Miten teillä yöheräämiset on loppuneet?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Oletteko käyttäneet jippo konsteja? Millaisia? Poika ei vauvana heräillyt juurikaan yöllä, mutta nytten kun vuosi lähestyy niin on alkanut heräilee eikä rauhoitu ennen kuin on saanut maito pullon. Muutenkin on alkanut kokeilee rajojaan nukkumaan menon suhteen eikä ole enään helppo saada poikaa päikkäreillekkään. Onko jotain hyviä konsteja?

Kommentit (4)

Vierailija

Just kun lapsi oppii nukkumaan yöt niin hän alkaa heräillä taas...

Esikoinen nukkui tuttelin voimalla jo alusta asti heräilemättä, pikkukakkonen jonka imetyksessä onnistuin, tissutteli yli puoli vuotta parin tunnin välein päivät yöt.

Ja 1-2 vuotiaana on tosi kausiluonteista, nukkuuko lapset hyvin vai ei... Nyt ovat 3- ja 5-vuotiaita ja meillä ongelmana se että heräävät joka aamu kuudelta riippumatta siitä, monelta menevät nukkumaan...

Ja yöllä heräilevät edelleen ja tassuttelevat äiskän ja iskän väliin joten kukaan ei sit nuku enää kunnolla... :-(Sellasta tää vaan on, joka päivälle omat ongelmansa.

Vierailija

Minäkin jättäisin tuon maitopullon pois. Meillä myös juuri 1v täyttänyt kuopus joka joi vielä pari yötä sitten maitoa noin neljän aikaan yöllä. Ensin nukkui ilman maitoa tuossa imetyksen loppuessa 8k iässä, sitten jossain vaiheessa lipesin maitoa antamaan, kun ei meinannut yökitinät loppua. Nyt siirsimme pojan omaan huoneeseen nukkumaan pari yötä sitten ja samalla lopetin maitopullon tarjoamisen. Aiemmin annoin illalla vellipullon, joten aamuyöstä oli ilmeisesti sitten nälkäinen ja siksi tuo maitopullo maistui. Nyt muutin niin että illalla syö tuhdin puuron noin tunti ennen nukkumaanmenoa ja sitten annan nukkumaanmennessä 100ml maitoa, ei välttämättä edes sitä jaksa juoda. Toissayönä ei herännyt kuin vähän kitisemään kahdelta, en nousut, meni ohi ja nukahti uudestaan. Heräsi sitten seiskalta. Viime yönä viideltä itkeskeli niin paljon, että oli pakko nousta ja mennä rauhoittelemaan, mutta nukahti kun ensin silittelin ja sitten pidin kättä seln päällä kuunnellen että hengitys muuttuu raskaammaksi. Sitten hipsin pois ja poitsu heräsi puoli kasilta. Tee vain päätös tuosta pullon antamisen lopettamisesta, kyllä se heräilyjä vähentää kuitenkin pitkässä juoksussa, kun toinen tajuaa ettei herätessään yällä saa kuin tutin tai silittelyä. Siihen ei viitsi toinen niin hevillä herätä huutelemaan kuin maitopulloa varten.Meillä on lisäksi 2,5v poika, joka nukkuu pääsääntöisesti hyvin (pidin yhden yön unikoulun hänelle 6kk iässä, siihen loppui siis maitotarjoilu öisin), joskus yöllä nousee kahden aikaa sängystään ja laittaa valot huoneeseen ja on menossa olkkariin aamun lastenohjelmia katsomaan, mutta silloin nousen itse ja vien pojan sänkyyn takaisin, sanon että nyt nukutaan, on yö. Sänkyymme väliin ei ole vielä hoksannut lähteä tulemaan.6-vuotias tyttömme taas nukkuu ihanasti koko yön, huolimatta pienempien yöheräilyistä. Hän on ohittanut juuri 4-5 vuotiaan painajaisvaiheen eli ei näe painajaisiakaan enää. Ne herättivät hänet öisin itkemään/huutamaan tuossa vielä vuosi sitten, ei tosin joka yö. Hän lopetti maidon juomisen yöllä imetyksen loppuessa 8kk iässä, ja on sen jälkeen heräillyt lähinnä jos painajaisia yöllä näkee, ei muuten.Sellaista meillä, tsemppiä teille!

Vierailija

Kiitoksia neuvoista. Kokeilin ja kyllä on hieman yöt rauhoittuneet. Itsekkin on jaksanut paremmin.

Kiitos vielä

Hauskaa syksyä:)

Vierailija

MInä jättäisin sen maitopullon yöltä pois. Heräähän se lapsi, jos tietää, että saapi vielä maitoa kun tarpeeksi huutaa;)Ja sitten toisekseen; lapsethan heräilevät. En tiedä, luulevatko ihmiset (yleensä, en siis kohdista sinuun tätä), että jossain iässä lapset lopettavat kokonaan heräilyt. Toiset sanoo, että meidän lapsi nukkui yönsä jo muutaman kk ikäisestä alkaen. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, ettei se lapsi ikinä heräilis.Lapsen elämässä on niin paljon eri vaiheita ja kausia että ajan kuluessa ei jaksa enää stressata yöheräilystä, ellei se ole pitkään jatkuvaa ja toistu tsiljoona kertaa yössä.Menee vähän ohi aiheenki mutta ollaan yhden tuttavan kanssa puhuttu siitäkin, kuinka sitä itsekin on monenlaisia periaatteita päättänyt (en nukuta syliin, en istu kauaa huoneessa, jotta lapsi nukahtaa, en tee sitä enkä tätä) ja huomaa sitten kuitenkin tekevän niin. Itse olen monesti päättänyt, että nyt loppuu kaikki ylimääräinen höpötys nukkumaan menon ympäriltä (poika 3v osaa ja on osannut kauan kikkailla siten, että yhtäkkiä iltatoimiin kuuluu monen monta mutkaa). Ennen kuin ehdin asian eteen tehdä mitään, tulee elämään helpompi vaihe ja nukkumaan menemiset tapahtuvat helposti ja vähemmillä ohjelmanumeroilla.Tarkoitan nyt vaan sitä, että kyllä ne lapset aikanaan alkavat _pääsääntöisesti_ nukkua yönsä, kunhan syömiset ensinnäkin lopetetaan yöajalta.Meidän 3v poika siis nukkuu _pääsääntöisesti_ yönsä mutta toisinaan tulee kausia, että herää pari kertaa huutamaan yöllä ja on alkanut 2,5-vuotiaana haluta meidän viereen nukkumaan kesken yötä silloin tällöin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat