Kätilöopiston kuulo testi vauvalle

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miten muilla meni kuulotesti, toimiko laite ja saitte mitattua kuulon? Meillä oli 1½ vuorokauden ikäinen vauva ja siltä ei saatu mitattua kuuloa, ja nyt ollaan menossa ens viikon alussa uusintaan. kätilö meinasi että korvassa voi olla vielä vettä ja laite on herkkä ja ei silloin saa mitattua kuuloa. Mutta pikkusen on huoli että onko kaikki varmasti hyvin. Huomenna sen saa selville mutta mielenkiinnolla jos joku ehtis omia kokemuksia kertoa ennen sitä.

Kommentit (7)

Vierailija

Meidän esikoinen syntyi kättärillä ja kuulo tutkittiin siten, että vauvan nukkuessa tuli hoitaja jonkun järkyn torven kanssa vauvan viereen ja töräytti sillä. Ei mitään reaktiota. Toisella töräyksellä vauva sitten suurinpiirtein hyppäsi ilmaan... Itseä vähän harmitti, kun piti pieni noin rajuin ottein herätellä kesken unien. Tästä siis 4 vuotta aikaa.Valitettavasti en siis osaa vastata kysymykseesi, mutta kiinnosti vaan, miten nykyään se kuulo tutkitaan.

Vierailija

Testi tehtiin ihan pienenä (2-3 päivää) ja toimii niin, että korvaan lähetetään jonkinlaisia " aaltoja" ja tarkkaillaan miten ne etenevät siellä (kyllä nykytekniikka on ihmeellistä!). Vauva ei edes huomaa tutkimusta, laitteesta ei ymmärtääkseni tule mitään ääntä.Mutta asiaan: muistaakseni infolapussa luki, että toisinaan kuulon mittaus ei onnistu ja silloin uusitaan myöhemmin. Ei varmaankaan tarvitse vielä huolestua, toivottavasti seuraava mittaus onnistuu!

Vierailija

Kuuloa testattiin monta kertaa eika tulosta saatu. Ehtihan siina valissa jo hieman huolestuakin... Lopulta hoitaja kuitenkin testasi vanhalla tavalla eli torvella vauvan nukkuessa, ja siihen vauva reagoi hyvin. Kuulemma tama uusi laite ei kaikilla toimi. Ei siis kannata viela huolestua. Mita luultavimmin kaikki on hyvin! Onnea testiin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat