Vierailija

Ikää on jo 2,5 v. ja isosiskonsa oppi puhumaan jo puolitoistavuotiaana. Alkaa hiukan jo tuskastuttamaan kun ei puhu. Ymmärtää kaiken ja vastaa joo tai ei.. Mutta kauan tässä menee??? Vaikeinta näyttää olevan sanojen muodostaminen esim. tänään treenattiin sanaa jäätelö ja kaikki meni tavuina ok. Mutta kun ne pitää pistää litaniaan niin tulokseksi tuli äälö.. tai jotain sama on lyhyempienkin sanojen kanssa.. Ankka sanoo mm. kkkka.. eli sanoo vaan yleensä lopputavun. Miten voisi treenata?? Ongelma on varmaan myös se, että isosiskonsa on niin kova selittämään että kuuntelee häntä.. onko kukaan ollut samassa tilanteessa?

Kommentit (17)

puheentuotto tuottaa vaikeuksia (lapsella) . Äiti vaan joka päivä hehkuttaa kun lapsi oppii uusia sanoja mutta ei niitä sanoja ymmärrä muut kun äiti. Onneksi kelto tulee ensi viikolla seuraamaan lasta.

Soita puhet. ja tilaa aika. Hän voi katsoa lastasi ja arvioida terapian tarpeen. Omalla lapsellani tämä oli todella hyödyllinen käynti, auttoi lasta sekä meitä vanhempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutama käynti oli ja sitten taukoa, katsotaan taas myöhemmin miten on edennyt. Siellä tehdään erilaisia harjoituksia, suun motoriikkaa, puhaltelua, rytmijuttuja, esim rummutusta. Kuuntelutehtäviä yms. Lapsi tykkää tosi paljon ja puhe on edennyt huimasti jo muutaman käyntikerran jälkeen. Ja tosi paljon saatiin apua siihen miten kotona voi harjoitella.

Jos yli 2v puhe on niukkaa ja epäselvää niin ketä se haittaa jos

vanhemmat käyttäisivät lapsen puheterapeutilla? Eikö jokainen vanhempi

halua lapsensa parasta? Jos tuen tarvetta on niin mitä aikaisemmin se

huomataan, sen parempi.

Tämä on yleinen neuvoloiden suositus.

Pojat on usein tyttöjä hitaampia. Meilläkin tytöllä tuli ekat sanat 10 kk iässä mutta poika oli melkein 2. Sitten juuri ennen 2-vuotissynttäreitä alkoikin yhtäkkiä puhumaan, oli siinä äitillä ihmettelemistä kun eräänä päivänä sanoi 7 sanan lauseen ihan oikein!

Usko ja luota poikaasi, anna hälle rauha oppia ja ole ihan treenaamatta hetki. Jotkut sanoo että kannattaa olla ymmärtämättä mutta se saattaa turhauttaa lasta eikä välttämättä edistä puheen oppimista, voi siitä tietysti olla apuakin.

Jos asia mieltäsi vaivaa niin ota yhteyttä neuvolaan ja kysy asiasta.

Siis tavuja pystyy jonkun verran tuottamaan mutta ei osaa niitä yhdistää. Hänellä on pieni kehitysviive suun motoriikassa. Suosittelen ottamaan yhteyttä puheterapeuttiin.

paljon 2 1/2 vuotiaan pitäisi jo puhua? Kunnon lauseita? Täälläkään lapsi ei puhu kuin muutamia sanoja. En ole kuitenkaan vielä harkinnut puheterapeutille vientiä. Ymmärtää kyllä kaikenlaista ja osaa toimia ohjeitten mukaan.

Mun veli oppi puhumaan vasta 3,5 vuotiaana kun minä puhua pälätin taukoamatta isona siskona. Äiti vei veljeni lääkäriinkin ja minä olin onneksi mukana. Lääkäri sanoi että eihän sen tarvitse puhua kun isosisko puhuu koko ajan puolesta, ja että kyllä se kohta puhuu. Ja puhuihan se.

pieni tähdennys, lapsi on tyttö.

En ole ajatellutkaan puheterapeutille menoa, mutta voisi olla kyllä ihan hyvä idea. Kertoisiko joku mitä siellä tehdään? Tai jutellaan?

Ja tosiaan, käy puistotädillä juuri sen takia että oppisi puhumaan. Käy noin 3-4kertaa viikossa aamupäivisin. Ja isosisko ei ole samassa paikassa ollenkaan.

Nyt on selkeästi vielä kiinnostunut kirjojen lukemisesta, mutta kun on vielä kolmas (9kk) kotona niin aikaa ei sille lukemiselle ole. Sillä aina jos alan lukea niin vanhin tulee viereen ja pölöttää sanat kun kysyn esim. mikä tuo on? Niin isosisko vastaa. VAikka sanon, että anna siskon vastata niin ei mene perille. Ja sitten kuopus hermostuu ja se siitä lukemisesta. Huoh.

ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat