Hampaiden tuloon ei särkylääke auta, 2v+ ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 2v 2kk tyttö on nyt reilun viikon ollut poikkeavan yölevoton ja sormet asuvat suussa. Korvat ja kurkku käytiin lääkärissä näyttämässä ja ne ok eikä kuumetta/nuhaa/yskää/tms ole ollut ollenkaan herran aikoihin. Joten tästä tultiin johtopäätökseen, että hampaiden tulo vaivaa. Allergia tilanne on meillä ollut stabiili pitkän aikaa ja sitä ei nyt tässä epäillä. Tyttö ei oikein puhu kunnolla vielä. Omalla viestinnällään väittää, että suuhun sattuu yöllä.

Nyt ollaan parina iltana annettu oikein Pronaxenia painon mukainen annos ja siitä huolimatta levottomuutta ts. kitinää ja pientä itkua, monta kertaa herää. Aamulla tuo taas väitti, että sinne suuhun sattui. Alhaalla kaikki maitohampaat ovat esillä ja ikenet eivät ole mitenkään erityisen ärhäkän näköiset.

Onko muilla kokemuksia (joiden lapset osaavat kunnolla puhua), että voiko tuo maitohampaiden (etenkin poskihampaiden) tulo tehdä niin kipeää, että siihen ei edes vahvempi särkylääke yöllä auttaisi viemään vaivaa pois?

Kommentit (3)

Vierailija

Meidän tyttö on nyt 2v8kk ja on kesästä asti valitellut samaa. Että suuhun sattuu. Nukkuu tosi levottomasti ja muutenkin on työntämässä suuhunsa kaikkea niin ulkona kuin sisälläkin, vaikkei sellaista ole harrastanut muuten enää pitkään aikaan.Mitään ei vielä näy (poskihampaita siis). Että taitaa olla pitkä prosessi.Pronaxenista vielä. Meillä se tuntui aiheuttavan vatsakipuja (pari viikkoa sitten oli kova kuume), joten levottomuus saattaa johtua siitäkin. Se voi kanssa aiheuttaa tykytyksiä ja vapinoita, jotka voi olla aika epämiellyttävän tuntuisia. Itse annan vähän pienempää annostusta kuin se painon mukainen max.annos.

Vierailija

Nyt päivällä tein taskulampun kanssa tytön suuhun kunnon inventaarion ja tilanne näyttäisi olevan se, että ylhäälle on tulossa viimeiset maitoposkihampaat, muut 18 hammasta löytyvät. Nuo kohdat näyttävät tosi kiukkuisilta; punaiset pulleat ikenet ja sieltä turvotuksen keskeltä näkyy sieltä täältä valkoisia hampaan osia. Mutta on se vaan ihme kun ei ne päivällä/päiväunilla vaivaa ja hampaat saa harjata rauhassa...

Siihen Pronaxen itkuun en oikein usko, kun tilanne on ollut sama paracetamol johdannaisillakin ja aikanaan kuumetautiin annettuna ei yöt ainakaan silloin huonontuneet. Ja annostukset pitäisi noissa lääkkeissä pitää aina sellaisina, että varmasti tehoaa ts. ettei saa haittavaikutuksia ilman vaivan poistoa :-( Pieniltä lapsilta kun on vaikea tietää mikä se on se pienin tehoava annos. Ettei ns. turhaan tule ainakaan annettua.

No viikon päästä mennään suuhygienistille näyttämään, että siellä suussa näyttää olevan kaikki ok.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat