Elatusmaksun suuruus

Vierailija

Eli mikä on kohtuus pyytää elatus maksun suuruudeksi? Yksi lapsi, pääasiassa äidillä. Joka toinen vkl isällä. Isän nettotulot n3000-3500e. Teemme keskenämme sopimuksen. Olis kiva jos joku voisi sanoa omia määriään niin osaisi hiukan verrata.. Kiitos!

Kommentit (6)

Vierailija

siitä minkä ikänen lapsi on.

on tietyt kaavat, paljon minkäkin ikänen lapsi " kuluttaa" .

N 400e kieppeillä muistaakseni.

Siitä sit vähennetään lapsilisä 136e (yh-korotus mukana) ja loppuosa jaetaan vanhempien tulojen SUHTEEN, ei suoraan siis palkasta johdeta lopputulosta.Jos isä tienaa vaikka 3x äidin osuuden verran, niin isä maksaa 3/4 ja äiti 1/4, eli siis se 400e-136e=n.270e. Ja siitä 270e katsotaan ne osuudet..Jos äiti esim. opiskelija (=ei elatusvelvollisuutta, ja jep; tämä on oikeudessa käytetty termi, turha nostaa meteliä, että äidilläkin olisi elatusvelvollisuus!), niin käytännössä isälle jää kokonaan se 270e.MUTTA, jos isällä ei ole varaa (eli ei olisi kohtuullista isän tuloihin nähdeen) vaatia sitä 270e, niin sitten summa pienenee.. Jopa 100e!Eli mitään suurta vedenpitävää laskukaavaa ei ole, mutta näillä eväillä, ole hyvä!

Vierailija

Peruskaava on se, että ensin määritellään lapsen elatuksen tarve, esim. 350 e kuussa. Tästä vähennetään lapsilisä ja päädytään 250 euroon kuussa. Tämä sitten jaetaan vanhempien elatuskyvyn suhteessa. Jos molemmilla on yhtä hyvä palkka niin elatusmaksuksi tulee 125 euroa kuussa. Kannattaa lisäksi sopia, kumpi huolehtii lapsen kuljetuksista tapaamisiin. Toinen teistä saattaa muuttaa ennen pitkää kauemmas ja silloin tapaamiskustannukset voivat erittäin helposti olla jopa isommat kuin elatusapu.

Vierailija

Termit oikein nyt. Lain mukaan molemmat ovat elatusvelvollisia, vaikka yleisessä kielenkäytössä elatusvelvolliseksi sanotaankin sitä, jonka luona lapsi ei asu.

Vierailija

myös aiempi elintaso, harrastukset, matkat jne. Perusajatuksena että lapsen ei tulisi kärsiä liikaa eron vuoksi.Meillä sovittu elariksi 250¿/ kk ja lisäksi maksamme puoliksi sairaskuluvakuutuksen, jääkiekko harrastuksen ja uimisen.Lisäksi isä silloin tällöin ottaa rahallisesti osaa kun matkustan pojan kanssa. Ajattelee varmaan että kun ei itse matkustele pojan kanssa eikä minulla ole liikaa ylimääräistä niin haluaa kuitenkin mahdollistaa tämän pojalle - eli ei pakota poikaa alentamaan elintasoa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat