Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Raskaanako?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli lopetin e-pillerit 1.8 ja 3.8 kuukautiset alkoi. Tämän jälkeen emme siis käyttänyt hormonaalisia ehkäisymenetelmiä. 26.8 harrastimme seksiä, ajattelimme että keskeytetty yhdyntä riittää (tosi fiksua, tiedän). Mutta nyt on kuukautiset myöhässä toista päivää, eikä ole merkkiäkään niiden alkamisesta.

Rupesin syömään pillereitä suht. nuorena ettei oma kierto tullut selville, ja se oli sen 28 pv. pillereitä syödessä. Voiko pillereiden syönnin lopettamisen jälkeen menkat myöhästyä?

Kommentit (1)

Vierailija

Itsekin aloitin nuorena syömään pillereitä ja kun sitten vuosien jälkeen lopetin, kierto oli jotain ihan muuta kuin ennen pillereiden aloitusta, minun superlyhyt kiertoni onneksi piteni ja oli myös hieman pitempi kuin pillereiden aikaansaama 28 pv. Aluksi lopetuksen jälkeen oli myös pitkään tiputteluvuotoa. Mutta siis pillereiden lopettamisen jälkeen voi mennä kuukausia ennen kuin kierto vakiintuu ja tästä syystä on ihan tutkittu juttu, että pillerit saattavat estää raskaaksi tulon vielä puolikin vuotta lopettamisen jälkeen, koska ovulaatiota ei välttämättä tapahdu (pillerithän estävät ovulaation). Elimistöllä voi viedä aikaa saada oma hormonitoiminta käyntiin.Mutta, kuten varmaan tiedätkin, on myös mahdollista, että hedelmällisyys palautuu heti pillereiden lopettamisen jälkeen. Ja koska keskeytetty yhdyntä ei ole ehkäisymenetelmä, voit toki olla raskaanakin, vaikka ei se varmaan hirveän todennäköistä ole. Tee toki testi.

Uusimmat

Suosituimmat