Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kitka- vai nastarenkaat Etelä-Suomen talveen?

Vierailija

Kommentit (8)

Vierailija

kitkat on hyvät vain kunnon pakkaskeleillä lumipinnoilla, ei pidä mitään sohjoisilla ja märillä jääpinnoilla jollaisia täällä etelässä on jatkuvasti.

Vierailija

Vaikea vastata mitään yleispätevää, mutta tässä jotain ajatuksia:* jos auto on uudehko ja siinä on lukkiutumattomat jarrut ja luistonestojärjestelmä, niin kitkat on hyvät* jos auto on vanhanaikainen eikä siinä ole em. toimintoja, niin nastalliset on hyvätLisäksi tuntuu, että nastalliset kestää käytössä _todella_ paljon pidempään hyvinä. Meillä oli tässä toissa talvena saman verran ajetuissa autoissa (renkaissa) toisessa kaksi ja puoli vuotta vanhat kitkat ja toisessa 6 vuotta vanhat nastarenkaat ja ne nastarenkaat oli paljon paremmat. Jos on siis varaa vaihtaa kitkat parin vuoden välein, niin ne on hyvät, mutta jos ei taas raski vaihtaa niin tiuhaan, niin valitsisin ehdottomasti nastat.Meille ei enää tule muita kuin nastoja, koska yksinkertaisesti emme ole valmiita noin tiuhaan vaihtamaan renkaita.

Vierailija

vaihdettu uuteen 3-4 vuoden välein ja kitkat ovat olleet kunnossa sillä hetkellä. Ja meillä ajetaan verrattain paljon vuoden aikana. Nastarenkaita näkee usein tosi surkeassa kunnossa. Ne pilaavat tiet, koska ne ovat täällä pääosin sulina. Ja on aina juhlallista saada nastasta tuulilasiin...

Uusimmat

Suosituimmat