Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kuinka vanhaksi teidän lapsenne käyttävät kypärälakkia?Meidän kohta viisi vuotta täyttävä poikamme yrittää parhaansa mukaan vältellä kypärälakkia, sillä uudessa päiväkodissa muutkaan sen ikäiset eivät kuulemma moisia päähineitä käytä.

Täällä on ollut jo niin viileitä ilmoja, että ohut kypärälakki ohuen pipon alla on aivan ihanteellinen varsinkin aamuisin - tai sitten paksumpi kypärälakki sellaisenaan. Lippalakkeja en lasten antaisi todellakaan enää käyttää, eikä kaulurin ja päähineen yhdistelmä ole päiväkodissa toimiva, kun sekä lapsi että hoitajat unohtavat pukea sen kaulurin päälle.

Eikö lasten pukeminen lämpimiin ja suojaaviin vaatteisiin enää luonnistu ihmisiltä? Pahimmassa tapauksessa lapset viettävät päiväkodissa koko päivän sisällä, jos ulkona sattuu hieman satamaan tai tuuli puhaltelee. Eiväthän kevyesti puetut pikkuaikuiset tarkene säiden armoilla.

Sivut

Kommentit (33)

tai onhan meillä, ihan vauvana tietenkin. Mutta ei muuten. Ollaan muilla pipoilla pärjätty enkä jotenkin oo osannut ostaa kypärämyssyjä.

kaulurit ja pipot, kylmemmillä keleillä hatut, joissa jotkut korville menevät läpät. 1 korvatulehdus on molemmilla ollut, vaikka joskus on korvat ilman täydellistä suojaa olleetkin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska meidän lapsilla tulehdukset alkaneet jo parin kuukauden iässä jolloin nukkuneet vain vaunuissa ulkona, mutta jos he olisivat ulkona kylmillä ilmoilla ilman kypärälakkia , on taattu, että lapset yskivät ja ovat räkäsiä seuraavana yönä ja siitä seuraa meillä korvatulehdus.

En tiedä miten muilla, mutta meillä noin ja käytämme kypärälakkia!

Viime vuonna vielä ekaluokkalainen poikakin vaati ehdottomasti kypärämallisen villalakin päähänsä joka aamu ;) Kuulemma niin helppo ja nopea pukea. Kauluri jos oli, niin se löytyi aina iltapäivällä repusta tai unohtui koululle.

Sellaisella saa lapsen kuin lapsen näyttämään lähiörupulta. Lisäksi huomauttaisin muutamalle mammaraiselle täällä, että kylmettyminen ei aiheuta flunssaa, kysykää mistä vaan. Jos todistatte päinvastaista, napsahtaa Nobel ensi vuonna. Ja jos 5-vuotias ei osaa pukea pipoa ja kauluria, pitäisi varmaan hakeutua tutkimuksiin vähän vauhdilla.

Ruskovilla on tosiaan hyvä löytö. Syksyllä silkkikypärä ja talvella villainen, eikä ole sitten pää tai niska kylmänä eikä märkänä! En pystyisi itsellenikään laittamaan esim. Reimatec-lakkia päähän sellaisenaan, sillä sen sisäpinta on todella inhottavaa keinokuitua. Sateisella ja kolealla ilmalla Ruskovillan kypärälakki ja ohut Reimatec yhdessä takaavat hyvän viihtyvyyden.

edes vauvana, nyt muksut koulussa, korvatulehduksia ollut nolla... jäi itelle pienenä niin pahat traumat mokomasta hirttomyssystä ettei tullu mieleenkään omilla lapsilla käyttää

Kylmettyminen alentaa vastustuskykyä, jolloin flunssavirukset pääsevät iskemään helpommin. Eli jos haluat välttää flunssaa (josta seuraa helposti korvatulehdus) vältä kylmettymistä. :)

Minunkin mielestäni ne ovat hirvittävän näköisiä ja valahtavat aina kasvoille, joten ei kiitos. Taapero itsekin tykkää huomattavasti enemmän kauluri plus korvat peittävä hattu -yhdistelmästä, koska vihaa kaikkea mikä pitää vetää pään yli.Joten eipä se kauluri todellakaan ole mikään elinehto.

Hohhoijaa!!

Kai se nyt riippuu säästä, että onko kypärämyssy kätevä vai ei!!! Meillä esikoisella oli tokaluokallakin kovilla pakkasilla kypärämyssy, mutta ei mitään puuvillakypärämyssyjä ollut kuin ihan pienenä.Ja on itsellänikin sellainen silkkinen kypärämyssy pakkasille pipon alle laitettavaksi.Nyt 13v esikoisella on yhä yksi villakypärämyssy koville pakkasille. Ei laita kouluun, mutta on hyvä taukomyssy talvisilla partioretkillä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat