Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Päiväkotikuvaukseen pukeutuminen

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän neidillä on tiistaina ihkaensimmäinen päiväkodin valokuvaus. Itse kaivelin jo kaapista meidän ihanimpia mekkoja, ja mallailin niitä neidille, kunnes.. Katsoin valokuvaamon esitetettä/tilauslomaketta, jossa malleja kuvista. Kuvissa kaikki lapset maailman tavallisimmissa arkivaatteissa.Nyt iskikin sitten iiks, oonko lapseni aivan ylipuettu, jos hänet on ns. paremmin puettu (vaatteisiin jota ei muuten missään tapauksesa päiväkotiin puettaisi). Onko siellä sitten " kaikki" vaan ihan arkisissa trikoo-/collegepaidoissa ja -housuissa, vai oliko vaan kuvaamon propagandaa ;-)? Miten teidän lapset puetaan pk:n kuvauksiin?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Nuo mekot vaan on toistaiseksi meidän juttu, kun tytöt on pieniä. Voi tosiaan olla, että vuosi pari ja äiti saa unohtaa mekkonsa kauppoihin :) Itsekään en ole ollut ihan mekkoihminen :)Halusin vaan sanoa tuolla kommentillani, että jokainen pukekoonsa juuri sitä mikä itsestä ja lapsesta hyvälle tuntuu. Jos haluaa prinsessamekon, niin laittaa, jos housut ja paidan, niin laittaa...ryhmäkuvaa ajatellen olisi tosi kiva, jos jokainen kuitenkin jotenkin huomioisi kuvauksen. Meillä ei ole niitä kaikkein silmiinpistävimpiä ollut, mutta esim. ystävieni lasten tarhakuvissa kyllä. Viikon ruokalista virttyneen reikäisessä paidassa...tulee vain surullinen mieli :(

Vierailija

kuvauksen jälkeen. Ehkä ihmettelivät, ehkä ei, mutta kun olin laittanut sellaisen hiukan aremman, hienon kauluksellisen collegepaidan joka oli erittäin valokuvauksellinen värinsä puolesta. Riittävän voimakkaan väriset vaatteet ovat tarpeen, mutta voimakkaat tekstit ja kuviot saattavat pomppia silmille. Tänä vuonna tuleekin miettimistä koska otetaan myös sisaruskuva ja isoveli on vaateronkeli ja vaatteet saisivat kuvassa olla kutakuinkin yhteensopivat.

Vierailija

Lähinnä mietin, että laitetaanko Kenzon simppeli samettimekko, vai onko sekin liian hieno. Onneksi se merkki nyt ei julistaudu mitenkään ulospäin :-).

Vierailija

joskin sieltä siisteimmästä päästä tietenkin. Olisikin ehkä hiukan hassun näköistä, jos joku juhlamekko olisi, koska yleensä kuvaukset on siinä aamupäivällä niin, että lapset ovat ehtineet jo jonkin aikaa telmiä ja hiukset on sitten juuri sen näköisetkin kuvassa... Koska hoitajat eivät niitä kampaa, eikä tyttö itse tajua kun ei ole mitään peilailevaa sorttia.Eli vaikka kuinka laittaisi hiukset nätisti ennen pk:hon menoa, niin kuvassa ne ei siltä enää näytä, joten mielestäni vaatteetkin voi sitten olla tähän arkilookiin sopivat. :D

Vierailija

hannahto:

Lainaus:


Lähinnä mietin, että laitetaanko Kenzon simppeli samettimekko, vai onko sekin liian hieno. Onneksi se merkki nyt ei julistaudu mitenkään ulospäin :-).

Vierailija

Meillä on ollut just niin prinsessamekko päällä kun itse olen halunnut. Kuvat on niin hemmetin arvokkaita, että minä ainakin laitan lapselle kauniit vaatteet (mitkä tytöillä meillä tarkoittaa ihan vaikka häihin sopivia mekkoja). Sitten kuvia ostetaan kaikille sukulaisille ja mummon serkun kaiman siskon miehille :) Olisi aika hassua jos ei panostaisi kuvaukseen, kun meillä ainakaan ei liiemmin alle kympillä saanut kuvan kuvaa ulos :P En minä itsekkään menisi kuvauksiin farkuissa ja neuleessa. Kyllä minulla olisi jotain edustuksellista päällä, jos varta vasten kuvataan...

Vierailija

Kaikki kyllä ihmetteli miten hienoja kuvat oli kera taustojen...no oli ne sen hintasiakin. Muistaakseni tosiaan vähän isompi kuva makso 17¿ tai jotain ja noita kun osti ihan pakolliset, niin useampi satalappunen meni jo niihin. Just miehen kanssa mietittiin, että eipä ois ikänä markka-aikaan uskonut laittavansa lapsen tarhakuviin tuhansia markkoja :P Hui ei saa enää kääntää mitään markoiksi.

Vierailija

Jo 4. kerta meidän tytölle!Meillä on ollut aina joku vakosamettinen liivihame ja alla trikoopaita :D Oikein alkoi naurattaa, kun katselin kuvia, että mitenkäs sattuikaan!

Ja tänä vuonna laitetaan myös Exitin musta vakosamettinen liivihame ja joku paita.. ;)Kyllähän ne jotkut ovat aika arkisissa vaatteissa.. eikä kyllä meilläkään ole niitä ihanimpia prinsessamekkoja päälle laitettu!

Vierailija

..ja osalla prinsessamekkoa, joka on tuotu vaatepussissa paikalle. Yleensä tytöt ovat olleet hienommissa kuin pojat. Meillä pojalla oli viimeksi kauluspaita ja lappuhaalarit. Vaihtovaatteet oli puettu päikkäreiden jälkeen, mikä minusta oli ok. Toki olisi saanut olla kauluspaidassakin ;) Pojalla hiukan eri, kun nuo tyttöjen hienot on oikeasti hienoja. Pojalla ne on vain hiukan arkista parempia. Mutta joo... pyydä vaikka hoitopaikkaa vaihtamaan vaatteet. Ei varmasti ole uusi juttu heille. Ja kuten angelinako huomautti, sinähän ne kuvat maksat.

Vierailija

ns. parempaa käyttövaatetta tai sitten ostan uudet kuvaan (2 v sitten tein niin) ja sitten seuraavasta kerrasta lähtien ne oli perusvaatteita.....Useimiten olen tällänyt tytön liivimekkoon (kuinka ollakkaan......) trikoopaita alla, pojalla siistit housut puuvilla tai farkut (yleensä uudet farkut, muuten ne ei enään siistit oo 3 v rymyäjällä.....) ja trikoopaita tai kauluspaita.....riippuu tytön asusta sisaruskuvaa ajatellen....Marimekon klassikko sinivalkoraitaset (itsetehdyt) trikoopaidat oli ekat kerhokuvassa 1 v ja 4 v farkuilla ja farkkuliivimekolla " höystettynä"sit oli joku paitapusero pojalla ja tytöllä lvalk poolo fleeseliivimekon allanyt taas otamme sisarauskuvan 3v ja 6v (vipa kerta samas päiväkodis kun ovat)

siinäpä se mietintä onkin; luultavasti Marimekon jokapojat vpun ja vsin ovat molemmilla entuudestaan ja farkut / farkkuhame samaa värisarjaa niin eiköhön se siitä.....luultavasti nuo, mutta jos tyttö ei jostain syystä pane sitä päälle niin varalle teen trikoopaidat kirkkaansinisestä " penni" kankaasta. eli se isompi Marimekon pallokuosi.....

siinä tapauksessa pitää sukkikset ostaa.... sinisiä ei meillä oo vaaleenpunanen liila pink ja lvalk on pop eskaritytölläeli lähinnä yksinkertaista siistiä värikästä perusvaatetta kuvaan kannattaa panostaa

Vierailija

Itsekin pähkäilen jo 2 vuotiaan pojan valokuvaan vaatteita, vaikka kuvausaika ei ole vielä tiedossa.

Ostin pojalle keväällä julmetun kalliin Burberryn pellavapuvun ja siihen kuuluvan kauluspaidan, mutta puku on luonnonvaalea, joten se ei ehkä ole kuvaan paras mahdollinen. Toisaalta pukua on pidetty vain kolmissa juhlissa ja olisi kiva jos siitä jäisi muisto.Muita vaihtoehtoja on Timberlandin tai Gantin ruskeat samettihousut ja niiden kanssa Hilfigerin punaruudullinen kauluspaita ja ruskea Burberryn slipoveri tai Timberlandin ruudullinen (ruskeaa, luonnonvaaleaa ja sinistä) kauluspaita ja tuo edellä mainittu slipoveri. Mutta onko ruskea liian tavallinen tai synkkä väri kuvaan? Farkkuja en haluaisi laittaa, kun muutenkin on niissä päiväkodissa.

Kaapista kyllä löytyy erilaisia kauluspaitoja, mutta suurin osa on ruudullisia. Pitäisikö laittaa vaalempi ruudullinen vai sitten punainen?Ehkä liian aikaiseen näitä jo pähkäilen, mutta sairaslomalla kuumeessa ei ole muutakaan tekemistä :)

Vierailija

Poitsulle meinaan kyl laittaa kauluspaidan, siistit housut ja slipoverin, laitto muut mitä laitto, tulee myöhästynyt 3-vuotis kuva siinä samalla :D

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat