Milloin eroon tutista? Mielipiteitä!

Vierailija

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

otin pois 2-vuotiaalta. Ei ollut mitään ongelmaa. Tosin se ei saanut sitä koskaan hereillä ollessan, vain unien aikaan. Yritin pois 1- ja 1,5:v:nakin, mutta huusi kuin syötävä vielä monen yön päästäkin, ja koska lapsi selvästi tarvitsi unta (ja minäkin tarvitsin aikaa opiskeluun sen päikkäriajan), annoin takaisin. Sitten kun lapsi oli 2v ja ymmärsi täysin, mistä on kyse, antoi itse pois mukisematta, eikä sen koommin ole tuon perään kysellyt. Sain ihan hammashoitajalta siunauksen, että voin antaa olla kahteen vuoteen, koska hampaat olivat niin hyvät.

Vierailija

Koko reissulla lapsi söi tuttia enemmän kuin aiemmin kotona (kotona vain unille mennessä). Reissun jälkeen kertaheitolla jätettiin vaan tutti pois, pari päivä sen perään itki. Sitten ei enää.

Vierailija

Mahdollisimman aikaisinhan kaikki pitäisi pois jättää. En silti jaksanut hirveästi stressata. Me jätimme päivätutin 1,5-vuotiaana ja unitutin tasan 2-vuotiaana. Ei mitään ongelmia. Ei vain annettu enää tuttia. Monissa muissa maissahan tutti näkyy vielä 5-vuotiaankin suussa, mikä on kyllä jo kamalaa ja todella huono asia lapsen purennan kannalta.

Vierailija

n.1v3kk-1v5kk iässä ja niin, että pikkuhiljaa.. yö ja päiväunille on tutti annettu, heti herättyä piiloon. Päivällä kaikkea muuta tekemistä silloin, kun tutinnälkä iskee.. :) Sitten pikkuhiljaa pois päiväunilta ja lopussa ollaan leikattu tuttiosa pois ja sanottu että tutti on menny rikki. Ei ole ollut suurempia ongelmia tai suruja tämän asian kans.

Vierailija

luettiin pupu tupuna tutti hukassa-kirjaa ahkerasti ja kerroin, että isot lapset ei enää käytä tuttia vaan unilelua. päivällä ei käytetty ollenkaan, vain nukkuessa. kysyin välillä lapselta, oletko jo iso. aika pian ne halus tutista eroon ja ostettiin unilelu tai muu lelu tilalle. mekin leikattiin tuttiosa irti, lapsi kantoi pelkät tutin kannat mukanaan sänkyyn ja piti niitä kädessä yölläkin. lopulta vei ne itse roskiin. esikoisella vieroitus venyi vähän pitempään kuopuksen syntymän takia, oli n. 1 v 10 kk kun kokonaan eroon ja kuopus oli 1 v 2 kk tai jotain sinne päin.

Vierailija

silloin ei ymmärrä vielä kaivata tuttia. Meillä otettiin pois kun oli n. 4kk

En olis alunperinkään opettanut tutille mutta sairaalassa antoivat kysymättä meiltä.

Vierailija

niin kannattaa jättää tutti pois matkan ajaksi ja siten kokonaan. Meillä toimi tosi hyvin, ja poika ei itkenyt tutin perään kun olimme niin erilaisessa ympäristössä ja nukkui äidin vieressä poikkeuksellisesti. Poika vähän vajaa 2v. Kotonakaan ei liiemmin tuttia kysellyt matkan jälkeen, pari kertaa mutta ei ole itkenyt perään.Eri asia jos kotona olisi jätetty tärkeä tutti pois, olisi varmaan ollut kova huuto ja taistelu nukkumaan käydessä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat