Anna parhaat vinkkisi Helsinkiin muuttavalle lapsiperheelle. Aiti 28v, isa 33v, lapset 5kk ja 2v. Muutamme marraskuussa Helsinkiin pienelta...

Vierailija

Helsinki on meille vieras paikka entuudestaan. Lapset eivät ole koskaan käyneet, minä olen käynyt ala-asteella luokkaretkellä ja mies aikuisena kahdesti. Mies sai nyt töitä Helsingin keskustasta. Vuokra-asuntoa pitäis alkaa etsimään (Apua, mistä päin?). Kaikki vinkit olisi nyt tarpeen mitä kannattaa huomioida? Itse kotiäitinä olen kiinostunut kaikesta mitä lasten kanssa voisi tehdä, nykyinen kotikunta tarjoaa hyvin niukasti tekemistä lapsiperheelle.

Kommentit (10)

Vierailija

Niin hyvä kuin Helsingin julkinen liikenne onkin, tietyillä yhteyksillä se ei toimi. ns. poikittaisliikenne on tosi hidasta ja takkuista.

Vierailija

Eikä Helsinki ollut millään lailla tuttu paikka, mulle varsinkaan. Ekan kerran elämässäni ajoin ratikalla sen jälkeen ku oltiin jo asuttu jonkun aikaa=))Mutta kiva täällä on asua! On kaikenlaista tekemistä ja kaikki on bussi/metromatkan varrella. Mene ihmeessä sitten vaikka seurakunnan perhekerhoon tms. Siellä tapaa alueen muita äitejä, ja jos tuuri käy, saat yhtä hyviä ystäviä kuin minäkin!Asuinpaikkaa kannattaa suunnitella just ton kulkemisen kannalta. Jos työpaikka on kaupungissa, kannattaa asettua metroreitin tai rautatien varrelle.Me ollaan kotiuduttu tosi hyvin. Vaatiihan se itseltäänkin aika paljon, pitää lähteä etsimään uusia tuttavuuksia. Tervetuloa tänne vaan!Vierailija

Keskustaan on hyvät yhteydet monesta suunnasta ja junalla voi tulla kauempaakin, joten mikään pakko ei ole muuttaa ihan työpaikan viereen. Tosin jos rahaa on rutkasti, niin kantakaupugissakin on kivoja asuntoja :-)

Vierailija

joiden hinta on edullisempi kuin keskustan tuntumassa tai lännessä. Keskustaan pääsee junalla ja busseilla.Esim. Tapanila, Tapaninkylä, Puistola (vanha puoli), Heikinlaakso ovat kivoja alueita.Myös Espoon ja Vantaan puolella on hyviä (ja suhteellisen edullisiakin) alueita lapsiperheille. Tosin pohjoisemman Suomen hintoihin verrattuna mikään täällä ei ole halpaa ;)

Vierailija

kantakaupunkia, jos haluatte yhtään hengittää. Eli kantakaupungissa tila ei ole " omaa" , vaan " kaikkien" , kuljeskelijat ei ole naapureita, vaan ketä sattuu. Jos haluaa lähteä jonnekin luontoon tms. niin pitää ryysätä kaupungin läpi.Työmatka on tärkein kriteeri: jos työpaikka keskustassa, niin parasta muuttaa metron, ratikan tai junaradan lähelle.Mukavat alueet metron varrella mm: Herttoniemi, Siilitie (luontoa lähellä)

Ratikan varrella: Arabia, Meilahti, Pikku-Huopalahti, Munkkiniemi

Junan varrella: Haaga (asemana Huopalahti), Tikkurilan seutu (esim. Hiekkaharju tai Helsingin puolella Ala-Tikkurila) ja moni muukin.Joillain alueilla myös bussiyhteyden hyvät, jos pääsee suoraan jollekin " väylälle" , esim. Maunula, Oulunkylä, Pakila, Paloheinä, Torpparinmäki (Tuusulanväylä vieressä).

Vierailija

Kullekin maun ja varojen mukaan. Kannattaa kuitenkin käydä ensin tutustumassa alueiseen, ennen kuin päätätte mitään lopullista. t. kantakaupungin mamma

Vierailija

Ovat aivan täynnä aggressiivisiä alkoholisteja ja rikollisia. Myös täynnä fiksuja sinkkuja, mutta siis lasten takia kannattaisi välttää. Samoin Itäkeskus on paha paikka lapselle, mutta muuten Itä-Helsingissä on oikein mukaviakin alueita.Leikkipuistoja ja palveluja on joka paikassa ja tapahtumia lapsille löytyy ympäri kaupunkia.Länsi-Helsinki on varma vaihtoehto, jos itä arveluttaa vähänkään. Voittehan sitten sieltä käsin tutustua muihin vaihtoehtoihin.Keskusta on kallis eikä välttämättä kaikki kulmat sovi lapsiperheelle. Edes ne kalleimmat.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


kantakaupunkia, jos haluatte yhtään hengittää. Eli kantakaupungissa tila ei ole " omaa" , vaan " kaikkien" , kuljeskelijat ei ole naapureita, vaan ketä sattuu. Jos haluaa lähteä jonnekin luontoon tms. niin pitää ryysätä kaupungin läpi.


Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat