Seuraa 

Siis rv 11, ja nyt vasta ilmennyt oireita, ruoka ei oikein putoa ja jumalaton päänsärky, kun makaan niin ei juurikaan. Onko muilla ollut? Mietin miten töissä pystyn olemaan kun kokoajan pystyssä..Rr oli vain 99/63, äsken mittasin. Pelottaa et onko masus kaikki hyvin..

Kommentit (5)

Verenpaine on hieman alhainen kyllä. Oletko käynyt lääkärissä asian vuoksi?

Oletko ottanut päänsärky lääkettä, panadolia?Lämmin kauratyyny voisi auttaa ihanasti! Tai sitten kylmävoide apteekista. Saisit niskan alueelle lisättyä verenkiertoa ja lämmitettyä lihaksia.Muista juoda reilusti ( 2-3l /vrk), sekin vaikuttaa päänsäärkyyn ja yleisvointiin.Ota neuvolaan yhteyttä ihmeessä jos jatkuu vielä pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos päänsärky on jatkuvaa ja kovaa mene ehdottomasti lääkäriin. Itselläni alkoivat migreenit toista lasta odottaessani (viikolla 12 muistaakseni) enkä ollut aikaisemmin migreeniä potennut. Ja migreeni jatkui koko raskauden ajan. Kolmatta lastani odottaessa ne muuttuivat auralliseksi migreeniksi. Jos on kyseessä migreenityyppinen päänsärky voit saada sisätautilääkäriltä estolääkkeen, jota voi raskausaikanakin syödä. Itse sain kovien migreenikohtausten aikana suppoina lääkkeitä Naistenklinikalta ja jäin aina yöksi seurantaan sairaalaan. Eli apuja on saatavilla eikä päänsärystä todellakaan pidä jäädä kotiin kärsimään ja todeta vain, että se kuuluu raskauteen.

Useissa lähteissä mainitaan, että päänsärky on raskaushormoneista johtuva oire. Sama hormonimylläkkä aiheuttaa pahoinvointia tai voimakasta väsymystä tai päänsärkyä, tai kaikkea näitä. Tuo alhainen verenpaineesi on monille ihan normaali verenpaine, joka ei aiheuta sinulle tai sikiölle mitään haittaa, paitsi ylösnoustessa sinua voi huimata hetken aikaa... Enemmänkin päänsärkyä voisi aiheuttaa koholla oleva verenpaine! Onko sinulla ollut migreeniä? Tietyntyyppinen migreeni (aurallinen) usein pahenee raskauden aikana, eikä migreenissä aina ole välttämättä muita oireita kuin päänsärky. Harmi kyllä, varsinaisia migreenilääkkeitä ei voi raskauden aikana käyttää.Tsemppiä kipujen kanssa! Joku toinen olikin kirjoittanut hyviä ohjeita juomisen, levon ja Panadolin suhteen!

En nyt muista viikkoja, mutta suurinpiirtein tuossa vaiheessa oli päänsärkyä (tosi voimakasta välillä) ja neuvolasta suosittelivat juomaan paljon vettä. Päänsärkyä kesti useita viikkoja, mutta helpotti sitten kummasti. Välillä otin Panadolia, että pystyin tekemään töitä. Mulla on myös alhainen verenpaine, en tiedä onko sillä yhteyttä päänsärkyyn. Ota puheeksi neuvolassa, jos ei ala menemään ohi!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat