Seuraa 

Olemme muuttamassa uuteen kotiin ja pähkäilemme vielä laitammeko tytöt omiin vai eri huoneisiin. Yläkerrassa on 3 makkaria ja olin ajatellut ensiksi että yksi huoneista olisi tyttöjen leikkihuone ja pienempi huone nukkumista varten, yksi on sitten vanhempien makkari. Nyt tässä mietin vielä että onko heillä tässä vaiheessa paljonkaan yhteisiä leikkejä ja " sotkeeko" pienempi vain isomman leikit ja jutut. Isompi tykkää väkertää kaikilla pikkutavaroilla esim. legoilla ja hamahelmillä ja kokoajan pitää vahtia ettei pienempi laita niitä suuhun etc. Olisiko helpompaa jos pienemmällä olisi myös oma pieni huone jossa olisi hänelle sopivat lelut ja tavarat ja sänky ja isompi tyttö saisi olla omassa huoneessaan tavaroidensa kanssa. Toki voisivat sitten leikkiä yhdessäkin.

Miten muut olette tehneet, ja minkä havainneet parhaaksi vaihtoehdoksi, olisi kiva kuulla kommentteja!

Kommentit (3)

on ollut samassa huoneessa siitä alkaen kun pienempi oli 1v2kk. Asumme kahdessa kerroksessa ja makkarit on alakerrassa. Nyt kesällä saivat isomman makkarin yhteiseksi huoneeksi (tytöt nyt 3ja 6v).

Yhteinen huone toimii meillä - alkuun siellä ei juuri leikitty, koska makuuhuone on eri kerroksessa kuin keittiö ja olohuone = sinne missä muut on haluaa lapsetkin leikkimään... eli leluja oli paljon olohuoneessa + vieressä vierashuoneessa. Nyt on lelut roudattu tarkoituksellisesti tyttöjen huoneeseen ja leikki sujuu pääosin siellä + illan tullen viedään alakertaan yläkertaan joutuneet lelut.Alkuunsa isosisko touhusi ' pikkutavaroiden' kanssa ensisijaisesti silloin, kun pienempi oli päiväunilla tai sit hän meni tekemään niitä alakertaan lastenhuoneeseen (alle 2v on aika harvoin leikkimässä muualla kuin missä vanhemmat on olen huomannut eli tuon ikäiset ei vielä hirveästi leiki kahden kesken leikkejä). Kun pienempi täytti 2v. alkoi tytöillä suuremmin olemaan jo yhteisleikkejä, mutta oikeastaan missään vaiheessa meillä ei ole ollut ongelma noista pikkutavaroista. Tosin askartelut tehdään yleensä ruokapöydän ääressä vanhempien valvonnassa silloin kun pienempi niihin osallistuu (helmet, sakset, liimat, sormivärit jne kun on käytässä).Joten tuo mielestäni tuo nukkumahuone / leikkihuone on aika kiva juttu. Meillä ainakin tytöt kokee turvalliseksi sen, että saavat nukkua samassa huoneessa. Ja yhteinen huone jotenkin paremmin innostaa yhdessäkin leikkimään ja touhuamaan pitkin päivää sekä jakamaan leluja - ei ole vain minun ja sinun leluja!

Eli nukkuvat ja leikkivät samassa huoneessa. Ovat olleet pienemmän syntymästä saakka. Minäkin ajattelin aluksi juuri tuota, että pienempi syö kaikki pienet tavarat, mutta meillä ainakin isompi leikkii mielellään keittiönpöydän äärellä esim. juuri helmillä ja muilla askartelu jutuilla. Muutenkin leikit vielä kummallakin aikalailla pitkin asuntoa.

Nyt on alkanut sitten olla nuo nukkumaan menemiset aika mielenkiintoisia. Yhdessä villiintyvät ja aina jompaa kumpaa pissittää tai janottaa :) Meillä nukkuu molemmat päikkärit yhtä aikaa ja illallakin menevät yhtä aikaa nukkumaan. Aamuisin pienempi nukkuu pidempään, mutta onkin silloin jo lähes aina meidän sängyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me ollaan juuri muutettu, ja olosuhteiden pakosta tytöt 6 v ja 2 v joutuivat samaan huoneeseen, koska tarvitsen kolmannen makuuhuoneen itselleni työhuoneeksi. Hankimme tytöille jo kerrossängyn, mutta kuopus ei osaa nukahtaa sinne, vaan nousee jatkuvasti pois. Siksipä hän nukkuu vielä retkisängyssä, mutta kuitenkin jo samassa huoneessa isosiskon kanssa.Päikkärit kuopus nukkuu vanhempien sängyllä, jolloin esikoinen voi tehdä omia juttuja omassa huoneessa, tai keittiön pöydällä tai minun työhuoneessa. Olen myös ajatellut, että kun ensi vuonna on koulua ja läksyjä, läksyt saa tehdä työhuoneessa.Kuopuksen hereillä ollessa on kieltämättä joskus vähän hankalaa... varsinkin kun ei tuo 6-vuotiaskaan koskaan muista kerätä omia tavaroita pois, kun joku askartelujuttu on valmis...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat