Vierailija

Aiemmista viesteistä huomasin että joku näin kertoi. Kyse siis pikku piian valmistamasta kankaisesta vauvakeinusta. Onko totta? Ja mikä siitä tekee myrkyllisen? Nimimerk. huolestunut jolla kyseinen keinu mummolassa

Kommentit (5)

vauvan keikahtamaan kyytistä pois. Niitä vedettiin muutama vuosi sitten sen vuoksi pois markkinoilta. Nyt kait on tullut syvempi malli, mutta ne vanhat on vaarallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedote 7. 7. 2004

Keinu ei suojaa tarpeeksi hyvin putoamiselta

MUKSUKEINU PIKKU-PIIA JA VAUVAKEINU BRIO

POIS MYYNNISTÄMuksukeinu Pikku-Piia - ja Vauvakeinu Brio ¿ nimillä myytävä pikkulasten keinu ei suojaa lasta tarpeeksi hyvin putoamiselta. Kuluttajavirasto sai ilmoituksen, jonka mukaan vuoden ikäinen lapsi putosi keinusta kasvoilleen, koska keinu pyörähti ympäri. Viraston Tullilaboratoriossa teettämässä testissä kävi ilmi, että keinu ei täytä sitä koskevan standardin vaatimuksia. Valmis-tuttajat poistavat keinun vapaaehtoisesti myynnistä.Kotikäyttöön tarkoitettuja keinuja koskeva standardi vaatii, että alle 3-vuotiaille tarkoitetut keinut varustetaan selkänojalla ja turvalaitteella, joka estää lasta putoamasta istuimelta. Muksu-keinussa lasta tukevat kankaiset liinat, joiden yläosassa on puutuki. Etuosan liinassa on haarahihnaa vastaavat jalka-aukot.Testaustulosten mukaan lapsen putoamisen estävä reuna on testatussa keinussa liian matalalla. Turvalaitteen korkeus istuimen yläpuolella on edestä 19 cm, sivuilta 17 cm ja takaosasta 18 cm. Standardi kuitenkin edellyttää, että turvalaite yltää vähintään 20-30 cm korkeudelle istuimen yläpuolella.Keinua on myyty kahdella eri nimellä. Muksukeinu Pikku-Piiaa (ikäsuositus 8-30 kk) on myyty City-Marketeissa, Prismoissa, Stockmannilla ja joissakin lastentarvikeliikkeissä. Vauvakeinu Brioa (ikäsuositus 8-30 kk) ovat myyneet Brio ¿jälleenmyyjät. Keinut on valmistanut U&M Peltoniemi Oy.Keinujen valmistuttajat Lapsekas Oy ja ENG-Finland Oy ovat ilmoittaneet poistavansa vapaaehtoisesti keinut myynnistä. Pikku-Piia ¿keinua ehdittiin myydä noin 900 ja Brio ¿keinua noin 40 kappaletta. Keinuja ostaneet kuluttajat voivat ottaa yhteyttä myyjäliikkeeseen ja vaatia ra-hansa takaisin kuluttajansuojalain virhesäännösten nojalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat