Miltä täi näyttää?

Vierailija

Päiväkodista ilmoitettiin tänään, että siellä on täitä. Viime viikolla tytöllä oli pieniä mustia pisteitä päässä ja päästä lehahti ilmaan pari banaanikärpäsen näköistä otusta. Päiväkodin henkilökunta väitti, että ne eivät ole täitä, mutta olivatko sittenkin?Googletin ja ymmärsin, että täin munat näyttävät hilseeltä, mutta eivät irtoa hiuksista. Ja että aikuisia täitä ei voi nähdä. Onko näin? Olen aina kuvitellut, että täit ovat juuri semmoisia mustia pisteitä.

Kommentit (4)

Vierailija

Kastele suihkepullolla hiusten juuret kosteiksi ja käy koko pää tiheällä kammalla läpi.Saivareet on lähellä hiusten juuria tiukasti hiuksissa kiinni. Lähtee kynsillä vetämällä. Napsahtaa, kun painaa sitä kynsien välissä.Pese myös petivaatteet 60 asteessa. Jos sängyssä on pehmoleluja, pese ne tai laita yöksi pakastimeen muovipussissa.

Vierailija

Täysikasvuista täitä voi olla vaikea löytää - niitä ei todennäköisesti ole montaa siellä päänahassa hengissä. Ne löytää vain käymällä koko pään läpi noin puolen sentin jakauksilla (piikkikampa on hyvä apuväline). Toisaalta jos sellaiseen törmäät, et voi erehtyä - ne on kuitenkin noin puolen sentin mittaisia (yllättävän isoja siis) eli vähän huonompinäköisetkin ne huomaa.Saivareet ovat hiekanmurusen (vähän pisaranmallisia) näköisiä (ja värisiä; voivat olla vaaleahkoja, ruskehtavia tai harmahtavia). Niitä voi olla hankala huomata jos on esim. ikänäköä. Mutta viimeistään suurennuslasilla ne huomaa. Ne erottaa roskista ja hilseestä siitä, että ne ovat hiuksessa todella tiukasti kiinni, ne eivät irtoa hiuksesta rapsuttamalla vaan niistä pitää ottaa tiukka ote ja ne lähtevät vain vetämällä pois. Vaikka löytäisit pelkkiä saivareita niin hiukset on käsiteltävä jollakin täinhäätöaineella (jota saa apteekista on ainakin kahta erilaista shampoota ja suihketta). Ja saivareet muuten kannattaa poistaa joka tapauksessa.Täistä voi olla myös tosi pieniä ruskeanmustahkoja " kehitysasteita" jotka kiipeilevät hiusta pitkin - mutta nekään eivät lennä.

Tsemppiä toivotaan ettei ole täitä (meillä myös sekä koulussa että tarhassa täivaroitus...)

Vierailija

Onko ne saivareet siis hiuksissa kiinni, ei päänahassa? Lapsella oli päänahassa tummia pisteitä, joita kuvittelin hiekanjyviksi (hiekkaa löytyy väliin jopa pikkuhousuista, joten ei ihme jos päässäkin on). Lähtivät ihan shampoopesulla pois. Ja pikkukärpäsiä meillä on ollut viime aikoina kotona muutenkin, mutta vähän yllätti, kun niitä lehahti lapsen päästä. Nyt tuo päiväkodin täivaroitus sai vain miettimään asiaa uudemman kerran.Toivottavasti ei tule täitä. Niiden häätäminen kuulostaa ikävältä rumbalta, mutta täytynee tarkkailla lapsen hiuksia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat