tuttipullosta nokkamukiin -miten?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

meillä maito juotu n 3 kuukautta pullosta kun imetys loppui. nyt yritetty jo pitempään (kuukausi) tarjota maitoa nokkamukista ruuan kanssa mutta ei huoli.. vettä kyllä juonut itse nokkamukista jo useamman kuukauden eli osaa kyllä. sylkee heti pois jos mukista tuleekin maitoa ja työntää mukin pois. nyt kun täytti vuoden, yritimme jättää pullon pois ihan vain tarjoamalla maitoa pelkästään mukista. 3 ja puoli päivää pidimme pullot piilossa ja tyttö joi maitoa muutaman kulauksen koko aikana.. alkoi lopulta hyljeksiä koko nokkamukia eikä lopulta huolinut sieltä edes vettä. nyt taas kun pari päivää saanut pullosta juoda, menee maitoa reilu 5 desiä päivässä. miten muut olette pullosyötöistä päässeet??? meille tulossa uusi vauva loppuvuodesta ja ennen sitä haluttais päästä pullosta eroon jotta oisi sitten yksi syötettävä vähemmän..

Kommentit (7)

Vierailija

vastasinkin jo tuossa ylempänä, että meillä sama homma menossa eli vieroitus. Meillä on esiintynyt juuri tuota samaa, mitä kuvailit, että alkaa itkeä nokkiksen nähdessään. Se on juuri sitä protestointia, että haluaisi maitopullon. Koeta kestää! Se menee ohi! niin lohduttelen itseäkin. Mitä pienempi lapsi, sen nopeammin kuitenkin sopeutuu kun ei ole niin pitkään vielä imutellut. Tuttavani vieroittaa juuri kaksi vuotiasta ja heillä huudetaan kaksi tuntia pulloa kunnes oksennetaan...Eli kuitenkin parempi nämä pienet protestoinnit. Leikkiin ei ehkä mukia kannata ottaa, mutta kokeile tarjota hörppyjä vähän tiheämmin. esim. meillä olen pannut maitoa välillä janojuomaksi veden sijasta. Ajatellaan hampaita sitten taas kun nokkis vanha juttu. :) Mutta lohduttelen edelleen, että ne määrät nousee kyllä. Niin esikonkin kanssa kävi. Ei saa vaan luovuttaa.

Vierailija

Unohtui vain kertoa, että eräs äiti kertoi tänään joutuneensa vieroittamaan pakolla imetyksestä, kun meni itse leikkaukseen. noin 11kk ikäinen oli huutanut kaksi viikkoa ja kieltäytynyt juomasta pullosta. Neuvola oli sanonut, että ei se haittaa, vaikka ei maitoa saanutkaan kahteen viikkoon. Mutta sen kahden viikon jälkeen oli hyväksynyt pullon ja juo nyt siitä tyytyväisenä. Eli tämä vain kannustimena, että kyllä se aikansa ottaa, mutta kun sinnikkäänä jatkaa niin kyllä se siitä. Ja huomioi myös määrä harha. Tuttipullo on kapea ja korkea ja siitä juominen kestää kauan. Mukista desi menee aika matalaan tilaan ja sen pystyy kaatonokkiksesta juomaan parilla hörppäyksellä. Minulla on yksi nokkis, jossa on millit ja se on aika järkyttävääkin katsoa, miten pikku liru se tuttipullossa isolta näyttävä määrä on.

Vierailija

ei ole ihmiselle mitenkään välttämätöntä, kalsiumia saa muusta ruoasta sekä viileistä ja juustoista jne. ihan riittävästi. Ja ainahan voi ottaa sen myös tabletti muodossa. Jos epäilyttää lapsen riittävä nesteen saanti, niin kannattaa tehdä keittoruokia, antaa paljon hedelmiä joissa on nestettä tai vaikka silloin tällöin mehujää (niitähän voi helposti tehdä itse vaikka vauvan soseesta, jos lisäaineet ahdistaa!).Itse en antaisi mukia leikkeihin, jos kerran osaa juoda siitä vettä. Silloin se ei ole se muki, joka ahdistaa vaan pitää protestoida sitä, ettei saa maitopulloa.

Vierailija

Minusta toimitte vähän hätiköiden. Kolme ja puoli päivää on tosi lyhyt aika uuden tottumiseen. Nyt lapsi hieman tottui ja sitten sai pullot takaisin niin ei ainakaan kannata tehdä. Jos ottaa pois niin sitten ottaa. Kokeilitteko erilaisia nokkamukeja, taikamukeja vai vain yhtä? Minä vieroitan nyt 11kk ikäistä pois tuttipulloista, joten asia on ajankohtainen ja meillä paljon samaa kuin teillä. Eli käytin pitkään yhtä nokkista ja siitä ei suostunut juomaan. Kokeilin toisenlaista ja kas siitä meneekin...Meillä suosiossa kaatonokkamukit, taikamukeistä ei tykkää.Asteittain kannattaa myöskin edetä, jos tökkii esim. Meillä nyt niin, että saa kaikki päivämaidot ruoan kanssa nokkiksesta, juo minkä juo. Ilalla annan 200ml tuttipullosta ihan vain maidonsaannin turvaamiseksi. Sekin lähtee kyllä pian pois, viimeistään vuoden iässä kun siirrytään rasvattomaan maitoon. Se on korvikkeeseen verrattuna niin ravintoköyhää, etten edes ala sitä pullosta antamaan. Nyt tämä yksi iltapullo on vaan hetken siirtymävaiheessa kylkiäisenä. Toimisiko sama systeemi teillä? Kyllä lapset tottuvat yllättävän nopeasti. Ja kun on yli vuoden ikäisestä kysymys niin ei tarvitse juodakaan paljon. Eli ne pikkuhörpyt riittää. Maitoa saa puuron joukossa, ruoan mukana (muussi,perunamuussi), jugurteistä yms yms. Ja usko pois, parin viikon kuluttua lapsi ei muuta muistakaan. Nyt rohkeasti vaan!!!!!!!!!!!!!!!

Vierailija

annoimme maitoa siis muutaman päivän pullosta. eilen ostin taikamukin. aiemmin käytössä ollut ihan tavallinen nokkamuki. tyttö oli ensin kiinnostunut taikamukista kun sai sen pöydässä käteensä mutta melkeimpä heti ensimmäiset maitokulaukset siitä juotuaan viskasi senkin lattialle. aamulla yritimme tarjota maitoa vain siitä (ei pullosta ollenkaan) ja lapsi alkoi itkeä täyttä kurkkua kun vain näkikin mukin. ...kun tyttö ei suostu juomaan siitä sitten edes vettä kun vihaa mukiaan niin paljon. niin huolettaa että saako tarpeeksi nestettä jos pulloja ei anneta. viimeksi noiden 4 pullottoman päivän aikana kun pissamäärät ainakin vähenivät huomattavasti. lisäksi neuvolan täti sanoi meille että parin päivän maito(kalsium)vaje ei ole haitaksi.. mutta entäs kun/jos lapsi kieltäytyy maidon juonnista pitkäksi aikaa?? nyt ajattelimme ottaa mukin mukaan olohuoneeseen ja leikkeihin jotta saa tutustua siihen eikä aina näe sitä vain ruokapöydässä.. onkohan huono vai hyvä idea? ajattelin kun potan kanssa toimittiin samoin, että se oli ensin ihmeteltävänä ja leikeissä mukana ja sitten pottailu onkin sujunut tosi hyvin aina.....täytyykö vain sinnikkäästi jatkaa mukin tarjoamista vaikka muki saa lapsen heti itkemään..? eikö tosiaan löydy muita joilla ollut samanlaisia ongelmia? ja miten niistä on selvitty???

Vierailija

Meillä tuo tuttipullo jäi jo 9kk iässä kertalaakista pois, kun se häiritsi niin paljon yöunia. Ensiksi poika hyväksyi sellaisen pehmeän silikoni-nokkaisen mukin, joka muistutti tuttipulloa imutavaltaan. Sitten suostuikin jo taikamukiin (tosin emme käytä sitä venttiiliä ollenkaan) ja Ainun tavalliseen nokkamukiin. Nykyään poika 1v8kk juo jo ihan siististi mukin reunastakin vettä, esim. joka ilta hampaiden pesun yhteydessä. Tosin saattaa yhtäkkiä viskata mukin pois, ellei ole varuillaan.

Vierailija

iloisia uutisia: eilinen sujuikin hyvin maidon juonnin kannalta. kokeiltu on siis taikamukia, tavallista nokkista ja erilaisia laseja ja mukeja ilman nokkia.. ja eilen löytyi se mistä tyttö suostui juomaan maitoa! pahvinen kertakäyttömuki:). hassu lapsi..! ei nyt maitomäärät tietenkään samoja kuin tuttipullosta, mutta joi ilman itkua ja huitomista, jokaisella aterialla! siitä sitten koitamme siirtyä tavallisiin mukeihin.. jos sen nokkamukivaiheen saisikin sitten ohitettua kokonaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat