Vierailija

Siis toki tarjoavat kultaisen kädenpuristuksen, mutta mielestäni tuollainen toiminta on sikamaista ja erittäin epäeettistä!! Ja kyse ei todellakaan ole siitä, että onko työtehtväää yt-neuvotteluiden jälkeen vai ei, kaikille sama juttu. Työt jaettu nyt siellä oleville ja äitiyslomalaisten/hoitovapaalaisten toivotaan ottavan rahat ja lähtevän.

Sivut

Kommentit (46)

vasta sitten joskus kun palaa töihin... (jos niitä ylipäänsä tulee).Lainaus:

Lainaus:

ei niitä voi irtisanoaTällöinhän sitä on huonommassa asemassa, kuin jos ottaisi ne potkut- silloin ei tule karenssia. Ja ei töitä välttämättä löydy niin helposti jos ollut 3 v.kotona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinpä niin, mutta firma on tarkkaan laskenut tämänkin ja tarjoaa sen verran suurta rahaa, että siinä ei 3 kk karenssit tunnu missään.

joka nojalla tehdään yrityksissä todella törkeitä temppuja.Itse sain tasan kaksi viikkoa sitten yt-neuvottelujen tuloksena kenkää "tuotannollisten ja taloudellisten" seikkojen vuoksi. Yllätys yllätys, etunenässä lähtivät ne jotka olivat olleet äitiys-/hoitovapailla. Itse ehdin olla hoitovapaan jälkeen 6 viikkoa töissä ja jouduin yt:ihin.Yt-prosessin aikana työnantaja teki tosi törkeitä temppuja: valehteli, jätti toimittamatta olennaisia asiakirjoja ja kaikkea mahdollista muutakin p***amaista. Ja kyseessä on siis ihan luotettavassa maineessa oleva pörssiyritys.Liittoni lakimieheen olen toki ollut yhteydessä. Olisivat toki valmiita lähtemään käräjille jos niin haluan, mutta kovin vahvaksi caseksi he eivät tätä kokeneet.Yt-neuvottelut ovat itse asiassa työntekijän kannalta ihan yks hailee. Päätökset irtisanottavaista on takuuvarmasti lähes aina tehty jo ennen neuvotteluja. Työnantaja sitten vaan vetää neuvottelut läpi kuin sirkusnäytöksen ja sitten alkaa potkija sadella. Ihmisten pätevyydellä, pitkällä työhistorialla tms. ei noissa kuvioissa ole mitään merkitystä. Näin se valitettavasti menee.Itselläni kävi hyvä tuuri, ja sain jo uuden työpaikan. Kaikilla ei kuitenkaan käy yhtä hyvin.

kaikki äitiyslomalaiset ja hoitovapaalaiset ovat huomattavasti paremmassa tilanteessa kuin töissä olevat. Teillä on irtisanomissuoja ja voitte tehdä vaikka 10 lasta ja duunipaikka säilyy.Muutaman vuoden kulutta tilanne voi taas olla toinen ja voi ihan rauhassa palata omaan vakanssiinsa.

Yrittäjänä tiedän, että kannattaa vaan äänestää niitä demareita ja muita punikki saastaa niin on työnteko vielä vaikeampaa. Aina osoitetaan sormella sitä pahaa ja ilkeaa kapitalisti työnantajaa. Mutta tiedättkö mitä työntekijä maksaa yrittäjälle. Pakko tehdä kellonympäri päivää.. lomat ja viikonloput? Mitä ne on? Mitä on lomarhat? mitä on lomaltapaluu rahat? Kaiken tuon työnantaja joutuu maksamaan, mutta mitään se ei itse saa..Ja tiedän, "kuka pakotti lähtemään yrittäjäksi jos se on noin perseestä.." no hitto! jonkun on pakko olla yrittäjä että on töitä myös duunareille! Jos ei ole työnantajia, ei ole töitä. Jos ei ole duunareita, ei ole työnantajalla firmaa. Tämä on tasapainottelua, mutta suomessa eletään aika-ajoin sellaista neuvostoliittolaishenkistä tyyliä, että työnantaja on se kaiken pahan alku ja juuriJa anteeksi kirjoitusvirheet.. en jaksa kirjoittaa enempää saatika tarkistaa kirjoitusvirheitä :)

jos et olisi saanut lomia rahana, olisit toki saanut päivärahat aikaisemmin. Mutta pienemmäksi tulosi silloin olisivat jääneet.

Lainaus:

Ei kannata! Mun työsuhde loppui firman toiminna loppumiseen ja työkkärissä

katsottiin kaikki rahana maksetut lomatkin työssäoloksi. Ansiosidonnainen alkoi juosta vasta "lomien" jälkeen.

vaikka olisikin äitiyslomalla. Tai ihan tarkalleen ottaen siinä välissä on ensin irtisanoutumisaika, yleensä 14 vrk tai 1 kk. Jos ei ole palaamassa töihin 4 kuukauteen, ei ongelmia karenssin suhteen tule. Tiedän tämän siitä että olen itse irtisanoutunut hoitovapaalla ihan omasta tahdostani ja ajankohta oli em. syystä tuohon paras mahdollinen.Eri asia ovat sitten nuo "kultaisen kädenpuristuksen" sisältämät tulot, ja miten ne jaksotetaan ja otetaan huomioon työttömyyskorvauksesssa. Siitä en tiedä.

Ei, en ole katkeroitunut, mutta pienyrittäjä kylläkin. Viestin tarkoitus oli vähän herätellä myös työntekijöiden ajatuksia. Että se työnantaja ei ole aina se paha. Vaan yrittää vaikeinakin aikoina luovia siten, että edes osalle porukasta jäisi töitä. Kyllä työni perheeni elättää ja jokusen työntekijänkin perheen. Mutta kyllä elätte jossain kummallisessa harhamaailmassa jos kuvittelette että yrittäjillä on rahaa kuin roskaa ja lomia pidetään siten kuin halutaan ja työpaikalla käydään silloin kun jaksetaan ja huvittaa.

Erityisesti fuusioiden jälkeen syyt löytyvät helposti, kun kaksinkertaisia toimintoja karsitaan. Ei muutenkaan tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin tarvitse yrityksen olla konkurssikypsä. Kun osakkeenomistajat haluavat parempaa tulosta, tehostetaan toimintoja, ulkoistetaan ja tietysti vähennetään henkilökuntaa.Kyllä ne tuotannolliset ja taloudelliset syyt yleensä jostain löytyvät. Työnantajaa rajoittaa lähinnä se, että puoleen vuoteen ei vastaavaan tehtävään saa palkata uusia, mutta kyllä tuo saadaan yleensä revittyä jäljelle jääneiden selkänahasta.

3kk äitiysloman alusta, joka kerran, vaikkei olisi välillä töissä. Mä pitäisin duunini, vaikken koskaan palaisikaan ja nostaisin nuo rahat, kun teen kuitenkin lisää lapsia...

Tiedän itse yrittäjäperheessä kasvaneena ja sukulaisten yrityksiä vierestä seuranneena, miten rankkaa se on!!Varmasti suurin osa muistakin ymmärtää, että ei ole helppoa olla työnantaja. Mutta silti, Suomessa on tietyt lait, joiden mukaan tulee toimia - niin työnantajan kuin -tekijän oikeuksia suojaamaan.Ja siitähän tässä ketjussa ei ollut lainkaan kyse, että riistetäänkö työnantajaa vai -tekijää - vaan siitä,että ilmeisesti suht' suuri yritys yrittää savustaa äitiyslomalaiset pois - kun on varaa noihin kädenpuristuksiinkin.

t: se joku "haukkui" sinua katkeraksi :-)

Lainaus:

kannattaa ensin kysyä työkkäristä

- joutuvatko 3 kk karenssiin

- miten jaksottavat nuo kädenpuristusrahat


3 kk karenssi alkaa työsuhteen päättymisestä, ei siitä kun ilmottaudut työkkäriin. Jos olet siis hoitovapaalla, niin karenssi ehtii kulua hoitovapaan aikana pois tai siis se on 3 kk työsuhteen päättymisestä, teitpä sinä aikana ihan mitä lystäät. Samoin kädenpuristukset jaksotetaan työsuhteen päättymisestä lukien. Eli laskevat kädenpuristuksen määrän ja jakavat sen kuukausipalkkasi perusteella. Eli työsuhteen päättymisestä alkaen kannattaa jakaa kädenpuristuksen määrä kk-palkaksi ja katsoa mihin asti se riittää. Sitten saat työttömyyskorvausta.

Teill eon sentään tarjottu kultaista kädenpudistusta. Saivatko kaikki työbntekijät saman mahdollisuuden, vai suositaanko tässä äitiyslomille jääviä.Henkilöstön vähennystarve on olemassa ja se toteutetaan joka tapauksessa.Olette etuoikeutettuja jos saatta vielä useamman kuukauden palkan lähtiessänne. Teillä on äitiyslomasta johtuen pitkä aika etsiä uusia mielekkäämpipä töisä. Toisin kuin monella muulla, jotka jäävät "tyhjän päälle".Teillä on selkeä suunnitelma , eli äitiysloma. Jos firman toimitusjohtajalta kysyisi, hän aivan varmasti haluaisi palkata 100 uutta työntekijää ja menestyä, hän on pahassa paikassa, kun pitää ihmisiä irtisanoa.Irtisanomaton äitiylomalla oleva äiti on firmalle kallis ja jos tällaisellä henkilöllä on yhtään abitiota etsiä lomansa aikana parempia hommia, nään tämä saumahan osuu todella hyvin tähän kohtaan.Ethän välttämättä ole jäämässä työttömäksi työättömyyskorvauksella, vaan äitiyslomalle, eli saatkohan kenties saman korvauksen, vaikka tuo kultainen kädenpudistuskin paukahtaa.Pitäisi tuota varsinaisena onnenpotkuna.

ei selkeästi haluta takaisin, kun siitä kerran vielä saa ihan kunnon korvauksen. Haette sitten äikkärin jälkeen uutta työtä, kyllä hyvä työntekijä aina töitä saa.t. yh, joka vaihtoi juuri työpaikkaa ja vähän samasta syystä

Voi kun tämä yritys olisikin Porvoosta, mutta kun ei. Ihan oikea yritys on olemassa ja vielä melko suuri sellainen.3 kk karenssi tulee joka tapauksessa, koska on itse sanonut itsensä irti. Asian voi toki riitauttaa kun on palannut töihin ja siinä lähes 100% varmuudella voittaa. Lopputulos on kuitenkin sama, korvaukset tällaisistä tapauksista on suurusluokaltaan samaa kuin tarjottu kädenpuristus. Ja riitautuksen jälkeen sinulla onkin sitten miellyttävät mahdollisuudet tehdä töitä ko. firmassa. Eli lopputulos on sama ja lisäksi riitely vie henkisiä voimia aivan sairaasti ja sen jälkeen et voi enää palata entiseen tehtvävääsi (ilman lobotomialeikkausta). Surullista, mutta totta. Työnantajan pääsee tällaisissa tapauksissa kuitenkin aivan liian helpolla, rahalla selviää. Ei heitä siinä vaiheessa kiinnosta yhden onnettoman työntekijän kohtalo. Ja tässä tapauksessa meitä oli kuitenkin suuri joukko, yli 10 ihmistä."Huvittaa" tässä mielestäni on se, että vaikka en ole vielä sopimusta allekirjoittanut, paikkaani on tarjottu vakituisesti sijaiselleni (joka on talon sisältä ja muutoin joutuisi lähtemään) ja minulle on lähetetty työtodistus kotiin. Ymmärrän, jos vähennystarvetta on, mutta minunkin tapauksessani työpaikka säilyy entisellään ja voisin siihen periaatteessa palata. Niin, periaatteessa, mutta en käytännössä. Miten ikinä voisi työskennellä tuollaisessa työyhteisössä, miten? Miten voisin mennä sinne takaisin ja luottaa siellä olevaan johtoon ja johtoryhmään, kun heillä on pokkaa tehdä tuollaista. Miten kommunikoisin esimieheni kanssa. Että hei vaan, tulin nyt takaisin kun ette saaneet minua (vielä) potkaistua ulos.Toiminta osoittaa kuitenkin mielestäni hyvin se, että mitä yrityksessä ajatellaan äitiyslomista ja hoitovapaista. Eipä olisi mukava olla nyt siellä suunnittelemassa äitiyslomaa. Toivottavasti kukaan ei silti anna firman sanella omia perhekuvioita.Olen ollut tästä surullinen ja vihainen.

kannattaa ensin kysyä työkkäristä

- joutuvatko 3 kk karenssiin

- miten jaksottavat nuo kädenpuristusrahatEttei käy niin, että hoitovapaan päätyttyä tulee ENSIN 3 kk karenssi, ja siitä eteenpäin jaksotetaan se ajat sitten maksettu (ja jo ehkä käytetty) kädenpuristus, ennenkuin alkaa tulla mistään mitään rahaa.Tällöinhän sitä on huonommassa asemassa, kuin jos ottaisi ne potkut- silloin ei tule karenssia. Ja ei töitä välttämättä löydy niin helposti jos ollut 3 v.kotona.

ja jaksoteta ne niin pitkälle ajalle kuin ois ollut muutenkin samansuuruinen palkka/työttömyyskorvaustulo?? Eli ei siinä varsinaisesti tienaamaan pääse.(Paitsi jos työllistyy heti. Mutta äippälomalla olija ei välttämättä heti halua hakea töitä - ja pitkään kotona olleena voi olla hankala saada töitä. Eli äippälomalaiselle tuo on kyllä tosi veemäinen juttu, he hyötyy siitä kaikkein vähiten. Enemmän hyötyy ne jotka on töissä, ottavat vaikka 6-12 kk palkan käteen, hakevat HETI uusia töitä ja löytävätkin niitä n. 3kk sisään.)

Lainaus:


Tällöinhän sitä on huonommassa asemassa, kuin jos ottaisi ne potkut- silloin ei tule karenssia. Ja ei töitä välttämättä löydy niin helposti jos ollut 3 v.kotona.

"Irtisanomaton äitiylomalla oleva äiti on firmalle kallis"Jos ei otetaan mukaan sitä mahdollista 3 kk palkkaa (miltä ajalta työnantaja saa kelalta äitiyspäivärahan itselleen), niin eihän äitiyslomalaisesta tule enää kuluja ennen kuin palaa töihin ja palkka alkaa taas juosta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat