Tässä terveyttä edistäviä ruoka-aineita

Vierailija

PARSAKAALI:

Kalium, magnesium, B3-vitamiini, B5-vitamiini, beetakaroteeni, fosfori; paljon C-vitamiinia, foolihappoa.

Syöpää ehkäisevä, antioksidatiivinen, suolistoa puhdistava; erinomainen kuitulähde, antibioottinen, viruksia tappava tai niiden lisääntymistä ehkäisevä- kiihottaa maksan toimintaa. Täydellinen ruoka-aine.RUUSUKAALI:

Kalsium, magnesium, rauta, fosfori, kalium, beetakaroteeni, B3-vitamiini, B6-vitamiini, E-vitamiini, foolihappo.

Antioksidatiivinen, tappaa bakteereita ja viruksia; tukee haiman toimintaa. Sisältää indoleja, jotka suojaavat rintasyövältä ja paksusuolen syövältä. Helpottaa paksusuolen syövän torjumista (kuten parsakaalikin).KAALI:

Kalsium, magnesium, kalium, fosfori, beetakaroteeni, foolihappo, C-vitamiini, E-vitamiini, K-vitamiini, jodi.

Raakana syöty kaali poistaa myrkkyjä mahalaukusta ja paksusuolesta; tehostaa ruoansulatusta; kiihottaa immuunijärjestelmän toimintaa, tappaa bakteereita ja viruksia, syöpää ehkäisevä, antioksidatiivinen.KUKKAKAALI:

Kalsium, magnesium, foolihappo, kalium, boori, beetakaroteeni, C-vitamiini.

Tehostaa veren puhdistumista; hyödyllinen ikenien verenvuodon, munuaisten ja virtsarakon häiriöiden, korkean verenpaineen, ummetuksen hoidossa; syöpää ehkäisevä, antioksidatiivinen.PORKKANA:

Kalsium, magnesium, kalium, fosfori, beetakaroteeni.

Tehokas myrkynpoistaja, erittäin hyvä maksan ja ruoansulatuskanavan terveydelle. Tukee munuaisten toimintaa ja tappaa bakteereita ja viruksia.PERUNA:

Kalium, B3-vitamiini, foolihappo, C-vitamiini.

Perunan mehulla on tehokas puhdistava vaikutus, joten siitä on hyötyä maksalle ja lihaksille; hyvä energialähde.PALSTERNAKKA:

Kalium, fosfori, foolihappo, kalsium, magnesium.

Lisää virtsaneritystä, tukee munuaisten ja pernan toimintaa; poistaa myrkkyjä ja puhdistaa elimistöä; parantaa suolen toimintaa.SIPULIT:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, beetakaroteeni, foolihappo, kversetiini.

Antiseptisiä, kouristuksia ehkäiseviä, antibioottisia. Vähentävät astmasta johtuvia kouristuksia; hyvä myrkynpoistokyky- poistavat raskasmetalleja ja loisia.VALKOSIPULI:

Kalsium, fosfori, kalium, C-vitamiini.

Antiseptinen, tuhoaa bakteereita ja viruksia tai estää niiden lisääntymistä; ehkäisee tukkoisuutta; alentaa kolesterolitasoa. Luonnon oma antibiootti; täydellinen ruoka-aine.OMENA:

Kalsium, magnesium, fosfori, C-vitamiini, beetakaroteeni, pektiini.

Kudoksia supistava, vahvistava; lievittää ummetusta, aktivoi uudelleen hyödyllisiä suolistobakteereita, alentaa kokonaiskolesterolia, tehostaa myrkkyjen poistumista.APPELSIINI:

Kalsium, Kalium, beetakaroteeni, foolihappo, C-vitamiini.

Kiihottava, vahvistava, puhdistava; sisäinen antiseptinenvaikutus; tehostaa suoliston peristaltiikkaa eli rytmistä supistelua.ANANAS:

Kalsium, fosfori, kalium, beetakaroteeni.

Sisältää bromelaiinia, joka on vahva ruoansulatusentsyymi, tuhoaa bakteereita ja loisia; muistuttaa suuresti mahahappoa; voi vaurioittaa hammaskiillettä.BANAANI:

Kalium, tryptofaani (eräs aminohappo), C-vitamiini, beetakaroteeni, K-vitamiini, B6-vitamiini.

Parantaa unta; lievä ulostusvaikutus, ehkäisee hiivasieni-infektioita; luontainen antibiootti; sisältää pektiiniä; alentaa kolesterolia ja poistaa elimistöstä myrkyllisiä metalleja.SALAATTI:

Beetakaroteeni, magnesium,kalium, foolihappo.

Kouristuksia ehkäisevä. Sisältää silikonia joka tukee luustoa, niveliä, verisuonia ja sidekudoksia.TOMAATTI:

Kalsium, magnesium, fosfori, beetakaroteeni, foolihappo, C-vitamiini.

Vesipitoisuus yli 90%; antiseptinen, emäksinen; kypsentämättömät tomaatit lievittävät maksatulehdusta, mutta suurten määrien syöminen voi heikentää kalsiumin imeytymistä.KURKKU:

Kalium, beetakaroteeni.

Virtsaneritystä lisäävä ja ulostuttava; hajottaa virtsahappoa, joka aiheuttaa munuais- ja rakkokiviä; tehostaa ruoansulatusta, säätelee verenpainetta.MANSIKKA:

A-vitamiini, C-vitamiini, K-vitamiini, beetakaroteeni, foolihappo ja kalium.

Syöpää ehkäisevä, viruksia ja bakteereita tuhoava tai niiden lisääntymistä ehkäisevä vaikutus.MUSTIKKA:

C-vitamiini, beetakaroteeni.

Ulostuttava, verta puhdistava; parantaa verenkiertoa, hyväksi näölle, antioksidatiivinen.VADELMA:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, B3-vitamiini, C-vitamiini.

Tehostaa liman ja myrkkyjen poistumista; edistää naisen lisääntymiselimistön terveyttä; lievittää kuukautiskipuja. Vadelmanlehtiteetä ei kuitenkaan pidä juoda raskauden aikana.KIRSIKKA:

Kalsium, fosfori, C-vitamiini.

Kouristuksia ehkäisevä tai lievittävä; lievittää päänsärkyä; mehu auttaa kihtiin; luonnollinen antiseptinen aine.

PAPRIKAT:

Kalium, beetakaroteeni, foolihappo, B6-vitamiini, C-vitamiini.

Tappavat bakteereita tai estävät niiden lisääntymistä; stimuloivat; tehostavat verenkiertojärjestelmän toimintaa; edistävät syljen ja mahahapon eritystä, tehostavat suoliston rytmisiä supistuksia.PERSILJA:

C-vitamiini, rauta, kalsium, natrium.

Puhdistava, vahvistava, hengitystä raikastava, emäksinen. Puhdistaa verta, vähentää veren hyytymistä aiheuttavia aineita laskimoissa, poistaa munuaiskiviä.PURJO:

Kalium, K-vitamiini, kalsium, foolihappo, A-vitamiini.

Puhdistava, virtsaneritystä lisäävä; poistaa kihtiä aiheuttavaa virtsahappoa.PUNAJUURI:

Kalsium, magnesium, rauta, fosfori, kalium, mangaani, foolihappo, C-vitamiini.

Voimakas suolistoa puhdistava vaikutus; hyväksi verenmuodostukselle, tehostaa myrkkyjen poistamista maksassa ja sappirakossa.MUNAKOISO:

Kalsium, fosfori, beetakaroteeni, foolihappo.

Verta puhdistava, aivohalvausta ja verenvuotoa ehkäisevä; suojaa kolesterolin vaurioittamia valtimoita.

Kommentit (15)

MUKULASELLERI:

Kalsium, magnesium, kalium, C-vitamiini.

lisää virtsaneritystä, hyödyllinen munuaiskivien ja niveltulehduksen hoidossa; hyväksi hermostolle ja imukudosjärjestelmälle.VARSISELLERI:

Beetakaroteeni, foolihappo, B3-vitamiini, natrium.

sisältää kumariineja, joilla on hyviä syöpää ehkäiseviä vaikutuksia; alentaa verenpainetta, tehostaa ruoansulatusta; ehkäisee käymistä; lievittää niveltulehduksen oireita; estää kalsiukertymien muodostumista.FENKOLI:

Kalsium, magnesium, fosfori, natrium, foolihappo, C-vitamiini, kalium; paljon kasviestrogeeneja.

Kouristuksia ehkäisevä, lievittää suoliston kouristuksia ja vatsakipuja. Hyödyllinen vaihdevuosien aikana. Tehostaa rasvojen sulatusta, hyvä lihavuuden hoidossa ja painonhallinnassa.LATVA-ARTISOKKA:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, natrium, foolihappo, beetakaroteeni, B3-vitamiini, C-vitamiini, K-vitamiini.

Lisää virtsaneritystä, tehostaa ruoansulatusta; sisältää inuliinia, joka kiihottaa suoliston bakteeritoimintaa; tukee maksan toimintaa ja puhdistumista, edistää sappinesteen virtausta, alentaa kolesterolia.SIENET:

Kalsium, rauta, magnesium, B3-vitamiini, B5-vitamiini, foolihappo, sinkki.

Ohentavat verta, alentavat kolesterolitasoa, tukevat immuunijärjestelmän toimintaa. Siitakkeet sisältävät vahvoja syöpää ehkäiseviä aineita.OKRA:

Kalsium, magnesium, fosfori, foolihappo, B3-vitamiini, kalium, beetakaroteeni.

Rauhoittaa ruoansulatuskanavaa. Hyödyllinen ärtyvän suolen oireyhtymän ja ilmavaivojen hoidossa.OLIIVIT:

Kalsium, rauta, beetakaroteeni.

Helposti sulavia; hyödyllisiä maksalle ja sappirakolle. Lisäävät sappinesteen eritystä. Kiihottavat suoliston rytmisiä supistuksia.PALMUNSYDÄMET:

Beetakaroteeni, E-vitamiini.

Tappavat bakteereita tai ehkäisevät niiden lisääntymistä; hyväksi iholle ja hormonitasapainolle. Pitäisi syödä sellaisenaa (yleensä saatavissa tölkkisäilykkeinä) keittämättä, sillä keittäminen vapauttaa myrkkyjä.HERNEET:

Kalsium, magnesium, fosfori, B-ryhmän vitamiinit, foolihappo, kalium, sinkki, rauta.

Sisältävät hyviä kasviproteiineja, vahvistavat mahalaukkua ja tehostavat maksan toimintaa.aRETIISI:

Kalsium, magnesium, kalium, fosfori, beetakaroteeni, foolihappo, C-vitamiini.

Limaa irrottava, joten poistaa ylimääräistä limaa, puhdistaa sivuonteloita; lievittää kurkkukipua; tehostaa ruoansulatusnesteiden tuotantoa, jos samanaikaisesti syödään jotakin tärkkelyspitoista.PINAATTI:

Beetakaroteeni, foolihappo, kalium, rauta, B6-vitamiini, C-vitamiini, kalsium, magnesium.

Ehkäisee syöpää, säätelee verenpainetta, tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa, tukee luuston terveyttä.KURPITSA:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, beetakaroteeni, C-vitamiini.

Erittäin emäksinen, alentaa maksan ja veren asidoosia (happoemästasapainon järkkymistä happameen suuntaan). Siemenet karkottavat sukkula- ja heisimatoja.BATAATTI:

Kalsium, magnesium, kalium, foolihappo, C-vitamiini, E-vitamiini, fosfori, beetakaroteeni.

Helposti sulava; sisältää paljon hyviä ravintoaineita; erinomaista ruoansulatuskanavan tulehdusten, mahahaavojen ja huonon verenkierron hoidossa. Myrkkyjä poistava; sitoutuu raskasmetalleihin ja poistaa ne.NAURIS:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, foolihappo, C-vitamiini.

Raaka nauris tehostaa ruoansulatusta ja puhdistaa hampaita. Emäksinen, joten edistää elimistön puhdistumista; voi aiheuttaa kaasunmuodostusta; edistää myrkkyjen poistumista verestä.VESIKRASSI:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, C-vitamiini, beetakaroteeni.

Lisää virtsaneritystä, hajottaa munuais- ja sappikiviä. Yksi parhaista verta puhdistavista ja limaa irrottavista ruoka-aineista. Korkea jodipitoisuus. Kiihottaa kilpirauhasen toimintaa.JAMSSI:

Kalsium, magnesium, fosfori, C-vitamiini, kalium, foolihappo.

Niveltulehdusta ja kouristuksia ehkäisevä, virtsaneritystä lisäävä; edistää raskasmetallien poistumista; erinomainen ärtyvän suolen oireyhtymän, PMS-oireyhtymän ja vaihdevuosivaivojen hoidossa; säätelee estrogeeneja.INKIVÄÄRI:

Kalsium,magnesium, fosfori, kalium.

Ehkäisee koiristuksia, pahoinvointia; tehostaa verenkiertoa. Lievittää kuukautiskipuja; erinomainen ruoka-aine toipilasaikana.LAKRITSIJUURI:

Magnesium, rauta, fosfori, kalsium, mangaani, B3-vitamiini, C-vitamiini.

Tukee lisämunuaisten toimintaa, virtsaneritystä lisäävä, ulostuttava; puhdistaa hampaita ja suuta. Voi ehkäistä herpesviruksen ja Hi-viruksen lisääntymistä. Tehostaa ruoansulatusta ja tukee maksan toimintaa.MELASSI:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, mangaani, B-ryhmän vitamiinit.

Sisältää enemmän kalsiumia kuin maito. Käytettävä kuitenkin kohtuullisesti.NOKKONEN:

Kalium, rauta, C-vitamiini, beetakaroteeni.

Lisää virtsaneritystä, ehkäisee tai lievittää tulehdusta, poistaa myrkkyjä. Nokkostee sopii kihdin ja niveltulehduksen hoitoon.PIPPURIT:

Kalsium, magnesium, Kalium, mangaani, fosfori.

Kiihottaa ruoansulatusta, antioksidatiivinen; tuhoaa bakteereita tai estää niiden lisääntymistä.MERILEVÄT JA JOTKIN RANTAKASVIT:

Kalsium, rauta, kalium. Merilevä ja rantakasveja ovat muun muassa kelppi, karrageeni eli irlanninsammal ja suolayrtti.

Mainittujen kivennäisaineiden parhaita lähteitä; erittäin suotuisa vaikutus verenkiertoelimistöön ja hermostoon; edistävät myrkkyjen poistumista, tehostavat ruoansulatusta; täydentävät kasvissyöjien ruokavaliota.SPIRULINA:

Fosfori, kalium, natrium, B3-vitamiini, gammalinolihappo, beetakaroteeni. Spirulina on runsaasti ravintoaineita sisältävä levä, jota saa kuivattuna jauheena. Sitä voi lisätä keittoihin ja kasvismehuihin.

Helposti sulava, täydellinen proteiinilähde; edistää solujen uusiutumista, hidastaa ikääntymismuutoksia, suojaa munuaisia lääkkeiden sivutuotteilta; ehkäisee kasvaimia. Tuhoaa hiivasieniä ja bakteereita.

Kyllä minä ainakin uskon enemmän näiden aineiden terveellisyyteen kuin tuon kasin pekoniin, rasvaan, kermaan yms. Yök. Oksettaa ajatuskin puolesta litrasta kermaa, missä tahansa muodossa.

JOGURTTI:

Kalsium, D-vitamiini.

Hyvä suolistolle, sillä edistää hyödyllisten bakteerien lisääntymistä; rauhoittava, viilentävä. Käytä luomujogurttia, joka sisältää eläviä asidofilusbakteereita.SILLI/SILAKKA:

Välttämättömät omega-3- ja omega-6-rasvahapot, kalsium, fosfori.

Erinomainen elintarvike, jolla on verta puhdistava vaikutus; hyväksi verenkiertoelimistön terveydelle.MAKRILLI:

Kalsium, seleeni, E-vitamiini, välttämättömät omega-3-rasvahapot.

Ylläpitää verenkiertoelimistön terveyttä; parantaa hormonitasapainoa; vahvistaa immuunijärjestelmää.OSTERIT:

Erittäin paljon sinkkiä; A-vitamiini, B12-vitamiini, C-vitamiini, rauta.

Hyväksi verenkiertoelimistön ja immuunijärjestelmän toiminnalle ja seksuaaliselle aktiivisuudelle.LOHI:

Kalsium, seleeni, D-vitamiini, E-vitamiini, välttämättömät omega-3-rasvahapot.

Sisältää paljon hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja; hyväksi hormonitoiminnalle sekä ihon, immuunijärjestelmän, luuston ja hampaiden terveydelle.TONNIKALA:

Seleeni, välttämättömät omega-3-rasvahapot, B12-vitamiini, B3-vitamiini.

Hyväksi iholle sekä hormonitoiminnalle ja verenkiertoelimistölle.KANA:

A-vitamiini, B3-vitamiini, B6-vitamiini, K-vitamiini, natrium, kalium, magnesium.

Tehostaa liman irtoamista vilustumistautien aikana. Lievä antibioottinen vaikutus.KANANMUNA:

Kalsium, rauta, mangaani, sinkki, B-ryhmän vitamiinit; ensiluokkaista valkuaisainetta.

Hyvä luusto- ja nivelvaivoihin, kiihottaa immuunijärjestelmän toimintaa. Energiaruoka-aine.RIISTALINNUT (PELTOPYY, VIIRIÄINEN, FASAANI, SORSA)

Seleeni, kaikki B-ryhmän vitamiinit, rauta, sinkki.

Energiaruoka-aineita, jotka nopeuttavat elimistön vaurioiden korjautumista ja tukevat immuunijärjestelmän toimintaa.TOFU:

Rauta, aminohapot, kalium, kalsium, magnesium, A-vitamiini, K-vitamiini.

Täydellinen proteiininlähde kasvissyöjille; parantaa hormonitasapainoa, ehkäisee syöpää, alentaa kolesterolia.KOOKOSPÄHKINÄ:

Magnesium, kalium, fosfori, sinkki, foolihappo, C-vitamiini.

Säätelee kilpirauhasen toimintaa.MANTELIT:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, foolihappo, B2-vitamiini, B3-vitamiini, E-vitamiini.

Vahvasti emäksisiä, sisältävät hyviä proteiineja ja amygdaliinia (" B17-vitamiinia" , jonka uskotaan ehkäisevän syöpää). Hyvä rakentava ravintoaine alipainoisille.SAKSANPÄHKINÄT:

Kalsium, rauta, magnesium,fosfori, sinkki, kalium, foolihappo, C-vitamiini, E-vitamiini.

Vahvistavat munuaisia ja keuhkoja, toimivat ruoansulatusjärjestelmän voiteluaineina, tehostavat aineenvaihduntaa.CASHEWPÄHKINÄT:

Kalsium, magnesium, rauta, sinkki, foolihappo.

Lisäävät elinvoimaa, hyväksi hampaille ja ikenille.LINSSIT:

Kalsium, magnesium, fosfori; hyvä kaliumin, sinkin, foolihapon lähde.

Sisältävät paljon kivennäisaineita, joista on hyötyä melkein kaikille elimille. Neutralisoivat lihaksissa muodostuneita happoja.KIKHERNEET:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, mangaani, beetakaroteeni; paljon foolihappoa.

Tukevat munuaisten toimintaa; puhdistavat maha-suolikanavaa; sisältävät erinomaisia kasviproteiineja.KIDNEYPAVUT:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, foolihappo, valkuaisaineet.

Sisältävät paljon kuitua, puhdistavat maha-suolikanavaa; lisäävät hyödyllisten bakteerien määrää, poistavat ylimääräistä kolesterolia.MUNGOPAVUT:

Kalsium, magnesium, rauta, fosfori, kalium, sinkki, B3-vitamiini, B5-vitamiini, foolihappo.

Hyödyllisiä sydämelle; puhdistavat verta, poistavat tehokkaasti myrkkyjä.SOIJAPAVUT:

Kalsium, rauta, fosfori, beetakaroteeni, aminohapot, B3-vitamiini, C-vitamiini, välttämättömät omega-3-rasvahapot, valkuaisaineet.

Sisältävät hyviä kasviproteiineja; runsaasti kasviestrogeeneja, jotka voivat vaikuttaa rinta- ja munasarjasyöpää ehkäisevästi; lesitiiniä, joka alentaa kolesterolia; hyvä vaihtoehto lehmänmaitotuotteille.PINJANSIEMENET:

Magnesium, kalium, sinkki, B-ryhmän vitamiinit.

Sisältävät paljon proteiineja ja välttämättömiä rasvahappoja. Sopivat lihan korvikkeeksi kasvisruokavaliota noudattaville.PELLAVANSIEMENET:

Välttämättömät omega-3- ja omega-6-rasvahapot, kalium, magnesium, kalsium, fosfori, rauta, B3-vitamiini, E-vitamiini.

Lievittävät ummetusta ja ilmavaivoja; edistävät myrkyllisen kuonan poistumista suolistosta. Hyödyllisiä astman hoidossa; vahvistavat verta, ehkäisevät tulehdusta, syöpää. Täydellinen ruoka-aine.KURPITSANSIEMENET:

Kalsium, rauta, magnesium, sinkki, B-ryhmän vitamiinit, fosfori, kalium, välttämättömät omega-6- ja omega- 9-rasvahapot.

Edistävät eturauhasen terveyttä. Poistavat suolistoloisia. Kurpitsansiemenöljy sisältää paljon välttämättömiä omega-6- ja omega- 9-rasvahappoja (ei saa kuumentaa, jotta laatu ei heikkenesi).SEESAMINSIEMENET:

Kalsium, rauta, magnesium, sinkki, E-vitamiini, foolihappo, fosfori, kalium, kupari, seleeni, välttämättömät omega-3- ja omega- 6- rasvahapot.

Vahvistavat verta ja verisuonia ja ovat hyväksi hermostolle. sisältävät antioksidatiivisia lignaaneja. estävät kolesterolin imeytymistä ruokavaliosta.AURINGONKUKANSIEMENET:

A-vitamiini, B-vitamiinit, D-vitamiini, E-vitamiini, K-vitamiini, kalsium, rauta, kalium, fosfori, sinkki, mangaani, magnesium, välttämättömät omega-3- ja omega-6-rasvahapot.

Hyödyllisempiä ravintoaineiden lähteenä kuin useimmat lihat sekä kananmunat ja juustot. Sisältävät pektiiniä, joka poistaa myrkkyjä ja raskasmetalleja. Parantavat näköä. Täydellinen ruoka-aine.PSYLLIUMINSIEMENET:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, sinkki.

Ulostusvaikutus, suolistoa puhdistava vaikutus. Lievittävät myrkkyverisyyttä, joka johtuu ummetuksen ja bakteeri-/hiivasieni-infektioiden seurauksena elimistössä syntyneistä aineista.ALFALFA:

Kalsium, magnesium, kalium, mangaani, natrium.

Kiihottava; tulehdusta lievittävä; poistaa myrkkyjä, lisää seksuaalista aktiivisuutta; täydellinen ruoka-aine, mutta ei sovi LED- taudista tai jostakin muusta autoimmuunisairaudesta kärsivälle.

APRIKOOSI:

Kupari, kalsium, magnesium, kalium, foolihappo, C-vitamiini, beetakaroteeni, boori, rauta.

Ulostuttava, vahva antioksidantti, luonnollinen makeuttaja; parantaa veren kiertoa.AVOKADO:

Rauta, kupari, fosfori, kalium, beetakaroteeni, foolihappo, B3-vitamiini, B5-vitamiini, K-vitamiini, paljon E-vitamiinia.

Tasapainoinen happo-emässuhde; helposti sulava, vahvistaa verta ja ehkäisee anemiaa.KARHUNVATUKKA:

Kalsium, magnesium, kalium, fosfori, beetakaroteeni, C-vitamiini.

Vahvistava ja verta puhdistava; lievittää ripulia, antioksidatiivinen.KARPALO:

Kalium, beetakaroteeni, C-vitamiini.

Erinomainen hengityselimistölle; tappaa bakteereita ja viruksia munuaisissa, virtsarakossa ja virtsateissä.TAATELI:

Kalsium, rauta, beetakaroteeni, B3-vitamiini.

Erinomaine ripulin ja punataudin hoidossa, hyvä hebgitysjärjestelmän häiriöiden hoidossa.VIIKUNA:

Kalsium, magnesium, fosfori, kalium, beetakaroteeni, C-vitamiini.

Ulostuttava, vahvistava, lisää vireyttä; tehostaa laiskan suolen toimintaa, poistaa myrkkyjä; parhaita kasviperäisen kalsiumin lähteitä.GREIPPI:

Kalsium, magnesium, kalium, C-vitamiini.

Sisältää salisyylihappoa, joka lievittää niveltulehdusta; erinomainen verenkiertoelimistölle, verta puhdistava; hyväksi allergioiden ja nielun ja suun infektioiden hoidossa.KIIVI:

Magnesium, fosfori, kalium, C-vitamiini.

Poistaa liiallista natriumia elimistöstä; erinomainen ruoansulatusentsyymien lähde.SITRUUNA/LIMETTI:

Kalium, C-vitamiini.

Kudoksia supistava; vahva antiseptinen vaikutus; erinomainen nuhakuumeen, yskän ja kurkkukivun hoidossa; liuottaa sappikiviä; syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia.MANGO:

Paljon beetakaroteenia, C-vitamiinia.

Hyväksi munuaisille, lievittää liikahappoisuutta ja parantaa ruoansulatusta; hyvä verenpuhdistaja.MELONI:

Kalsium, magnesium, kalium, fosfori, C-vitamiini, beetakaroteeni.

aErittäin puhdistava, elimistön nestepitoisuutta palauttava; korkea vesipitoisuus; pitäisi syödä sellaisenaan, jotta hyöty olisi mahdollisimman suuri.PAPAIJA:

Kalsium, magnesium, kaliun, C-vitamiini, beetakaroteeni.

Parantaa tuntuvasti ruoansulatusta; loisia tuhoava tai niiden lisääntymistä ehkäisevä, syöpää ehkäisevä; lievittää suolistotulehduksia ja vähentää kaasunmuodostusta; yleinen myrkyn poistaja.PERSIKKA:

Kalsium, magnesium, fosfori, C-vitamiini, kalium, beetakaroteeni, foolihappo.

Virtsaneritystä kiihottava, ulostuttava, helposti sulava, emäksinen; munuaisia virtsarakkoa puhdistava vaikutus.PÄÄRYNÄ:

aKalsium, magnesium, fosfori, kalium, beetakaroteeni, foolihappo,paljon jodia.

Virtsaneritystä kiihottava; hyödyllinen kilpirauhasen toiminalle; sisältää pektiiniä, joka tehostaa suoliston rytmistä supistelua ja myrkkyjen poistumista.LUUMU (kuivattu):

Kalsium, fosfori, kalium, beetakaroteeni, foolihappo.

Ulostuttava, sisältää oksaalihappoa; suotuisa vaikutus vereen, aivoihin ja hermostoon; vaikuttaa kolesterolia alentavasti.PARSA:

Fosfori, kalium, foolihappo, beetakaroteeni, C-vitamiini, K-vitamiini.

Sisältää asparagiiniä, joka kiihottaa munuaisten toimintaa; bakteereita tuhoava ja niiden lisääntymistä ehkäisevä. Varoitus: sisältää puriineja, joten vältettävä jos on alttiutta kihtiin.

t. aamupalaksi hedelmiä ja yrttiteetä, välipalaksi puuroa ja mustikoita, päivälliseksi lohta ja fetasalaattia, iltapalasta en vielä tiedä =)

OHRA:

Kalium, magnesium, fosfori, kalsium, sinkki, mangaani, B-ryhmän vitamiinit, foolihappo.

Rauhoittaa maha-suolikanavaa ja maksaa, tukee mahahaavojen paranemista, alentaa kolesterolia.KOKOJYVÄRIISI:

Kalsium, rauta, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, mangaani, B3-vitamiini, B5-vitamiini, B6-vitamiini, foolihappo.

Rauhoittaa hermostoa, lievittää masennusta. Energiapitoinen ruoka-aine. Riisivesi auttaa imeväisten koliikkiin ja lievittää ripulia.TATTARI:

Fosfori, beetakaroteeni, C-vitamiini, kalsium, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, mangaani, foolihappo, välttämättömät aminohapot; erinomainen kasviproteiinin lähde.

Vahvistaa hiussuonia, poistaa myrkkyjä. Tattari sisältää kaikkia kahdeksaa välttämätöntä aminohappoa, joten se on täydellinen proteiinivaihtoehto kasvissyöjille.MAISSI:

Rauta, magnesium, kalium, sinkki, B3-vitamiini.

Erinomainen ruoka-aine aivoille ja hermostolle. Lievittää ekseemaa, ehkäisee syöpää, sisältää paljon välttämättömiä rasvahappoja.HIRSSI:

Magnesium, kalium, fosfori, B3-vitamiini.

Gluteeniton vilja, helposti sulava, erittäin emäksinen; kuitupitoinen aiheuttaa harvoin allergiaa.KAURA:

Kalsium, magnesium, rauta, fosfori, mangaani, B5-vitamiini, foolihappo, pii.

Suuri kuitupitoisuus ja siitä johtuva lievä ulostusvaikutus; kiihottaa ruoansulatuselimistön toimintaa; antioksidatiivisia ominaisuuksia. Erinomaista luustolle ja sidekudoksille.RUIS:

Kalsium, rauta, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, mangaani, E-vitamiini.

Energiaruoka-aine. Puhdistaa ja uudistaa valtimoita, hyödyllinen maksalle; myötävaikuttaa ruoansulatusjärjestelmän uusiutumiseen.VEHNÄ:

Kalsium, rauta, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, mangaani, B3-vitamiini, B5-vitamiini, B6-vitamiini, foolohappo.

Luonnonmukaisesti viljelty puhdistamaton ja ilman kemiallista käsittelyä tuotettu täysjyvävehnä, jonka alkio ja lese ovat tallella, kiihottaa maksan toimintaa ja poistaa elimistön myrkkyjä.VILLIRIISI:

Jodi, seleeni, E-vitamiini, tryptofaani (eräs aminohappo), kalium.

Erinomainen kasviproteiinin lähde kasvissyöjille.KINOA:

Kalsium, rauta, magnesium, fosfori, kalium, B3-vitamiini.

Helposti sulava, gluteeniton. Sisältää lysiiniä, joka on vahva viruksia torjuva aine; ja enemmän kalsiumia kuin maito; kiihottaa imettävän naisen maidontuotantoa; täydellinen kasviproteiini.

Mistä ihmeestä näitä 'väitteitä' ruoka-aineiden vaikutuksista 'keksitään' . . . ja täysin ilman minkään asteisia perusteluita. Voisi olla aivan yhtä hyvin tuulesta temmattuja . . .

1937

Hassua, olen 80+ enkä syö mitään terveellistä, aamulla kahvia, sitten 10 aikoihin keitän perunoita ja paistan makkaraa, niitä lämmittelen sitten paistinpannulla iltapäivällä ja illalla. lisäksi syön patonkia ja margariinia. illalla syön myös ajoittain paljonkin jotain seuraavista,  banaaneja, kasvisjäätelöä, ruskeita pipareja.

Tärkeintä mielestäni ei ole laatu, vaan määrä.

Kun syöminen on halpaa, on varaa ajaa autolla ja matkustella monta kertaa vuodessa parin viikon reissuja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat