Vierailija

IS kertoo tänään:Niinistö hyväntekijänä

Kirjan tekijänoikeuspalkkiot diakoniarahastolle

10.9.2007 11:26, päivitetty 10.09. 11:55

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö on lahjoittanut syksyn aikana ilmestyvän kirjansa " Hiljaisten historia" tekijänoikeudet Kirkon diakoniarahastolle. Tekijänoikeuspalkkiot käytetään lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaamiseen kotimaassa.Kirkon diakoniarahasto on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteinen avustusrahasto. Sen tarkoituksena on avun antaminen taloudelliseen ahdinkoon joutuneille perheille Suomessa. Diakoninen taloudellinen apu on tarkoitettu niille, joiden hätä on suurin eikä muuta apua ole.Taloudellisen ahdingon syynä saattaa olla tulipalo tai jokin muu äkillinen onnettomuus. Yhä useammin ahdingon syynä on esimerkiksi sairaus, pitkäaikaistyöttömyys tai takausvelkojen lankeaminen maksettavaksi.Varansa Kirkon diakoniarahasto saa lahjoituksista ja kolehdeista. Lahjoittaja voi kohdentaa lahjoittamansa varojen käytön tiettyyn kohteeseen. Myönnetyt avustukset ohjataan lyhentämättöminä avun tarvitsijoille seurakuntien diakoniatyön kautta.

Myös kansanedustajan palkkionsa antaa hyväntekeväisyyteen.Turha huudella, että kai noilla liksoilla on hyvä antaa almuja. Sillä tosiasia on, että paha ei anna paljostakaan.

Kommentit (13)

Valtiovarainministerinä ollessaan Niinistö mm. leikkasi turvakodeilta määrärahoja. Eiväthän hädänalaiset äidit ja lapset mitään turvakoteja tarvitse! Siitä hän ei suinkaan huudellut julkisuuteen, kuten näköjään tästä hyväntekeväisyydestä.Juu, Niinistö ja muut kokoomuslaiset ne ovatkin köyhien ja orpojen tuki ja turva, heh heh.

teko pyhittää kaiken. Minusta tuo on hieno asia ja hyvä kohde.Varmasti myös lahjoituksen saanut diakoniatyö halusi, että asia julkistetaan, jotta muutkin heräisivät huomaamaan asian tärkeyden.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja siksi olen Niinistön kanssa eri mieltä poliittisesti. Hänen ideologiaansahan kuuluu, että huonompiosaisista, samoin kuin ympäristöstä yms huolehtimisen pitäisi perustua vapaaehtoisuuteen eikä valtion säätelemään pakkoon - veroja alas mutta vapaaehtoismaksuja oman harkinnan mukaan vaan. Jos kaikki hyväosoaiset olisivat kuin Niinistö, tämä ehkä toimisi joten kuten, mutta todellisuudessa, turha toivo.

Se EKP:n liksa tulee sille lakisääteisesti, eli ei voi siitä luopua. Antaa sentää kansanedustajan palkkansa pois, koska ei halua nostaa kahta palkkaa.Ainutlaatuinen mies politiikassa, eipä ole muut samaan ryhtyneet.Hyvä Saukko!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat