Vierailija

meillä rajoitamme.

15 minuutti päivässä 4 veelle

Kommentit (15)

Meen pojalla (11v) tulee välillä kausia, että pelaa enemmän, mutta kun on saanut pelin loppuun, niin saattaa mennä kuukausiakin ettei koske koneeseen lainkaan.

Tyttö (12v) on nykyään mesessä aika paljon, mutta tekee kotityöt ja läksyt, koulu menee hyvin, harrastaa ja käy kavereilla. Niin en oo ainakaan vielä nähny tarpeelliseksi rajottaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seikkailupeleissä ei pääse alkua pidemmälle!Meillä rajoitetaan viikon kokonaispelimäärää n. 3-4 tuntiin. Parina päivänä voi siis pelata parikin tuntia, mutta sitten muina päivinä ei pelata lainkaan. Jos pelaa puoli tuntia, voi pelata joka päivä.

Mutta kysyn siis ehkä yhden kerran kahdessa viikossa - kuukaudessa. Harvoin niitä pelataan. Ei riitä lapsellakaan (6v) mielenkiintoi niitä kohtaan pitkäksi aikaa.

Meidän lapset käyvät mm. Teletappejen sivuilla. Omistavat myös pari hassua CD: tä.

Kumpikaan ei ole oikeastaan koskaan " pelannut" . Nettihän on täynnä kaiken maailman opetusohjelmia ja niitä meillä on käytetty ensisijaisesti. Sitä kautta on opittu laskemaan ja lukemaan ja piirtämää ja tekemään palapelejä jne.Nyt tytöt saivat lahjaksi Tamagotchit ja netin käytön luonne on muuttunut, sillä nyt haetaan pisteitä ja lisäominaisuuksia Tamaan=)Vanhempi käyttää myös Googlea ahkerasti.Vartissa ei edes 4-vuotias ehdi tehdä kunnolla mitään.

Herää vastakysymys.Meillä 4-vuotiaalle on sopiva aika 20 minuuttia. Sen jälkeen alkaa mennä levottomaksi ja koneelta irrouttauminen on tosi haastavaa. Toki näitä satseja saattaa olla pari per päivä, sunnuntaisin enemmänkin. Lapsi pelaa lähinnä netin pelejä eli ei kovin kummoisia. Ampusmispelit kiellettiin, sillä meno meni aika levottomaksi ja kiellon jälkeen jutut alkoi olla tätä tasoa " ostan oman koneen ja pelaan sillä, mitä haluan" tai " mä ostan oman mökin ja menen sinne pelaamaan ampumispelejä" . Siis jutut alkoivat käydä turhan paljon normaalista poikkeavaksi, joten totaalistoppi peleille, jotka päätä sekoittaa ja addiktoi.Meillä ei telkkaa katsota ollenkaan.

Kokeile itse. Siis hyvä jos saa nykyiset pelit edes auki ja pääsee alkuun. Mutta jos se onkin 15 min ja joka päivä niin ehkä ymmärtää.Meillä ei rajoiteta suoraan aikaa, vaan tietyn pelin voi pelata tms. mutta ei joka päivä koneella. Sitten kun on niin voi olla pidempäänkin.

pelasivat kerran parissa viikossa, mutta kerralla aina pari tuntia.

Nyt ovat jo isompia (8v ja 10v) ja tietsikka kiinnostaa ihan eri lailla. Noin kaksi-kolme kertaa viikossa saa olla tietsikalla. tunnin-pari kerrallaan.Mustakin toi 15minsaa kuullostaa typerän vähältä. Se pikemminkin ruokkii tietsikka-addiktiota kuin estää. Itse antaisin tuon ikäisen olla vaikka kerran viikossa tunnin-kaksi koneella. En joka päivä miniaikaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat