Seuraa 

Onko muita jotka ovat matkustelleet ruoka-aine allergisen taaperon kanssa? Miten käytännössä olette ruoka-asiat hoitaneet?

Meillä on erittäin allerginen 1v 4kk tyttö, joka tällä hetkellä voi syödä maissia, kesäkurpitsaa, poronlihaa, hirssi & tattari puuroa sekä muutamia hedelmäsoseita. Käytännössä kaikki ruuat pitäisi ottaa mukaan, koska epäilen että noita löytyy mistään suuresta turistikohteestakaan. Jotain tietysti voi löytyä, mutta tuskin tuota poronlihaa. ;)

Tuo liha pitäisi saada pakasteena mukaan, jotta voisi sitten aina ruokaan lisätä. Mutta miten se käytännössä onnistuu. Pysyykö kylmälaukussa montakin tuntia jäisenä (lentokoneessa olo ajan)? Ja miten sitten perillä, pitäisi varmaan varmistaa että onko jääkaapissa pakastelokeroa.

Haastavaa kyllä, mutta jos jollain on vinkkejä miten on onnistunut niin olisi todella mukava kuulla. Tällä hetkellä vasta suunnittelutasolla koko matka, mutta jos näyttää että kaikki onnistuisi niin pääsisi ihan varamaan loman.

Kommentit (4)

Mutta ehdottomasti älkää ottako hotellihuonetta vaan huoneisto hotelli, eli on oma jääkaappi, ruoanlaitto mahdollisuus.

Hiutaleet saat mukaan hyvin, samoin kesäkurpitsan. maissia saattaisi löytyä perillä kohteesta riippuen.. ainakin säilykkeenä..

Hedelmäsoseet mukaan..Ootko koskaan kuivannut esim lihaa? Esim poronlihaa voisit ottaa kuivattuna mukaan. Säilyy huoneenlämmössä ja helppo ottaa ja liottaa veteen ( tarvii turpoa ennen ruoan laittoa)Tai sitten vaihto ehto on että odottelette vielä jonkun aikaa, että allergiat alkaa helpottamaan ja näin helpottuu matkustaminen.

Meillä on vielä edelleenkin niin että ei pysty ihan perusmaitoa juomaan. Eli laktoositonta. Etelän matkalle ostin hyla maitojauhetta ja tehtiin veteen. Desimitta olisi pitänyt vain ottaa mukaan :) Onneksi pojan masu kesti hyla maidon..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

..mutta ei se helppoa aina ole. 2v poikani on maito ja vilja-allerginen (riisi+maissi menee) ja monelle muullekin herkistynyt, en edes oikein tiedä. Suosittelen, että pakkaatte ripotellen eri laukkuihin, jos matkalla jhukkuu, saatatte olla pulassa ja siis käsitavaroihinkin, niin paljon kuin menee. Hedelmäsoseita löytyy huonosti, lähinnä omenaa, joskus päärynää, marjoja ei todellakaan (Kanarian saaret). Eli hiutaleet ja myös soseet ja niin paljon kaikkea mukaan kun saatte mahtumaan. Ilman muuta huoneistohotelli, jossa iso jääkaappi, ehkä pakastin ja uunikin. Viimeksi paistelin kanaa ja possua, niitähän saa, nyt kun kaupan muutama purkki ruoka menee, aion ottaa niitä paljon mukaan, ettei tarvitse huolehtia. Sinlac (johanneksenleipäpuujauho+riisi) on ollut iso helpotus meillä. Joskus kannattaa miettiä, onko huoli matkan väärtti. Viimeksi olin itse niin väsynyt ettei ollut, nyt tiedän, että energiaa piisaa nauttimiseenkin.

Heissan!Olemme matkustelleet super allergisen(peruna, possu,tattari) tyllerömme kanssa lähinnä autoillen Euroopan maissa. Puuron keitto onnistui lähes kaikkialla. Hotelleissa valmistivat puuroa ihan mielellään, kun vaan annoimme ohjeita...tulos tosin oli aina yllätys:) Eli hiutaleet oli helppo kuljettaa mukana. En muista oliko tattarista sellaista puuroa johon vaan lisätään kiehuva vesi ja annetaan hautua, jos niin, metkavedenkeitin on oiva apuri. Samoin Trangia, jos on riittävästi retkeily mieltä;) Mekin varasimme sen mukaan, vaan eipä jouduttu kertaakaan turvautumaan siihen.Lihan otimme kuivattuna mukaan. En tiedä voiko poron lihaa kuivata? Me paistoimme ensin jauhelihan (possun) ja kuivasimme sitä sitten hartaasti useita tunteja uunissa. Vaellusta enemmälti harrastavat ehkä tietäisivät voiko poroa kuivailla. Tuo kuivattu liha säilyi hyvin matkalla, kunhan huolehti, ettei se saanut kosteutta.Leipää leivoin itse alkumatkan tarpeiksi mukaan, se kun ei pitkään säily syötävänä.Tällaisia näin äkkiseltään kirjoittelen lisää, jos muistuu mieleen.

Ei kun matkaan vaan, kyllä se onnistuu allergisen lapsenkin kanssa!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat