Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Koiran lopetus edessä. Missä tuhkaus pk-seudulla? Kustannukset?

Vierailija

Miten kannattaa käytännössä hoitaa...? Onnistuukohan lauantaina, kun en arkisin voi asiaa hoitaa?Miten olette selvinneet rakkaan ystävän lopettamispäätöksestä? Itsestä tuntuu, että minusta ei ole siihen, vaikka ystävä on jo erittäin vanha ja vaivainen....

Kommentit (7)

Vierailija

Omistajan taakka on kyllä valtava, kun joutuu tällaisten asioiden eteen. Rakas koirani kun on periaatteessa täysin terve, virkeä ja reipas, mutta liikkuminen toisinaan vähän huonoa ja pyllähdyksiä sattuu.Suurin ongelma tässä on se, kun olen yh eli arki on vähän vaikeaa muutoinkin. Nyt on vielä muutto edessä - enkä tosiaankaan tiedä kuinka vanha koira enää sopeutuu uuteen kotiin. Siksi päätös lopetuksesta pitäisi ehkä tehdä hyvinkin pian. Vai pitäisikö... on niin vaikeaa.ap

Vierailija

Tyhjä paikka jää, kun perheenjäsen on poissa, vaikka olisi miten vanha ja raihnainen. Meillä aikaa nyt 3kk eikä päivää ole, etteikö koira mielessä kävisi...

Mutta eläinlääkäriltä tilattiin lopetusaika, sitten saatiin sellaisessa uurnassa kotiin kuin haluttiin 3 viikon päästä. Olikohan jossain Hämeenlinnan seudulla, missä oli tuhkattu. Tuhkauksen hinta uurnineen (mäntyä) minusta n. 100e, olisiko tullut jotain muuta maksua päälle.

Lauantaista en tiedä.

Voimia teille! Todellinen eläinystävä tietää senkin, milloin aika on tullut. Ei eläimen kärsimyksiä voi loputtomasti ihmisen takia pitkittää ja teillä kuitenkin ollut jo pitkä elämä takana.

Vierailija

mutta jos kyse on vain muutosta, koira kyllä sopeutuu. Sen koti on siellä, missä ' laumankin' . Meillä on ollut kolme muuttoa koiran eliniän aikana ja aina on sopeutunut. Tutut tavarat vain uusille paikoille, siitä se on lähtenyt.Tämän ketjun avasin, koska tiedän, että meillä on vastaava lähivuosina edessä. Itkettää jo nyt.

Vierailija

eläinlääkäreillä on sopimus eläinten krematorion kanssa, joten voit jättää lemmikkisi eläinlääkärille josta se noudetaan ja toimitetaan takaisin uurnassa. Koiran tuhkauksen hinnoista en osaa sanoa, menee muistaakseni koon mukaan. Googleta eläinlääkäreiden sivuja, niissä on yleensä hinnastot.Oman rakkaan kissani jouduin päästämään kolmisen viikkoa sitten. Hinnaksi tuli n.200e. Kamalaahan se on, mutta jos lemmikki on sairas, on rakkautta osata luopua tarpeeksi ajoissa ettei rakkaista rakkain lemmikki joudu kärsimään tarpeettomasti. Otan osaa.

ystävä

Monia kysymyksiä herättää yksilötuhkaus,mistä sen tietää saavansa lemmikilleen vaikka tilaisikin sen?

Jos sittenkin laitetaan vieriviereen makaamaan ja poltetaan.Minullakin on koiran tuhkat 15 vuotta olleet pihamullassa,olen vasta nyt ruvennut ajattelemaan kenenkähän "Ressu-koira siinä makaa".

Kohta on luopuminen 12vuotta vanhasta rakkaasta aina uskollisesta lenkkikaverista itkettää jo nyt.

Uusimmat

Suosituimmat