Verotus painoindeksin mukaan

Vierailija

Veroprosentti on se mikä on sun painoindeksi, tosin muutettuna niin että liian laihat maksaa vero saman kuin ylipainoiset. Molemmissa on terveysriski normaalia suurempi.Ja tupakoitsijoille ja alkoholin suurkuluttajille +5%

Narkkareille +10%Todistettu kuntoilu käy vähennyksenä

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Mitä enemmän kulutat alkoholipitoisia juomia, sitä korkeampi veroprosentti.Alkoholin aiheuttamat haitat tulevat yhteiskunnalle huimasti paljon kalliimmaksi kuin ylipainon.

Vierailija

Toisaalta taas tupakoija tukee terveyshuoltoa joten tupakoivan verotus pitäisi olla huokeampi kuin ei-tupakoivan.Juuri vähän aikaa sitten oli iltalehdessä juttua tästä että tupakoiva tukee yhteiskuntaa kun maksaa niin kovaa veroa yhdestä hikisestä askista,siinä oli Vanhanen kertomassa siitä!!Sitäpaitsi ei tupakoivat ovat useimmiten sairaslomalla ja kipeenä niin ketkähän taas niitä maksaa:Tupakoivat!

Vierailija

Tupakoitsijat ja ylipainoiset kuolevat nuorempina, joten he tulevat terveydenhuollolle halvemmiksi kuin me pitkään kituuttavat terveemmät :)

Vierailija

En tupakoi, sairaslomalla olen ollut viimeksi pari vuotta sitten, yhden päivän... Pidän myös muutenkin huolta itsestäni. Kyllähän ylipainoiset maksavat veroa kaikesta siitä ruuasta, jota ostavat. En kannata läskiveroa, ennemmin sitä, että edullisia terveys- ja liikuntapalveluita olisi tarjolla enemmän. Alkoholiverotusta voisin nostaa, eritoten vahvojen alkoholien osalta.

Vierailija

Lainaus:

kessut, viinat ja epäterveellinen ruoka kovan veron piirin.Silloin ne maksaa jotka käyttää
Ja samalla vihannesten ja vähärasvaisten elintarvikkeiden verotusta voi keventää. Em. listaan kovan veron piiriin pitäis lisätä myös sokeri.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat