siinä ei paljon auta, vaikka olisikin varaa maksaa korkoja. Pankki voi vaatia lisää vakuuksia, ja jos niitä ei ole, niin sitten asunnon myymistä. Näin kävi monille edellisen laman aikana. Toivotaan ettei asuntojen hinnat laskisi liikaa.Vierailija:

Lainaus:


Asuntojen hintojen pitäisi tipahtaa alle puoleen tällä hetkellä, että meiltä alkaisi vakuus loppumaan..
Vierailija

-inflaatio nousussa

-rahan määrä kasvanut todella paljon Euroopassa

-globaali luottokriisi leviää

-asuntojen hinnat lähtenee laskuun lähes kaikkialla

-markkinakorot rajussa nousussa

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat