Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

1,5-vuotias ja vauva

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miten teidän 1,5-vuotiaat ovat suhtautuneet uuteen vauvaan? Meille tulee toinen lapsi parin kuukauden sisällä, ja olen miettinyt aika paljon millainen tulee isoveljen suhtautuminen vauvaan olemaan..

Millaisia kokemuksia muilla on?

Kommentit (5)

Vierailija

esikoinen nyt 1,5 v ja pikkukakkonen 4kk:tta.Mustasukkaisuutta emme ole huomanneet koko aikana.Ennemminkin esikoinen on hirmu kiinnostunut vauvasta.On tosi valppaana, jos kuulee toisesta huoneesta vauvan itkun.Tarjoaa vauvalle välillä omia ruokiaan.Meillä vauva osittaisella imetyksellä ja esikoinen sitten päässyt osallistumaan myös vauvan syöttämiseen.Pitää vauvan syödessä tuttipullosta kiinni, vaihtelevalla menestyksellä.Hoitelee myös omia vauvanukkejaan.

Vierailija

Tyttö oli juuri alkanut kiinnostumaan vauvoista, hoiti nukkea jne. Suhtautui vauvaan sitten kun olisi koiranpennun saanut.. Eli hirvesti ihasteli ja katseli, vieraillekin heti esitteli. Ongelmana oli sitten saada tyttö ymmärtämään, ettei vauva ole lelu, kovasti olisi halunnut vaihtaa vaippaa ja pukea päälle.. Tuossa auttoi kun otti mukaan hoitoon, antoi ojentaa vaipan ja vaatteet jne.Huomiota tyttö kyllä haluaa aina kun vauva (nyt 4kk) ei ole sylissä, eli hetken yksinään istahtaminen ei kyllä onnistu jos ei ole muita sylejä paikalla. Esikoista kannattaa hemmotella kun vauvan hoidolta kykenee, ehkäisee myös mustasukkaisuutta. Muutenkin kannattaa huomioida esikoista alussa, pyytää esim vauvaa katsomaan tulleita vieraita ensin huomioimaan isompi ja sitten vasta vauva. Meillä tyttö oli mustasukkaisempi vieraista kuin äidistä...

Vierailija

7.5 kk. Aluksi oli mustasukkaisuutta, varsinkin vauvaa imettäessä. Tyttö myös pelästyi vauvan itkua ja alkoi itsekin itkemään. Mustasukkaisuus helpotti varsin pian. Pian alkoi " hoitamaan" pikkuveljeä, toi tuttia ym tavaroita, mitkä missäkin vaiheessa olivat tarpeellisia tai pikkuveljeä kiinnostavia. Tyttö piti aina huolen lähdettäessä, että " baby" tulee mukaan. Nyt leikkivät yhdessä lattialla duploilla ym leluilla ja viihtyvät tosi hyvin yhdessä ja ovat parhaat kaverit.

Vierailija

Meillä isoveli oli 1v5kk kun pikkusisko syntyi joulukuussa... tosi mukavasti otti vauvan vastaan, vaikka isi olikin kaikki kaikessa ensimmäiset viikot. ihan alusta asti annoin halailla ja " pidellä sylissä" , oli innolla vaippoja vaihtamassa ja tärkeänä vei pissavaipat roskiin ym. Suhtautuminen siskoon on ollut kyllä aivan tosi reipasta ja hoivaviettiä löytynyt, en voi kun olla ylpeä esikoisen käytöksestä. mutta muuten talvella oli haasteellista kaikki pukemisrumbat ym. kun molemmat joutui täysin pukemaan, vauvalla 2kk kestävä " huutokausi-koliikki" , nukkuivat eri aikaan, korvatulehduskierrettä ym. =) nyt voin jo hymyssä suin katsella, kun lapset kisalevat ja leikkivät sulassa sovussa niin legoilla, kuin hiekkalaatikolla. isoveli nauttii pikkusiskon naurattimisesta, piiloleikeistä ja tuttia käy oma-aloitteisesti laittamassa siskon suuhun kun huuto pääsee, silittää päästä ja toteaa ettei katialla mittään hättää. Omasta mielestä meillä ainakin ikäero ollut tosi hyvä ja poika oli ehkä vielä sen verran pieni, ettei oikein vielä ymmärtänyt olla mustis, eikä muista aikaa ennen vauvaa... en voi muuta kun toivotella onnea ja jaksamista tulevaan! toivottavasti teilläkin kaikki menee hyvin!terv. heluna ja naperot

Uusimmat

Suosituimmat