Vierailija

Uskomatonta, luulin tällaisen toiminnan olevan mahdollista vain kehitysmaissa...Aaamulehti kirjoittaa:Rintaruokinta on vastatuulessa Yhdysvalloissa10.09. - 08:07 (Luotu: 07:37)

Aito vai korvike? Yhdysvalloissa imetyksen kannattajat ja äidinmaidon vastikkeita valmistava teollisuus käyvät kovaa taistelua keskenään. Kuva: AamulehtiÄidinmaitovastiketeollisuus on pystynyt torjumaan Yhdysvaltain terveysviranomaisten yritykset saada rintaruokintaluvut nousuun. Washington Post -lehden saamien tietojen mukaan terveysministeriö oli suunnitellut mittavaa mainoskampanjaa pari vuotta sitten rintaruokinnan puolesta, mutta vastiketeollisuuden vastustuksen vuoksi kampanjan sävyjä lievennettiin.Sosiaali -ja terveysministeriö oli kaavaillut laajaa ja varsin huomiota herättävää tv-kampanjaa; mainoksissa oli tarkoitus korostaa niitä vaaroja, joita imetyksen laiminlyönti tuo mukanaan. Lehden mukaan vastiketeollisuus palkkasi puolestapuhujakseen nimekkään republikaanin, joka ryhtyi lobbaamaan ministeriötä. Sen tuloksena kampanja vesitettiin varsin laimeaksi." Äitien pelottelua"Tuolloinen sosiaali -ja terveysministeri Tommy Thompson saikin sittemmin vastiketeollisuudelta kirjeen, jossa se esitti " kiitollisuutensa siitä, ettei ministeriö pelotellut odottavia äitejä rintaruokintaan" .Vastiketeollisuus huomautti myös, että mainoksissa " väitetään vastikkeita käyttävien äitien vaarantavan lastensa terveyden" ja että se voi johtaa joukkokanteisiin.Vastiketeollisuuden vastaisku onkin nyt kongressin syynissä. Se tutkii tuolloisen lääkintöhallituksen pääjohtajan Richard Carmonan syytöksiä. Carmonan mukaan presidentti George W. Bushin hallinto torjui toistuvasti poliittisista syistä hänen pyrkimyksensä kansanterveyden kohentamiseksi.- Tämä on merkittävä syytös sekaantumisesta poliittisesti asiaan, jolla voi olla vakavia kansanterveydellisiä seurauksia, kauhistelikin demokraatteja edustava kongressiedustaja Henry Waxman paljastuksia.STT, PÄIVI SINISALO

Kommentit (12)

jollei ole itse ko maassa asunut.

Äitiyslomaa ei ole,eikä vapaata ole pakko antaa 6 viikkoa enempää..ja vaikka olisikin varaa olla kotona,ei työnantajan ole pakko pitää työpaikkaa siellä odottelemassa,joten...

kuinka moni " meistä" imettäisi,jos ensin roudaisi 6_viikkoista vauvaa hoitoon,kävisi itse vähintään 5 päivää viikossa töissä ja siinä sivussa hoitaisi kaiken muun?

Tottakai on hyvä rako vastikevalmistajille,ihan yhtä lailla kun kertakäyttövaipoillekin.

Meilläkin (kaikilla)olisi hyvin luppoaikaa veivata kestovaipoilla edes äitiysloman ajan,mutta monikaan ei niin tee.

Itse mukaan luettuna.

Mutta helppo on tuomita ja taivastella täällä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

missä sai sakot viranomaisilta jos imetti julkisilla paikoilla. Rohkeat äidit teki vertaisryhmän vauvaikästen äideille, et alkaisivat rohkeasti imettämään kotona. myös alettiin tekemään imetys keikkoja kaupungille, et imiset näkis et tää on luonnollinen asia.

Ma sain esikoisen Ranskassa, siella myos aitiysloma on 4 viikkoa ennen laskettua aikaa ja 8 viikkoa sen jalkeen. Eli kaytannossa jos haluat imettaa niin...Sita taustaa vasten mua kylla huvittaa kun taalla SUomessa suurin piirtein paheksutaan jos imettaa VAAN 6kk.

sopii lähinnä kehitysmaihin.Pisti miettimään kun kollega Tanskassa stressasi vielä odottaessan miten pääsee töissä seuraavan projektiin, äitiysloma kun on siellä 6kk. Eli edellinen projekti loppuu, ja seuraava alkaa hänen poissa ollessaan, miten turvaa työpaikkansa... lapsihan pitää totutella hoitopaikkaan ja pulloon ennekuin se 6kk on ummessa ja palaa töihin.Varmaan tulee maitoa hyvin tuolla miettimisellä.Ja sit just kuuntelee täällä suomalaisten juttuja kuinka loputonta vauriota aiheuttaa lapselleen jos ei imetä taaperoksi asti.

mutta ymmärsin, että erityisen raskauttaa on se, että vastikebisnes on päässyt vesittämään kansanterveydellisesti tärkeän hankkeen. Eihän tässä nyt äitejä syytetty vaan sitä, että hallitus on vastiketeollisuuden talutusnuorassa. Muutenkin usa:ssa on varmaan myös äitejä, jotka viettävät aikaa kotona ja joilla ei ole tietoa imetyksen hyvistä puolista.

Sain esikoiseni siellä ja siellä yritetään koukuttaa tuore äiti vastikkeeseen heti. Joka firmalta tulee suuria määriä ilmaisia näytteitä yms.

luomusta kiinnostuneet " Organic mothers" sitä tekevät.Varmaan monia syitä mm. häveliäisyydestä.Se häveliäisyys ei ole yksinomaan pahasta, suomessa ollaan taas menty aivan liian pitkälle kaiken sallimisessa. Jenkeissä kaikkialla kuseskelevat kansalaiset eivät todellakan ole yleinen näky kuten suomessa.En ole itse imettänyt lapsiani vessassa periaatteesta, enhän itse söisi yleisessä vessassa, mutta en pidä rintaa lutkuttavaa vierasta vauvaa kovin maittavana näkynä, vaikka kuinka luonnollista olisi.Minua taas ärsyttää ne, jotka toitottavat imettämistään missä ja milloin vaan, ei se oikeasti ole kaikkia miellyttävä näky, vaikka kuinka olisi luonnollista ja tarpeellista.

Synnytyksen jälkeen ollaan kotona sairaslomalla 6-8 viikkoa. Sen jälkeen saa, jos taloudellisesti pystyy, olla kotona palkattomalla vapaalla kolme kuukautta. Käytännössä hyvin harva pystyy jäämään tälle vapaalle. Tämä suomalaisäitikin oli mennyt töihin kolmen kuukauden jälkeen ja käynyt lounastauolla imettämässä lastaan. Viiden kuukauden ikäiseksi oli tehnyt iltavuoroa töissä. Sen jälkeen lapsi oli viety päiväkotiin.Eli ei ihme, ettei Jenkeissä paljon imetetä. Sehän on tehty käytännössä mahdottomaksi siellä!?!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat