Keuinka vakitöissä saadaan joululomaa?

Vierailija

Tyhmä kysymys, mutta kertyykö sitä niinkuin kesälomaa (vuosiloma?). Vai joutuuko sitä tekemään sisään jotenkin?Eka duuni, ei tietoa, eikä kehtaa näin simppeliä asiaa kysyäkään.....

Kommentit (13)

Vierailija

Kesälomia moni pitää vielä joulun tienoilla ja se milloin ekan vuoden talvilomat pitää, on yleensä neuvottelukysymys.Ap: ainoa jolta saat oikeaa tietoa omista lomistasi on työpaikkasi palkanlaskija (joka tietää miten ne kertyy) ja esimiehesi (joka määrää, milloin niitä voi pitää, Tesin rajoissa tietenkin). Kysyminen ei osoita tyhmyyttä: harva näitä osaa itse laskea heti alussa eikä kukaan voi tietää kysymättä, miten juuri tällä työpaikalla on tapana toimia.

Vierailija

Joulunahan on muutenkin kyllä pyhät ja jouluaatto vapaita, mutta jos enemmän haluat olla lomalla, voit ottaa vuosilomapäiviä, tai tietty tehdä sisään jos se teidän työpaikalla on mahdollista.

Vierailija

Koska silloin on hiljaista, niin useimmiten se on kuin lomaa ikään ja saan olla paljon lasteni kanssa.Myös lomarahat voi meidän yrityksessä vaihtaa lomaan. Se kannattaa ainakin meillä, joilla aika on se minimihyödyke ja lomarahat eivät taasen ole suuri asia taloudessamme.

Vierailija

Talvilomaa kertyy kyllä näin syksylläkin mutta;

Loman määräytymisvuosi on 1.4.2007-31.3.2008 josta kertyneet vuosiloman 24 päivää pidetään 1.5.2008-30.9.2008 välisenä aikana ja talviloma 6 pv pidetään 1.10.2008-31.3.2009 välisenä aikana. Eli tänä syksynä kertynyttä et voi pitää tänä jouluna.

Lukekaa oman alan TESsit tarkkaan.

Tietenkin voit yrittää neuvotella työnantajan kanssa vaikka palkatonta vapaata jouluksi. Ja on aloja joilla ollaan töissä myös ne " punaiset" joulupäivät (vuorotyöläiset).

Vierailija

Kuinka voit pitää talvilomaa jota et ole vielä edes ansainnut? Jos työsuhde on alkanut vasta nyt, ei lomaa ole kertynyt vielä. Ja tämä kaikki löytyy myös vuosilomalaista. Kyllä toi lomanmääräytymisvuosi on aika ratkaiseva tekijä. Ja sen jälkeen kun olet ansainnut loman sen pitäminen on tietenkin neuvoteltavissa oleva asia. Joillakin aloilla on todellakin niin ettei mielellään juuri sesonkien aikaan oltaisi lomalla.Mutta luulisin, että palkatonta vapaata on aina mahdollista pyytää ja jos kuuluu tuntipalkkalaisiin, niin eiköhän pekkaspäiviä olisi mahdollista käyttää...

Vierailija

sairaanhoitajilla tms. ei ole varmaa, että jouluna on vapaata ollenkaan!

opettajilla taas on automaattisesti 2-3 viikkoa lomaa joulun aikaan.Sulle kertyy lomaa koko vuodelle. se, miten sen käytät, riippuu työstä, työnantajasta ja sinusta.

jossain, missä on kesäsesonki, ei voi pitää kesäkuukausina välttämättä ollenkaan lomaa.

samoin esim. laskettelukeskuksissa työskentelevät tuskin lomailevat tammi-maaliskuussa...mieti ja käytä hyvä ihminen maalaisjärkeäsi!!!

Vierailija

niin eihän hänelle vielä mitään talvilomaa ole kertynyt ja kesälomaakin vasta vähän. Hyvä jos saa ensi kesänä viettää kaksi viikkoa lomaa. Kysy töistäsi ap, ei ole häpeä jos ei tuollaisia vielä tiedä.

Vierailija

En tarkoittanut mollata kysyjää. Olen itsekin sitä mieltä, että parempi kysyä kuin katua, eikä tyhmiä kysymyksiä olekkaan. Vastaukseni perustuu oman liiton TESsiin ja siihen miten lomat kertyy. Siihen miten kenenkin työpaikalla näitä järkkäillään on vaikea ottaa kantaa ja siksi kerroinkin sen miten se pykälien mukaan menisi. Toki oman työpaikan käytäntö kannattaa selvittää mutta muistaa myös miten se oikeasti menisi, ettei vaan kellään tule mieleen yrittää " pissata tietämätöntä mykiöön" .

Onnea kuitenkin työurallesi, kyllä ne asiat yleensä lutviutuu :)

Vierailija

sitäkin ehtii vähän kertyä jo nyt syksyllä. Mutta jos käytätä talvilomaa ja/tai vuosilomaa jo joulun tienoilla, niin se tietenkin kuluttaa niitä lomapäiviä. Ihan hyvin voit kysyä, paljonko lomaa sulle kertyy kuukaudessa ja siitä sitten laskea montako päivää sulla on jouluun mennessä kertynyt ja miettiä milloin haluat ne käyttää. Samalla voit kysäistä työpaikkasi lomakäytännöstä: miten lomia sopii pitää ja miten paljon etukäteen niistä on sovittava.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat