Vierailija

Vauva on pian 10kk. Ensin hän oppi seisomaan ja harjoitteli sitä yöllä. Kun yöt olivat hiukan rauhoittuneet tuli flunssa ja sitä itkettiin muutama yö. Nyt flunssa on ohi ja hän nukahtaa illalla kohtalaisen hyvin.

Sitten se rumba alkaa.. Parin tunnin nukkumisen jälkeen hän herää huutamaan ja rauhoittuu vain sylissä kantamalla. Hän saattaa nukahtaa syliin, mutta havahtuu kun on ollut sängysssään muutaman minuutin. Tätä jatkuu sitten koko yö. Nukutaan 1-2 tuntia, valvotaan ja huudetaan 45min-1h ja sitten taas nukutaan hetki.

Tätä on kestänyt nyt viikon ja voimat alkavat olla lopussa. Arkea ei jaksa pyörittää muutaman tunnin unilla.Olisin kiitollinen kaikista vinkeistä mitä tässä tilanteessa voisi tehdä.

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jokin aika sitten. Meni sitten ajan kanssa ohi, ehkä on vaan joku vaihe, ehkä liittyy hampaisiin. Pari viikkoa kesti, sitten pari viikkoa normaalia ja sitten tuli vielä viikoksi uudestaan. Uskon että jotenkin lapsi myös oppii ja tottuu lohdutteluun, jossakin vaiheessa pienimuotoinen unikoulu voisi olla hyvä.

Koitin äsken varata aikaa terveyskeskukseen lääkärille ja siellä sanottiin ettei ole heidän asia, kun vauvalla ei ole mitään oireita.. Kiva, kun sieltä sai apua :( Nyt pitää sitten odotella iltapäivään, että voin soitella neuvolaan ja ehkä pääsen neuvolalääkärille.

Rauhoittuuko pystyasennossa, korvatulehdusta itkevät yleensä vaaka-asennossa eniten. Myös hammaskivut voivat olla mahdollisia? Onko lapsella hampaita tullut tai tulossa? Pullottaako ikenet? Auttaako suppo? Voisiko olla masukipuja jostain uudesta ruoka-aineesta? Kannattaa poissulkea fyysiset syyt ja sitten ehkä harkita unikoulua, sellaista tassuttelua tai jotain lempeämpää menetelmää. Jaksamista, älä uuvuta itseäsi! Voi olla myös jotain eroahdistuksen tyyppistä.

Joskus hammaskivut voi kestää parikin viikkoa, ainakin meillä näin. Pitäisikö vielä yrittää kuitenkin tarkastaa ne korvat, korvatulehdukselta kuulostaa jos pystyyn rauhoittuu kerran? Entäs jos neuvolasta kysyisi aikaa neuvolalääkärille tai vie yksityiselle puolen? Olen myös sitä mieltä, että viikossa voi tapahtua korvissa paljonkin. Meilläkin joskus on tarkastettu parin päivän päästä uudestaan, kun edellisen kerran ei ole tulehdusta ja sitten on ollut tulehdus.

ja " kaunistele" vähän totuutta: lapsi on itkuinen ja tuntuu kuin olisi vähän limaakin rohisemassa, ja juuri alkoi haroa korviaan... Tämän päivän akuuttiajat on tosin luultavasti jo menneet mutta ainahan sitä voi yrittää. Ja huomenaamulla ainakin soitat heti kahdeksalta ja kinuat sen ajan itsellesi - siellä juokseen paljon mummojakin akuuttiajaoilla ihan seuran puutetta hoitamassa, kyllä lapsen takia voi vähän huijata ajan saadakseen.

Vaikka viikko sitten korvat katsottu, on tilanne voinut siitä jo muuttua. Korvatulehdus voi tulla vaikka vuorokauden sisään. Soita neuvolaan ja kerro huolesi heille ja sano, ettet saanut tksta aikaa. Soita jo tänään!

Pystyssä rauhoittuu ja syliin nukahtaa.

Hampaita hänellä on vasta 2 ja luulen, että ylähampaat tulossa. Panadolia olemme antaneet, mutta ei sekään auta. Eikai sitäkään voi viikkoja käyttää?

Uusi ruoka-aineita emme ole kokeilleet.

Tassuttelua olemme yrittäneet, mutta hän ei pysy sängyssä makuulla vaan nousee seisomaan. Viereenkään ei rauhoitu...Tää on niin raskasta, kun päivät menevät ok, mutta illat ahdistavat jo valmiiksi, kun tietää että yöllä pitää taas valvoa :(

Viereen ei tosiaan rauhoitu, vain sylissä kantamalla pystyasennossa. Mutta sitten hän herää taas, kun on hetken nukkunut omassa sängyssään.

Päätin, että jos ei viimeistään huomiseksi saada aikaa neuvolalääkärille niin täytyy sitten keksiä jostain rahat yksityisellä käyntiin.Tää on niin mystistä, kun päivisin hän on iloinen ja nukkuu ulkona kahdet kunnon päikkärit, mutta yöt ovat sitten helvetillisiä.. Ei viitsisi toista sängyssä huudattaakaan.Ap.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat