Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Naapuriston poika rikkoi pojan upouuden polkupyörän

Vierailija

Hänen pyörässä ei ole kuulema jarruja ollenkaan ja ajoi pojan päälle kovaa vauhtia tämän ajaessa upouudella polkupyörällään. Eikö pojan vanhemmat ole korjausvelvollisia kaikkiin kuluihin. Pyörä meni ajokelvottomaan kuntoon. Saa kyllä korjattua, mutta nyt sillä ei voi ajaa.Riittääkö pelkkä sopiminen asiassa vai pitääkö tehdä rikosilmoitus tai joatin? Kokemuksia?

Kommentit (8)

Vierailija

Ja poika itse myöntänyt, että ajoi päin, mutta kuulema vahingossa, kun jarrut eivät toimi. Vahinko mikä vahinko, mutta jarruitta ajaminenkin on kai vakavaa liikenteen vaarantamista.

Vierailija

Pyörä oli viikon vanha ja soitin juuri ja pyysin alustavan korjausarvion puhelimitse ainakin 100 euroa. Eikä se sitten ole enää uusi pyörä.Oma poika ajoi isomman kadun reunaa ja tämä tuli joltain sivukujalta suoraan päin. ajoi niin kovaa vauhtia ettei pystynyt väistämään kun ei siis niitä jarruja ole pyörässänsä.Menen tänään iltapäivällä pyöräliikkeeseen pojan vanhempien kanssa. Saa vaan nähdä, kun kuulevat että korjauskustannukset ovat noinkin paljon että miten suhtautuvat.Kotivakuutuksessa meillä on esinevahingoissa 130 e omavastuu ja tämä kuuluu vahingonaiheuttajan vastuuvakuutuksen piikkiin, joissa niissäkin on aika korkeat omavastuut.

Vierailija

Itselleni kävi samoin vuosi sitten. N. 10-vuotias poika ajoi jarruttomalla pyörällä vasemmalta kylkeen, pyörästäni meni vanne vinkkuraan ja kumi rikki. Poika antoi äitinsä numeron, johon soitin ja aloin selvittää asiaa. Äiti oli tosi asiallinen ja neuvoi viemään pyöräni korjaamolle. Korjaamon kanssa oli jo sopinut maksupuolen kun ehdin sinne. En tiedä mitä tuli maksamaan.Älä suostu maksamaan asiaa omasta kotivakuutuksestasi! Meillä ainakin on sellaista hyvän asiakkaan " lisää" ts. ei ole sattunut vahinkoja omassa vakuutuksessamme, ja saamme siten maksuista alennusta.

Vierailija

Jos ovat fiksuja, niin oma-aloitteisesti voisivat ilmoittaa osallistuvansa pyörän korjauskustannuksiin.

Ja poikansa pistäisivät pyytämään tapahtumaa pojaltanne anteeksi, oli vahinko tai ei.

Vierailija

ja syyksi rikkoutumiseen kolarin toisen pyöräilijän kanssa. Omavastuusta voisi sitten neuvotella naapurien kanssa ja tiedustella, suostuvatko he maksamaan siitä vaikka puolet.Vahinkoja todellakin sattuu enkä tosiaankaan lähtisi riksoilmoitusta tekemään, jos kaksi lasta törmää toisiinsa omalla pihalla (näin ainakin ymmärsin?).

Uusimmat

Suosituimmat