Mikä on minimielatusmaksu?

Vierailija

Kommentit (9)

Vierailija

se ei nousut. Jos taas syy siihen että elatusapu on vahvistettu noin pieneksi on elatusvelvollisen riittämättömät tulot niin silloin piti nousta. Yleensä kuulemma elatussopimukseen pitäisi kirjata että on aina vähintään elatustuen suuruinen jolloin se elatusmaksu pysyy aina " ajantasalla" . Myös elatussopimuksen tekovuosi vaikuttaa koska nyt vuoden vaihteessa tuli sekä tasokorotus että indeksikorotus.Kaikki uudet elatustuet on suuruudeltaan 129,91¿ (mikäli kunta sen kokonaisuudessaan maksaa).

Vierailija

Määräytyykö se jotenkin tukea maksavan vanhemman tulojen mukaan? Ystäväni saa elatustukea just sen ~120 e/kk, ja mietin, et kun tää lapsen isä on kuitenkin ihan vakituisessa työssä hyvin tienaava. En viitsinyt ystävältäni enempää asiasta udella... Tai siis mietin vaan, että voiko esim. tässä tapauksessa isä huijata lapsen äitiä maksamalla liian vähän?

Vierailija

Näin silloin, kun lapset ovat yhtä paljon molempien vanhempien luona. Minimielatusapu on siis 0 euroa 0 senttiä. Elatustuki on eri asia - sen maksaa kunta, ja se on kaikille yhtä suuri. Elatustuen saanti edellyttää että on vahvistettu sopimus elatusavusta ja että toinen vanhemmista ei pysty tai halua maksaa elatusapua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat