Vierailija

Sivut

Kommentit (27)

Jos poika saa pyssyn lahjaksi, en sentään takavarikoi sitä. Mieheni on vähän eri linjoilla ja rakensi pojalle puusta pyssyn mökillä, mutta sallin senkin. Onneksi poika ei kamalasti innostunut siitä.En siis ole hysteerikko, mutta en ehdoin tahdoin kannusta lastani väkivaltaleikkeihin. Miksi niin tekisin? Poika ei ole muutenkaan kiinnostunut mistään räiskintäpeleistä tai vastaavasta, eli eivät ne kaikki pojatkaan ole samasta puusta veistettyjä.Ihmetyttää vähän tuollainen asenne, että raijataan pojille pyssyjä ja väkivaltahahmoja, ja samaan aikaan toitotetaan, että " se on pojille luonnollista" . Ennemmin pojille ja tytöille muodostuu " luonnolliseksi" se, mihin kaavoihin heitä pienestä pitäen ahdetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tuntitolkulla koko ajan! Hei, siistiä! Tää tulis täältä ja ampuis sua isolla pyssyllä ja sä kuolisit ja sitten sä et vois enää sanoo mitään ja susta tulis verta ja oispa siistiä...

noita bioniclejä ja transformeseja ei ole, poika ei ole niistä kiinnostunut. Aseista on kiinnostunut siinä mielessä, että ottaa oman pyssynsä mukaan, kun lähtevät isän kanssa metsälle. Eikä se ainakaan mua haittaa, että kotona niitä on. Meillä poika on alusta asti opettu leikkimään pyssyllä siten, että muita ihmisiä ei ammuta, ja tämän hän kyllä heti oppi! Meillä siis aseet on metsästystä varten.

Mieheni on upseeri ja pitää aika jöön niiden kanssa... aseilla ei saa koskaan osoitella toista ihmistä...Jo neljän vuoden iässä pojat ovat alkaneet innostua " taistelusta" . Ihan sama, millä taistellaan, kunhan taistellaan. Se on SE juttu. Siksi koko lelumaailma bionicleineen on pullollaan hyviksiä ja pahiksia.

Tosin meillä ei ole yhtää asetta. Ja vaikka näitä kaiken maailman ukkoja on paljon poika ei ikinä leiki, että ammun sinut kuoliaaksi tms. Näillä hahmoilla voi leikkiä ihan " kilttejäkin" leikkejä.Outo kysymys.... Miksi ostat tytöllesi barbeja? Sehän saa mallin siitä vaikka anoreksiaan..... Ei hyvää päivää kaikkea sitä mietitäänkin :)

En ymmärrä tätäkään, ettei yhtään mitään pahan tai rajun näköistä suvaita kotiin... Ne on ihan normaaleja poikien juttuja! Harmi, jos ette ymmärrä yhtään poikien maailmaa, ehkä teillä pitäs olla vaan tyttöjä sitten? Tosin ne tytötkin osaa kyllä rajuja leikkejä..

vaan laps on saanut ne kaikki lahjaksi. Mutta en pistä vastaankaan, taisteluleikit taitaa vaan kuulua pikkupoikien elämään. Ja mitä hurjempi ukko, sen parempi.Mutta Bioniclet ovat toisaalta kehittäviäkin, ainakin ne isommat ovat tosi monimutkaisia koottavia, ja niitä voi yhdistellä ja muunnella.

Häntä on aina kiinnostanut mekaniikka ja piirrustukset. Tykkää lukea kokoamisohjeita ja muutenkin harrastaa matematiikkaa. On ollut sellainen ihan pienestä asti, mutta 4-vuotiaana tykästyi näpertelemään ja kokoamaan kaikenlaista.

se on poikien leikkiä. Jos et osta heille pyssyä, he tekevät sen puusta. Jos et anna heille puuta, he tekevät pyssyn etusormestaan. Etusormellakin ammutaan ihan samalla tavalla ja veri roiskuu.

aseita. Bioniclet ovat legoja, ja niissä en kyllä näe mitään pahaa. Transformereita ei taida olla mutta se ei ole kyllä mikään aatteellinen valinta.

Sekä puuha pete, dinosaurukset, maatilan eläimet. Ei tarvi olla edes taisteluleluja, jotta voi leikkiä taisteluleikkejä. Meillä oli ensin nuo leikit ja vasta myöhemmin sai " oikeat" välineet.

mutta koskaan en ole nänhyt poikieni (6v. ja 9v.) leikkivän tappamista. Pyssyillä osoitellaan toista, sanotaa pam pam, suhun osui - mutta toisen ei tarvitse kaatua tai esittää kuollutta, saati että verestä puhuttaisiin halaistua sanaa. Eiköhän tuo raaka verenroisikiminen leiekissä ole viedoista ja peleistä opittua eikä niinkään leikkipyssyjen ansiota?Pyssyt ja taistelu kuuluu nimenomaan poikien kasvuun eikä niillä ole mitään tekemistä sen kanssa tuleeko lapsista väkivaltaisia aikuisia. Ihan niin kuin kotia leikkivästä tytöstäkään ei automaattisesti tule ouluttamatonta kotirouvaa...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat