Kaikkien puolueiden vaaliohjelmassa on kirjattuna pienemmät / pienet ryhmäkoot.

Vierailija

Mulla on tässä vertailu 7 suurimman puolueen vaaliohjelmista, joissa jokaisessa mainitaan, että koulujen ryhmäkokoja on pienennettävä tai että ryhmien on oltava pieniä.Mitä luulette, tuleeko siitä oikeasti totta, että ryhmäkoot kouluissa pienenevät? Vai onko nää vain tyhjiä lupauksia? Vai jääkö tää pelkäksi imagonnostatukseksi, mitä on Jutta Urpilaisen tavoite, että maksimiryhmäkoko tulisi olla 25 oppilasta. Sillä mun mielestä noin iso luokkakoko ei ole mikään tavoittelemisen arvoinen asia. Jos maksimikooksi määrättäisi 16 - 18 oppilasta, niin silloin siitä olisi oikeasti jo apuakin.

Kommentit (7)

Vierailija

jos saadaan luokkakoot 16:ksi ja vanhuksille riittävästi apua, samoin lapsiperheille

Voidaan säästää vaikka musiikkitaloista ja hienoista kulttuurijutuista tai jostain muusta. Vaikka uusista kauppakeskuksista. Ja patsaista ja ihmeellisistä liikennetunneleista.. Ja voisi säätää, että yksityiset yrittäjät saa tulla väliin ja heitä voisi palkata lisää. Vähävaraiset turvataan verotuksella, ja ne jotka oiekesti tarvitsee, saa vaikka ite palkata sitten sen oman kouluavustajan ja kotihoitajansa.

Mutta että se olisi mahdollista.

Vierailija

veronmaksajan kannalta. Luokissa pitäis olla oppilat 16 ja vielä avustaja joka luokkaan...ja vanhainkodissa on henkilökuntaa 1 kahta asukasta kohden....

Ei kestä veronmaksajan hanuri tälläistä. Oiskohan katseltava halvemman verotuksen maita...

Vierailija

Mutta liian pienellä tarkoitan sellaista luokkaa, jossa on esim. 6 oppilasta: 4 tyttöä ja 2 poikaa, joista pojat hyvin eri luonteisia, mutta luokalla ei ole muita poikia vaihtoehtoiseksi kaveriksi. Mutta sitten toisesta päästä tuo ehdotettu 25 oppilaan raja on auttamatta suuri: 25 oppilasta aiheuttava hälyä, siihen joukkoon mahtuu jo useampikin erityisoppilas ja opettajalla on oppilasta kohden aikaa tunnilla n. 1½ minuuttia.Oman opettajakokemukseni mukaan paras ja toimivin luokkakoko on tuo 15 - 20 oppilasta.ap

Vierailija

Muistan kun itse olin ala-asteella ja luokkamme kutistui 17 oppilaan luokaksi, oikein hävetti miten pieni luokka. No sitä kesti vuoden kunnes luokkamme sulautettiin kahteen muuhun.

Vierailija

Heti vaalien jälkeen alkavat puheet menojen leikkaamisesta nykyisessä taloustilanteessa. Ryhmäkokojen pienentämisestä ei ole sen jälkeen puhettakaan - "ei meillä ole varaa sellaiseen".Ei ole sattumaa, että monissa kunnissa/kaupungeissa budjettien julkistamista yritetään venyttää vaalien yli.

Vierailija

jossa valtaosa ihmisistä oli valmis veronnostoon, jos sillä saa terveydenhuollon kuntoon.Poliitikot pelkää verojen nostoa, mutta ihmiset on oikeesti valmiit maksamaan siitä, että saavat palvelua. Nyt veroa maksetaan, mutta sen vastineeksi ei saa mitään, vaan jos haluaa lääkäriin jonkun poskiontelotulehduksen vuoksi, niin on mentävä yksityiselle. Vähintään keuhkokuume on oltava, ennen kuin terveyskeskukseen pääsee. Ei veronmaksajat tuollaiseenkaan ole tyytyväisiä.

Vierailija

Kun kuntien sosiaali- ja terveysmenot ovat kokoajan nousussa. Pomot painavat päälle kuinka säästöä pitää tulla ja mistä ne säästöt otetaan muualta kuin sijaisten palkkarahoista. Kaikkea ei voi ilmaiseksi saada!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat