Viirasiko minulla korvissa, vai soitettiinko palkintojenjaossa Viron kansallishymni?

Vierailija

touhusin kyllä kaikkea muuta samalla ja lapsi kailotti vieressä, joten saatoin kuulla omianikin. Mutta minusta ei kuulostanut laisinkaan Maamme-laululta se luritus, joka miesten keihäänheiton palkintonjenjaossa soi.

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Viron kansallislaulun Mu isamaa sävelsi saksalaista syntyperää ollut suomalaissäveltäjä Fredrik Pacius vuonna 1843. Johann Voldemar Jannsen sepitti siihen vironkieliset sanat ja laulu oli valmis esitettäväksi ensimmäisillä yleisillä laulujuhlilla vuonna 1869. Laulun suosio lisääntyi kansallisen heräämisen voimistuessa. Suomessakin se saavutti suosiota, vaikka olikin aluksi lähinnä ylioppilaslaulu. Kun sekä Viro että Suomi ensimmäisen maailmansodan jälkeen itsenäistyivät, Paciuksen melodiasta tuli molempien maiden kansallislaulu. Virallisesti Mu isamaasta tuli Viron kansallislaulu vapaussodan jälkeen vuonna 1920. Neuvostomiehityksen aikana laulu oli ankarasti kielletty: sitä laulaneita ihmisiä vietiin Siperiaan. Virolaiset saattoivat silti vaikeimpinakin vuosina kuulla tutun melodian Suomen radiosta, joka soitti sen joka päivä ennen lähetysten alkua ja ohjelman päätyttyä. Viron taas itsenäistyttyä vanha kansallislaulu otettiin uudelleen käyttöön.Vierailija

että valitsevat sen, joka on lyhempi. :) Ei kertosäettä ja vauhtia niin, ettei suomalainen kerkiä suutansa avata, kun musiikki jo loppuu. On palkintojenjako äkkiä ohi.

Vierailija

eikö viro itsenäistynyt joskus 90-luvulla? ja jos ne sillon päätti kansallislaulunsa, niin millä oikeudella ne kehtas ottaa suomen laulun??*PIHALLA*

Vierailija

Niissähän on eroa, jos ette satu tietämään. Olikohan ne hiihdon MM-kisat, joissa soitettiin Viron viisua, kun piti soittaa Suomen omaa. Minun korvaani kuulosti siltä, että sama virhe tehtiin taas. Saatan kyllä olla väärässäkin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat