Syyskuiset -05 mitä kuuluu 2 vuotiaille!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 2 vee on kova puhumaan ja syömään, mutta pottailut ei onnistu. Kotona olen vielä hänen kanssaan, ja luultavasti saan ollakkin vielä pitkään.

Hiukan jaksaa leikkiä jo yksinäänkin ja erittäin rakkaita leluja on autot ja mopot, sekä puinen junarata siinä on kiva kuljetella junia ees taas, kokoominen vaan on hermoja raastavaa puuhaa ;)Pikkuveljestä tulee joulukuun alussa isoveli jos kaikki sujuu hyvin, hiukan jännittää mitä tuumaa pikkuisesta....S rv 26+6 ja pikkuisäntä

Kommentit (12)

Vierailija

Meilla taytetaan parin viikon paasta 2v. Tutti jatettiin kokonaan pois kuukausi sitten. Pottailua yritellaan pikkuhiljaa. Poika on kova pukemaan itse, kova siivoamaan ja on syonyt itse kunnolla jo melkein vuoden.Sanoja tulee muutamia, mutta ei varsinaista tarinaa viela. Selkeat sanat ovat: anna, kakka, ei, hei hei, toi, nukkumaan, juna. Englanninkielisia sanoja loytyy niin ikaan muutama hassu.Isoveljen touhut ja leikit kiinnostavat kaikista eniten, samoin elaimet. Lempileluja ovat autot, legot ja kylpylelut. Keinuminen on mukavaa, samoin leikkipuiston kiipeilytelineissa kiipeily.

Vierailija

En ehtinyt odotus ja ihan vauva-ajan jälkeen enää palstailla, mutta tuttuja nimimerkkejä täällä näemmä vielä on :)Kiva lukea toisten samanikäisten juttuja!Meillä neiti täytti 2v. viikko sitten. Päiväkuivaksi on opeteltu ja melkein jo opittukin viimeisen kuukauden aikana. Puhetta tulee enemmän kuin tarpeeksi. Aina pitäisi jaksaa kommentoida, muuten jankutetaan ja korotetaan ääntä kunnes vastaus tulee. Kaikin puolin nokkela ja näppärä tyttö. Syö itse (jos jaksaa), juo mukista, pukee pipoja ja saappaita, mutta kun ei viitsi, ilmoittaa: ' äiti auttaa' .

Mieluisinta tekemistä on ulkoleikit; keinuminen, hiekkaleikit, kukkien kastelu ja pallon potkiminen. Rattaissa meidän vipeltäjä ei oikein enää viihdyTutti ei koskaan kelvannut, mutta peukkua syödään aika kun väsyttää, pelottaa, harmittaa tai muuten vaan ollaan omissa ajatuksissa. Yritystä vieroituksesta on ollut, laihoin tuloksin. Muutenkin on tosin niin paljon opittavaa että ei ole otettu paineita.Kotihoidossa eli kaksin päivät olemme kotona. Pikkusisarusta odotellaan helmikuuksi :) Ihana pieni tyttö. Koko suvun silmäterä, ehkä vähän ujo mutta iloinen ja nauravainen.Auroora rv 17+6 ja pikkuneiti

Vierailija

Mukava lukea pitkästä aikaa kuulumisia.Meillä ollaan kotona edelleen, asumme ulkomailla. Omaan huoneeseen ja lastensänkyyn muutettiin viikko sitten sen jälkeen kun vaippa revittiin päikyillä pois ja märkään sänkyyn olis vaikeaa illalla mennä. Uusi sänky ootti vaan nukkujaansa. Sen jälkeen ei haluttu enää pinnikseen mennä. Neitiä saa vaan vahtia, ettei tule sängystään pois. Joskus mene jopa 2 tuntia nukuttamiseen. Päikyt nukutaan noin joka toinen päivä.Tutti jätettiin vuosi sitten, nokkamukit kuukausi sitten. Päivällä käyään potalla jos kotona ollaan ilman housuja.Sanavarasto on laaja, mutta kahta sanaa ei tule peräkkäin. Sanoina tulee verbejä, substantiiveja ja adjektiiveja. Lähes jokaista neitin sanaa pitää kommentoida, muuten jää levy päälle.Tempperamenttia alkaa löytyä aika reilusti ja känkkäränkkä vierailee melkein joka päivä meillä.Nuken ja nuken kärryjen kanssa leikitään runsaasti. Satuja ei kuunnella ollenkaan eikä telkkaria katota. Uusin taito on uima-altaalla käösikellukkeilla kelluminen ;)

Vierailija

On 7.5 kk ikäisen pojan isosisko, lapset viihtyvät hyvin yhdessä lattialla duploilla ym tavaroilla leikkien. Olen kotona lasten kanssa.Lempileikkejä puiset palapelit (helpot), kirjat (erityisesti eläimet) ja duplot. Paljon sanoja, substantiiveja, verbejä, adjektiiveja, pronomineja, puhuu lyhyitä lauseita. Muutamia sanoja englantia (asutaan USA:ssa). Syönyt itse alkuvuodesta saakka, nykyään sujuvasti haarukalla tai lusikalla, joskus kädet apuna. Nukkunut erittäin hyvin 7-8 kk ikäisestä saakka yöt läpi. Juo nokkamukista, lasi ei kiinnosta (liekö amerikkalaisen kulttuurin vaikutusta, aikuisillakin usein kahvi ja muut juomat pahvimukissa). Pottaa harjoitellaan. Kävelee portaat ylös ja alas, vaikka alkoi kävelemään vasta 17 kk ikäisenä. Tuttia käytetään edelleen, on tärkeä samoin kuin uninalle. Nukkuu (yhdet) päiväunet. Pikkuveli on erittäin rakas, halii ja tuo tuttia ja leluja, yhteiskylvyt ovat erityisen hauskoja. Mustasukkaisuutta ei ole (aluksi oli vähän aikaa).

Vierailija

täyttää vasta kuun loppupuolella 2v.

Tomera tyttö, kovasti höpöttelee, mutta paljolti edelleen omiaan. Nyt vähitellen alkanut niitä lauseitakin tuleen. Tällä viikolla alotti päiväkodissa ja noh, hyvin kai on sujunut. Hienosti ja reippaasti jää, kotonakaan kiukuttelu ei ole lisääntynyt, mutta pitää turhan tehokkaasti puolensa ryhmässä eli puree toisia, jos yrittävät ottaa leluja häneltä...Jaa-a.. Ei todellakaan mukava, mutta eipä sille oikein mitään taida voida, kun ei paljon puhe auta.Meilläkin pottailut vielä hakusessa, joskus onnistutaan saamaan saalista, mutta lähinnä vaippaan kyllä tulee. Tutti edelleen nukahtamis käytössä, en viitsinyt nyt just ennen hoidon aloitusta vierottaa siitä. Katsotaan sitten joululomalla =)Eipä meille oikeestaan muuta...Tätä arjen ruljanssia nyt vaan.Monelle tullut vauvoja, joten onnea kaikille!!!Mukavaa syksyn alkua!maaly ja neiti I

Vierailija

Meillä täytetään 2 v. viikon päästä ja kovasti päivittäin sormilla näytetään 2 v. Ollaan päiväkodissa, joka sujuu hienosti. Pottailua harjoitellaan, muttei se vielä oikein onnistu. Pieni herra on jo pitkät ajat syöny itse ja juo maitonsa lasista. Muovimukit ei kelpaa, kun ei isoveikkakaan (3v.) sellaista käytä. Poika on taitava liikkuja ja nauttii suunnattomasti ulkoilusta. Lempileikkejä on legorakentelut, pikkuauto päristelyt ja lottopelit. Kirjoja kuuntelee mielellään. Aika mukavasti jaksaa jo itsekseenkin leikkiä. Puhe puolella edistytään hieman hitaammin. Sanoja on jonkin verran, mutta lauseita ei vielä tule. Oma olo on hieman kärsimätön puheen suhteen, toisaalta herra ymmärtää hyvin puhetta ja nyt yhä enemmän tuntuu sanoja tapailevan. Josko se suuri harppaus kielen suhteen olisi tulossa?!?Kaikkinensa aivan ihana pakkaus!

Vierailija

Meidän tyttö tulee 2v kahden viikon päästä. On oikein toimelias ja tomera pakkaus! Ekat sanat tuli meillä jo 8kk ikäisenä ja nyt puhua pälättääkin jo melkein täydellisesti. Intohimona laulut. Rallattelee kaikenaikaa ja osaakin jo todella monia lauluja. Suosikkina muumilaulut. Kesäinen vierailu muumimaailmassa oli todellinen kokemus ja jutteleekin asiasta päivittäin. Ihaninta oli käydä Emma teatterissa. 3,10kk isosoikonsa kanssa nahistelee välillä enempi välillä vähempi, mutta myös halaillaan ja suukotellaan. Tyttö on todella kova suukottelemaan ja halailemaan.Lempileikkejä meillä kaikki nukkeleikit ja pehmoja hoitaa myös. Muumi talo on nyt ihan ykkönen. Ulkoilua myös rakastaa. Olen lasten kanssa kotona, joten paljon aikaa kuluu päivästä ulkona.Tuttipulloa ei meillä ole ikinä käytetty ja tutista luovutiin viime talvena. Imetin vuoden ja sen lopetuksen jälkeen alkoivat meidän ongelmat. Ensin korvakierre joka päättyi korvien putkitukseen ja sitten selvisi, että tytöllä maitoallergia. Olihan niitä itkuja vauvana ja huomasin että suklaa ei käy, mutta allergiaa en osannut epäillä. Oireet sitten paheni niin että ei ollut epäilystäkään. Nyt ollaan taas tyytyväisiä. Yöt nukkuu omassa sängyssään omassa huoneessaan ( isosiskonsa kanssa ), mutta usein kyllä kipittää viereen.Pottailu onnistuu niin että kakka tulee aina pönttöön ( meillä supistaja käytössä ) ja pissa usein pönttöön tai pottaan. Kotona, ja joskus ulkonakin sanoo että pissittää, mutta ei todellakaan aina. Vaippa on siis vielä käytössä.Aivan ihana pakkaus kerrassaan. Omaa tahtoa on roppakaupalla ja haluaakin pukea, syödä, käydä vessassa jne. itse. Raivareitakin saa mutta leppyy onneksi nopeasti. Isosisko huomattavasti pitkävihaisempi, mutta rauhallisempi. Nyt sitten tekisi kovasti jo mieli kolmatta :) Täytynee kuitenkin malttaa mielensä ja odotella vielä tovi. Ja täytyy tuo miehenkin pää vielä kääntää. Nämä meidän tytöt kun ovat pyörittäneet isin ihan kokonaan pikku sormiensa ympärille ja taitavat jo pikkuisina nuo naisten metkut...

Minsku kera tyttösten

Vierailija

Elikkäs Kymestä kuuluu tällaista...

Santtu täyttää kuun lopulla tuo 2v. Perheeseemme kuuluu nykyisellään myös Eetu 2 1/2kk. Eli sutinaa on tänä kesänä riittänyt aika tavalla. Mieheni on edelleen kovasti kiinni töissä, eli käy vain kotosalla syömässä ja toisinaan nukkumassa! " Yksinhuoltajan" arki ei ole aina ollut ruusuilla tanssimista, mutta pärjäilty on ihan kivasti!Santtu puhuu jo yllättävän hyvin, tällä hetkellä taitaa tulla n.5-sanaisia lauseita ja yötkin menee höpötellessä!! Meillä siis kompastuskivenä on nuo öiset kukkumiset...Saattaa tarnoida sängyssä 2-3h, ennen kuin nukahtaa uudelleen!!!

Potta-treenit on olleet käynnissä vuoden ja tulosta on tullut sen verran, että vaippamäärä on huomattavasti pienentynyt! Isompaa asiaa on vaan niin vaikea saada tuonne pottaa, kun se täytyy päästä tekasemaan johonkin piilosalle!!! :)Nyt tuo nyytti karjuu tuolla vaunuissa, joten täytyy rientää! Kirjoittelen toiste, paremmalla ajalla paremmin kuulumisia!

Vierailija

En olekaan tällä palstalla aikoihin poikennut..

Meidän tyttö täyttää 2 parin viikon päästä ja aikas samoja juttuja on meneillään kuin monilla muilla. Puhuta ei vielä lähinnä kuin yksittäisiä sanoja, joita ei niitäkään kovin paljon. Potalla käydään innokkaasti mutta vaipat vielä käytössä. Ruokailu sujuu melkein omatoimisesti. Pukemista harjoitellaan ahkerasti, sukat, saappaat, housut ja joskus paitakin osataan pukea itse. Nukke- ja ruoanlaittoleikit ovat tällä hetkellä in.Takapakkia mentiin monessa asiassa kun esikoinen sai pari kuukautta sitten kaksossisarrukset. Perheessämme on välillä kolme vauvaa...Esikoisen mustasukkaisuus tuo vielä oman osansa tähän muutenkin suht rankkaan monikkoarkeen:)

Vierailija

Meidän poika täyttää kaksi vuotta tämän kuun lopussa.On vauhdikas menijä ja kovasti juoksentelee ja hyppii alas joka paikasta.Heinäkuun loppupuolelta asti ollut päiväkuiva, öisin kyllä isot pissat vaipassa, mutta päivisin itse pyytää vessaan, kun tarvis.Puhelee paljon, lauseita käyttää, verbejä, adjekstiiveja, pronomineja jne. On erittäin kiinnostunut mitä hänelle sanotaan, jos ei ymmärrä niin kysyy kymmenen kertaa häh ;) Siinä sitten saa toistaa asioita oikein olan takaa...Koko ajan kysyy mikä toi on, mitä toi tekee, mihin nyt mennään jne. eli suu käy koko ajan, mikä on tietysti mukava asia.Yöt eivät ole olleet hänen bravuurinsa, edelleen usein herää yöllä, ihan muuten vaan tai kyselee maidon perään, vaikka sitä öisin ei anneta. Tuttipullo vielä käytössä, mutta esim. päiväkodissa muki käytössä. Syönyt on itse jo viime joulusta asti.Kaikin puolin aivan hurmaava ja ihana poika, joka osaa yllättää joka päivä uusilla asioilla!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat