Kuinka paljon teidän 3-kuiset nukkuu vuorokaudessa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kuopuksemme jaksaa olla hereillä päivisin korkeintaan 2 tuntia, sitten on jo niin kiukkuinen, että on pakko laittaa nukkumaan. Siten päivällä saattaa nukkua 4 päikkärit kun unta ei välttämättä riitä keralla kuin 45 min-2 h. Mites muilla? Entä kuinka teillä nukutaan öisin? Meillä oli tuossa loistojakso vain 2 yösyötöllä, mutta nyt tilanne ryöstäytymässä 1,5-2 h välin syöttöihin... Toivon hartaasti että on kyse vain vaiheesta, joka menee pian ohi. Lisäksi on iltaisin alkanut vaatia rintaa nukahtamiseen, vaikka on aikaisemmin nukahtanut itsekseen syönnin jälkeen. Tuttia ei huoli. Olen kyllä edelleen välttänyt rinnalle nukuttamista ja ihan hyvin onnistunut, vaikka nukahtaminen vaatii hieman itkua ja heiluttelua. Onko teidän 3-kuiset (meidän vaavi syntynyt 25.5.) muuttuneet levottomammiksi nukkumisen suhteen tässä iässä?

Kommentit (4)

Vierailija

Olen siinä onnellisessa asemassa, että tyttö, 3,5 kk, nukkuu yöllä 12-14h putkeen, ilman yösyöttöjä, päivisin on vain yhdet pidemmät päiväunet ja 2 lyhyemmät.Toivottavasti tämä rytmi jatkuu, eikä hampaiden tulo rytmiä muuta.t. Tiina ja Iida-Mari 3,5kk

Vierailija

meillä jo melkein 4kk vanha poika ja nukkuu edelleen melko vähän vuorokaudessa, yhteensä noin 8-12 tuntia, kuitenkin paremmin kuin aikaisemmin. 3kk iässä alkoi nukkumaan 6-8 tunnin yöunia putkeen, ennen sitä meni 2-4 tunnin pätkillä. Joskus ei päivisin nuku ollenkaan, jolloin on melko ärtynyt. Nyt oppinut paremmin nukkumaan päivisinkin. (parhaimmillaan nukkuu 2 päikkäripätkää). Paras paikka nukkumiseen on sänky ja vatsa-asennossa. Rattaissa ulkona selällään ei nuku kuin korkeintaan osan työntöajasta. Ja täysimetyksellä mennään...Nukahtaa usein rinnalle, jolloin röyhtäytettävä pystyasennossa ja usein nukutettava sylissä uudelleen. Jos ei röyhtäytä, herää kohta itkuun ja vatsakouristeluun. Makuulla en enää imetä, sillä siitäkin tuli vatsakouristelua ja huonounisuutta. Muutamana kertana olen lähipäivinä vasta oppinut/osannut nukuttamaan sänkyyn. Ei syö tuttia.Toivottavasti teilläkin yöt nukutaan pian paremmin.

Vierailija

poika synt. 28.5 ja hyvin samat jutut on kuin teillä. eli meillä kans kahdella syötöllä selvittyjä öitä ollu, mut nyt parina yönä on pisin unijakso ollu 3 tuntia. toivon kans, että kyse vaan ohimenevästä kaudesta... voi tosin olla, että isolle pojalle ei vaan riitä enää pelkkä tissimaito monen tunnin uniin. päivisin nukahtelee epäsäännöllisille päikkäreille ja hereilläolojaksot on n.2 tuntia useimmiten. illalla saattaa nukahtaa itsekseenkin, mutta enimmäkseen rinnalle tai ainakin syliin.jaksamista!

Tiina ja Aapo :)

Vierailija

Tuo nukkumis" rytmi" kuulostaa erittäin tutulta! Meillä on 3,5kk tyttö ja hänkin valvoo päivällä vain varsin lyhyitä pätkiä. Aamulla heräilee yleensä klo 7-8 ja jo tunnin päästä heräämisestä nukkuu aamupäiväunet n 2h. Sitten vähän vaihtelevasti valvoo 1-2h pätkiä ja nukkuu välissä ½-2h.

Öiden kanssa meilläkin oli samanlaisia ongelmia...Tyttö nukahti yleensä

n. klo 20-21 ilman sen suurempia ongelmia, mutta sittenpä yö olikin iloista heräilyä ja tissuttelua n. 2h välein. Eli juuri kun itse nukahti niin tyttö heräsi!

Tätä jatkui pari viikkoa ja alkoi olla jo itseltä ja mieheltä paukut aika vähissä, kunnes keksin antaa tytölle iltaimetyksen lisäksi korvikemaitoa,

ja nyt tytteli nukkuukin sitten 3-4h pätkiä, eli syö n. kahdesti yössä.

Eli meillä ainakin lisäruoka helpotti tilannetta!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat