Kuinka kauan normaalisti kestää ihmisen herääminen syvästä tajuttomuudesta ja kuinka herääminen etenee?

Vierailija

Mitin tässä, kuinka suuren ihmeen saimme kokea:

Äitini meni tajuttomaksi sairaalassa saatuaaan liian suuren lääkeannoksen. muutama tunti sen jälkeen hän lakkasi hengittämättä ja ei enään reagoinut mihinkään ärsykkeisiin millään tapaa. hän joutui hengityskoneeseen.

Tajuttomuuden aikana lääkärit eivät osanneet antaa minkäänlaista ennustetta ja ainoana lääkityksenä hänellä menivät kipulääkkeet (tosin tieysti eri, kuin minkä vuoksi tajuttomaksi meni). Lääkärit kertoivat, että mikäli hän herää, se tapahtuu pikkuhiljaa. Alkaa ensin reagoimaan joihinkin ärsykkeisiin jne. Samoin he kertoivat, että hengitys palautuu myöskin pikkuhiljaa, mikäli on palautuakseen. Pikkuhiljaa voidaan hengityskonetta pienentää oman hengityksen vasteen mukaan.

Mutta näin sitten todellisuudessa kävi:

Oltuaan 14 tuntia hengityskoneessa ja reagoimatta MIHINKÄÄN äitin räväytti silmät auki ja alkoi kakomaan hengitysputkea pois. Hengitys palautui täysi normaaliksi heti ja kone irroitettiin. Hän pystyi puhumaan ja muisti palasi heti (ainoastaa aiemmat 2 viikkoa olivat muistista pois). Ainoastaan silmiään ei pystynyt kohdistamaan, mutta tämäkin palutui muutamassa tunnissa.

12 tuntia heräämisen jälkeen jo pystyi juomaan vettä pieniä kulauksia ja oli saanut reagtio ja refleksi kokeista täydet pisteet.

Nyt heräämisestä on kulunut reilu vuorokausi ja on jo normaali ja muistikin palannut. Tietysti väsynyt on ja kärsi päänsärystä, ei siis vielä ole pystyssä ollut, mutta juttelee ja kädet ja jalat toimivat normaalisti.

Myös lääkärit ja hoitajat olivat ihmeissään toipumisesta! Kuinka tavallista näin nopea toipuminen ja yhtäkkinen herääminen ovat? Vai saimmeko kokea suuren ihmeen?

Kommentit (4)

Vierailija

saanut mitään lääkettä, joka lisäisi tajuttomuutta, niin kyllä tuo ihan mahdollista on.. Riippuen tietty lääkkeestä, mitä hän sai. Joskus ihmisillä eri toleranssi lääkkeille myös, joillain vanhuksilla voi kestää päiviä joku lääke, ja esim narkkareilla ei kestä kuin hetki.. Mutta hieno juttu että äitisi toipui nopeasti! Yleensä omaisille saatetaan sanoa, että voi viedä kauemmin, jottei sitten odota liikoja. Mieluummin noin päin kuitenkin, ettette joutuneet olemaan liian huolissanne kauaa!

Vierailija

Tiedetäänkö jo miksi meni tajuttomaksi?Onhan se aika tavallista että tulee pintaan vähitellen, on herättyään unelias ja hengityskoneesta joudutaan vieroittelemaan parin päivän kuluessa pikku hiljaa mutta ei nopea toipuminenkään tavatonta ole.Hyvä juttu!

Vierailija

jo aiemmin syyn, eli äitini sai liian suuren annoksen kipulääkettä kipupumpusta, joka hänelle asennettiin juuri edellisenä päivänä. Pumppu laitettiin toimimaan muutamaa tuntia ennen tajuttomaksi menoa.ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat