Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten nostaa hemoglobiinia?

Vierailija

Syön kalaa, pinaattia, rautatabletteja. Ei tunnu vaan nousevan millään. Mitä tässä vielä keksisi? (maksaa en rupea syömään kuitenkaan).

Kommentit (13)

Vierailija

muistaakseni M-kirjaimella alkoi ton valmisteen nimi.... joka tapauksessa apteekissa tms. tietävät kun kysyt.mittauta seuraavaksi myös seerumin ferritiini, joka paremmin kertoo elimistön rautavarastoista (eli anemiasta). jos se on kovin matala, ei hemppa nouse heti vaikka rautaa söisikin kovin. naisilla olis hyvä jos s-ferritini olisi n. 70-90 vaikka viralliset viitearvot ovatkin aikalailla laajemmat.punanen liha ja maksa ravinnossa nostaa myös ihan luonnostaan hyvin rautavarsatoja, kasvisten rauta on kakkosen arvoista rautaa ja imeytyy siksi heikommin. ja liika rauta ei myöskään ole mitenkään hyväksi, koska se on voimakasa hapetin ja altistaa siten elimistössä esim verisuonitaudeille ja syövälle (ei aihetta paniikkiin jos et syö todellakin liikaa!) pitäisikin huolehtia riittävästä antioksidanttien saannista rautakuurien aikana tuosta syystä.

Vierailija

Minulla alkoi rautatabletit vaikuttaa vasta sitten, kun tarkkaan pidin huolen siitä, etten samaan aikaan syönyt kalsiumia. Lue ne ohjeet (taisi olla kaksi tuntia eroa raudan ja kalsiumin syömisellä) ja noudata niitä tarkasti.

Vierailija

Lääkäri ei neuvonut muuta kun että syö enemmän rautapitoisia tuotteita. No mutta kun ei tehoa.En juo kahvia ollenkaan, teetä vaan (1-2 krt päivässä).ap

Vierailija

saa luontaistuotekaupoista, apteekista ja jostain marketeista.Ehdottomasti paras nostattamaaan hemoglobiinia, tehokkaampi ja mahaystävällisempi kuin rautatabletit. Saa käyttää myös raskauden ja imetyksen aikana (tieto neuvolasta ja synnytyssairaalasta)

Uusimmat

Suosituimmat