Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kumpi on ekologisempaa: maitotölkin polttaminen vai kierrättäminen?

Vierailija

??

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Voiko maitotölkkejä polttaa kotona?

Valio suosittelee aina ensisijaisesti kierrättämään pakkaukset, vasta toissijaisesti poltto. Polttotavoista parempi on laitospoltto eli energiajätekeräys. Maitotölkit voi polttaa kotona. Kotiuunissa poltettaessa pakkaus tai sen osa suositellaan lisättäväksi hyvin palavien puiden joukkoon. Jos tölkit haluaa polttaa kotona, tulee ottaa yhteyttä paikkakunnan ympäristösuojelusihteeriin. Ympäristönsuojelusihteeri kertoo, mikä on juuri kyseisen kunnan tilanne polton ja kierrätyksen suhteen. Eräät kunnat ovat paikallisesti kieltäneet pakkausjätteen ja muun jätteenpolton alueellaan. Tällöin siis myös maitotölkkien poltto kotona on kielletty.

Vierailija

ekologisuutta on paha arvioida, kun ei ihan tarkkaan edes tiedetä, mitä niille kierrätetyille tölkeille tapahtuu.Eli vaikkei ehkä olisikaan ekologisempaa, polttaminen on järkevämpää.

Vierailija

eli ei varta vasten tee tulta maitotölkkejä polttaakseen, niin varmaan on ainakin järkevämpää, ellei ekologisempaakin.Kierrätykseen vietävät pitää vielä huuhdella (oletettavasti puhtaalla vedellä, lämpimälläkin...) ja niitä sitten kuljetellaan ympäri maailmaa, ja itse kierrätysprosessikaan ei taida pyöriä ihan vain pyhällä hengellä..

Vierailija

(tosin valion sivu on aika vakuuttava...), on järkevämpää valita se vaivattomampi tapa, joka kuluttaa vähemmän vettä, kuljetusenergiaa, varastotiloja jne. ja on vielä tarpeellinenkin...

Vierailija

Kotona ei pitäisi poltella mitään muovia sisältäviä juttuja, koska lämpötila ei ole tarpeeksi suuri, ja haitallisia kaasuja vapautuu ilmaan!

Vierailija

Sekö on näyttöä, että virallinen propaganda uskottelee, että kierrätys toimii? Suomalaisten sinisilmäisyys on suloista...Lisäksi tuossa kommentissa lähdettiinkin siitä, että kun ei tässä ketjussa kukaan ole tuonut esiin " näyttöä" ekologisuuden puolesta, voitaneen lähteä siitä, että järkevyysnäkökohta menee edelle.Itselläni ei edes ole puu-uunia tai takkaa, eli en ole katsonut järkeväksi käyttää ylenmäärin aikaa asian perinpohjaiseen selvittämiseen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat