Mikä erikoiskorvike on hyvin siedettyä ja maultaankin jonkunlaista?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Päätin kokeilla jotain erityiskorviketta omin päin, vaikka allergioita ei vauvallamme ole (vielä) todettu (ikää 4,5 kk). Elämäntilanteemme vaatii kuitenkin sen, että imetyksen lisäksi olisi opittava myös pullolle, enkä uskalla herkkävatsaiselle vauvallemme tavallisia korvikkeita aloittaa. Lypsäminen ei tule kysymykseen muuta kuin väliaikaisesti.Eli kokemuksia ja merkkivinkkejä kaipailisin.Kiitos!

Kommentit (3)

Vierailija

Toisaalta melko pieni vauva ei ole aikuisen kanssa samaa mieltä siitä mikä on pahaa ja hyvää. Aikuisen suuhun Neocate on todella merkillisen makuista, mutta vauva ei välttämättä sitä paljon ihmettele. Neocate on tietysti myös kaikkein kallein vaihtoehto, mutta satunnaisessa käytössä ehkä silti ok.Kokonaan toinen asia on sitten se, että vaikka Neocate on allergianäkökulmasta parhaiten siedetty (proteiinit parhaiten pilkottu jne), niin herkkävatsainen voi silti reagoida siihen vatsallaan - tulla ummetusta yms.Esim. Tyksissä vauvoille annetaan tavallisen Nan/Tuttelin sijasta Almiron Peptiä. Sekin olisi yksi vaihtoehto. Tai apteekin soijamaito. Mutta sama näiden suhteen, en tiedä ovatko ne välttämättä sen helpompia vatsalle sulattaa, jos vauva ei ole maitoallergikko.Ehkä itse kuitenkin lähtisin siitä, että kokeilisin tavallista korviketta - jos tulee oireita, lähtisin allergialääkärin vastaanotolle jotta hän voi neuvoa sopivan korvikkeen.

Vierailija

noista kaupan korvikkeista Tutteli Omneo jauhetta. Se sopii paremmin vähän herkkä vatsaiselle. Siinä pitäisi olla hieman enemmän pilkottu niitä proteiineja. Maitoallerginen poikamme söi sitä ennen kuin saatiin Almiron pepti resepti ja heti helpotti hieman oireet.

Vierailija

Ehkä tosiaan olisi viisasta kokeilla ensin tavallista korviketta. Vauvallamme on epämääräisiä suolisto-oireita ja itkuisuutta, mutta mitään yksittäistä ruoka-ainetta en ole saanut selville, joka oireet aiheuttaisi. Maidoton diettini ei tuonut mitään muutosta. Mutta olisi pitänyt jättää ehkä myös muna pois, niin taitavat useimmat neuvoa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat