Seuraa 

Tervehdys! Hyppään käymään tuolta Plussanneet lapsettomat puolelta vähän kyselemään autoasioita. Meille on tulossa tuplat, olen tosin vasta rv 18+5, mutta silti tulee funtsittua näitä käytännön asioita.Elikkäs millaisilla autoilla ajelette? Siten, että tuplavaunut mahtuu paksiin ja kaksi telakalla varustettua kaukaloa takapenkille? Käytiin viikonloppuna lastentarvikeliikkeessä ja kokeiltiin miten tavarat mahtuu autoon. Meillä on Renault Meganen farmari. Vaunut meni heittämällä ja tiedettiinkin, että paksi on tilava, mutta kaukaloiden kanssa tuli ongelmia. Kun pitkähkö mieheni ajaa ja penkki on melkoisen takana, kuskin taakse ei mahdu kaukaloa! Ja etupenkille ei voi käsittääkseni laittaa kun on AirBag? Vaikka sen saisikin pois päältä niin ei kai ole satavarmasti luotettava?Nyt sitten funtsattiin onko joku farmari isompi takapenkin puolelta (paksitilan kärsimättä) vai täytyykö tässä tila-autoja katsella? Mies katseli Citroen Xsara Picasso -tila-autoa.Kokemuksianne otetaan mielellään vastaan!Naapanderi

Kommentit (12)

Me testattiin kans sukulaisten Rellu Meganea, mutta mies oli liian pitkä kuskin paikalle siihen, jos on kaukalo/istuin takana. Samoin tutkailtiin noita autoja muutenkin aika paljon just mainitsemasi seikan takia. Päädyttiin Ford Mondeo farmariin jossa on sekä pitkä takapenkin ja etupenkin väli että riittävä tavaratila. (Tila-autoissahan ironisesti tavaratila on usein aika onneton, jos ihan tavallisia tuplavaunuja sinne pitäs tunkea, ja vielä muuta tavaraa lisäksi.) Ollaan oltu tosi tyytyväisiä, nyt lapset siirtymässä selkä menosuuntaan -turvaistuimiin ja nekin mahtuu ongelmitta ja isi vielä ajamaan. Ainoa ongelma on että auto on niin pitkä että mä en tykkää kovin paljon parkkeerata sitä keskustassa ahtaisiin paikkoihin... Mutta toistaiseksi aina ollaan vielä johonkin mahduttu pysäköimään. :)Eli autoissa on kyllä tosiaan eroja just tuossa pituussuunnassa. Tuota Mondeota olen nyt kuullut nimitettävänkin " monikkomondeoksi" joten ei varmaan olla ainoita jotka on sen valinnut. :)

ihan hyvin leveyssuunnassakin auton takapaksiin. Useimmiten laitamme ne kuitenkin pystyyn, jolloin yli puolet perätilasta on käytössä muille tavaroille. Auto siis Grand Scenic, joka on tehty meganen pohjalle (?), mutta korkeus on antaa myös tilaa ja se on tosiaan parasta, että penkkejä voi liikutella eteen ja taaksepäin. Pieni tila-auto, mutta todettu hyväksi meidän viiden hengen perheelle. Suosittelen. Meillä ollut myös käytössä Laguna ja Voyager ja Scenic toimii parhaiten. Ja helpoiten.

Lisänä siis myös kolme selkämenosuuntaan istuinta ( mm. HTS besafe eli isot istuimet). Niin ja miehellä mittaa 190cm ja itselläkin yli 170cm =) Hyvin mahtuu kumpikin ajamaan. Ei tarvitse kärvistellä.Suosittelen kuitenkin ajamaan koeajoautot lastentarvikeliikkeeseen ja kokeilemaan istuimia siellä. Me tehtiin näin monen auton kanssa ennen kuin omamme ostetiin. Siinä näkee oikeasti miten toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on Chrysler Grand Voyager jossa penkit kuudelle. Kaksoset matkustaa takarivillä Gracon autobabyissa ja keskirivillä on esikoisen istun sekä tila tuplarattaille kun yksi penkki otettiin pois. Näin tavaratila jää tavaroille ja vaunut on helppo nostaa sivuovesta kyytiin.

En usko että asia korjaantuu autoa vaihtamalla. Meillä on aina ollut toinen kaukalo pelkääjän takana ja toinen keskellä. Niin meillä on ainakin mahtunut. Toinen asia kannattaa kokeilla erillaisia kaukaloita. Kaukalon käyttöikä on niin lyhyt että sen perusteella ei autoa kannata vaihtaa.

Kyllä toi telakka-systeemi on tosi kätevän tuntuinen, siitä ei hirveesti huvittaisi tinkiä.Ei tosissaan kokeiltu toista kaukaloa keskipaikalle ollenkaan kun myyjän mielestä ne ei mahdu vierekkäin... mutta täytyypi kokeilla ennen kuin rynnätään autokauppaan! Mies yrittää tästä saada hyvän syyn autonvaihtoon... :-)Hyvää syksyn jatkoa!Naapanderi

eli meillä ajellaan pikkuruisella VW Golfilla, ei oo farmarimallikaan :) Kaukalot olivat toinen pelkääjän takana ja toinen keskellä. Hyvin mahtui etupenkeillä istumaan. Kärryt menee pystyssä takakonttiin ja muutkin tavarat ovat mahtuneet (matkasänkyä, sittereitä yms). Enää ei ole kaukalot käytössä, joten nyt takana keskellä ei matkusta kukaan.

Auto on rekisteröity seitsemälle, mutta takaa on otettu yksi penkki pois, jotta saadaan purkamatta kaksostenvaunut kyytiin. Esikoinen (pian 5v) istuu omien sanojensa mukaan takakontissa (=DD), kakkonen(3v5kk) istuu sitten takapenkillä poikien (5kk) välissä. Ja pojat tietty omissa kaukaloissaan.Hyvin mahtuu ja tuossa autossa on vielä takapenkillä hyvät jalkatilat. Taaimmaisessa ei aikuinen kyllä kovin pitkää matkaa jaksa istua, mutta lapselle on hyvät tilat. Ollaan tyytyväisiä.

..eli samaa voin todeta kuin Tiikeriankka, hienosti mahtuu kaukalot niin kuskin kuin pelkääjän taakse, ja tavaratila todella tilava, ihan heittämällä menee tuplavaunut ja muut kamat lisäksi. Ja on kyllä muutenkin ollut tosi mukava auto, tuplien syntymän myötä tuo hankittiin, kun tilantarve tosiaan on hiukka eriluokkaa kuin ihan yksöskärryjen kanssa matkatessa, tyytyväisiä ollaan oltu.

ja keskipenkillä kohta kolme lasta selkä menosuuntaan isoissa istuimissa. Hyvin mahtuu olemaan. Tällä hetkellä kaksoset ovat vielä kaukaloissa kuskin takana ja keskellä ja esikoinen 3v pelkääjän takana. Kohta vaihdetaan kaikki selkä menosuuntaan tai ainakin kaksoset (keskipaikka ja pelkääjän taakse) ja esikoinen kuskin taakse mahdollisesti kasvot menosuuntaan. Tai sitten se penkki pois ja hän menee kolmannelle riville. kaikille paikoille voisi laitta yhtä aikaakin selkämenosuuntaan istuimet ( keskirivi siis), mutta voi olla kätevää, jos esikoinen on vikalla, jolloin hän saa paremmat jälkatilat. Kyytiin mahtuu lisäksi tuplarattaat ja matkakassit. Pieni tilaihme siis =)


Me ratkaisimme autoon mahtumisongelman poistamalla pelkääjän puoleisen airbagin. olemme molemmat pitkiä ja jaloille tarvii olla hyvät tilat, joten tämä toimi meillä.

Eli lapset matkustavat pelkääjänpuolella ja toinen tämän takana. Taakse mehtuu vielä hyvin kaksi aikuista istumaan.

meillä volvo s80

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat