Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

muutamaksi tunniksi päiväkotiin virikehoitoon kuin että laittaa lapsen seurakunnan kerhoon vastaaksi ajaksi?

Kommentit (18)

Se virikkeellisyys; lorut, askartelut ei nyt välttämättä ole se tärkein asia. Kyllä kai kotihoidetut kirjoja lukevat, piirtelevät ja puuhaavat noita " kerhojuttuja" kotonakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että olenko ihan hölmö kun roudaan 4-vuotiasta kerhoon ja pois minuuttiaikataululla kun päiväkodissa se ei olisi niin tarkkaa haetaanko klo 12 vai varttia yli, ja siellä saisi vielä lounaan ja aamupalankin jos sopivasti ajoittaa

Siis tietysti päiväkodin lapset saavat varmasti vähintään yhtä paljon näitä virikejuttuja, mutta ne on vain tiettyïnä aikoina päivästä.

siks ku se on niin paljon kalliimpaa ja Av säälii äitien vähiä rahoja jotteivät joudu ennen aikaisesti töihin lähtemään rahapulan takia. Vaan kaikilla olis mahdollisuus olla kotona niin kauan että kuopuskin täyttää sen 3v.

Plus että ne seurakunnan kerhot on paljon pienempiä paikkoja kuin päiväkoti ja " päivä" on siellä max kolme tuntia. Päiväkodissa harvemmin ollaan niin lyhyitä rupeamia.

Päivä kestää 4 tuntia ja on siis ihan vaan heitä varten. Ryhmässä on 5 lasta eli vähemmän kuin kerhossa olisi. En vain näe huonoja puolia, eikä takuulla vie paikkaa keneltäkään kokopäiväistä työtä tekevältä.

Minusta se on ollut kotihoidetuille parempi vaihtoehto. Kaikki muutkin lapset ovat siellä saman ajan ja samalla tavoin. Ei siis tarvitse hypätä tilapäisesti jonnekin, missä muut ovat koko päivän. Samaten on voinut sopia muiden kerholaisten kanssa muita menoja, kun muutkin äidit ovat kotona. Tarhassa ei ole tätäkään.

Joillakin lapsilla on OIKEASTI huonot lähtökohdat elämään ja kyllä ihmisellä on realiteetit hukassa, jos kaikessa yritetään vain syyllistää toisia. Mitään hyvää sillä ei saada aikaan, nostetaan vain kynnystä avunpyytämiseen. Tuskin kukaan sitä haluaa? Ilmeisesti vain ei oikeasti mietitä mitä sanotaan ja mitkä ne todelliset seuraukset ovatkaan...

Jos vanhemmat eivät kuulu kirkkoon ja muuta vaihtoehtoa ei ole, niin totta kai lapsi voi hakea niitä sosiaalisia virikkeitä yhtä hyvin puolipäivähoidosta. Tosi on, että päiväkodissa on hiukan eri rytmi toiminnassa, mutta tuskin se nyt on mikään iso ongelma, koska lapselle olennaista on oppia toimintaa ryhmässä, eikä niinkään se, saako hän osallistua tiheästi askartelutuokioihin...meidän päiväkodissa on erillinen puolipäiväryhmä niitä lapsia varten, joiden vanhemmista ainakin toinen on kotona. Kuka työssäkäyvä voisi laittaa lapsensa tänne 4 tunnin hoitoryhmään.

Vierailija:

Lainaus:


Kaikki muutkin lapset ovat siellä saman ajan ja samalla tavoin. Ei siis tarvitse hypätä tilapäisesti jonnekin, missä muut ovat koko päivän. Samaten on voinut sopia muiden kerholaisten kanssa muita menoja, kun muutkin äidit ovat kotona. Tarhassa ei ole tätäkään.
Itse teen vuorotyötä ja muistan, että esikoisen oli tosi nihkeä päästä tarhaan " sisään" , koska muut tytöt vierastivat häntä epäsäännöllisyyden takia. Eli jos joku on hoidossa epäsäännöllisesti, muutamana päivänä viikossa tms., niin hänet tulkitaan tavallaan epäluotettavaksi leikkikaverina, koska ei ole kaverina koko päivää, vaan lähtee kesken leikkien kotiin.Hei!Itse pähkäillessäni tätä samaa asiaa, toi eräs päiväkodissa työskentelevä tuttavani esiin yhden hyvän pointin. Päiväkodin päivärytmi on rakennettu niin, että sen ohjelma palvelee lapsia, jotka ovat siellä koko päivän, eli siellä paljon aikaa kerrallaan menee ns. arkiaskareisiin: syömiseen, lepohetkeen, pukemiseen, ulkoiluun jne. Kerhojen ohjelmat taas rakennettu niin, että siinä on otettu ne kaikki lapsen kannalta tärkeimmät " virike" -toiminnot (askartelut, laulut ja lorut, vapaa leikki jne.) kerhotuntien sisällöksi, jotta lapset saisivat ajasta mahdollisimman paljon irti.Pointtini on siis, että kun kyse on lapsesta, joka viettää sen n. 3 h päiväkodissa tai kerhossa, kerhossa voi olla varma, että siellä tapahtuu juuri niitä lapsen kehityksen kannalta oleellisimpia juttuja, kun taas päiväkodissa saattaa olla, että niiden kolmen tunnin aikana puolet ajasta menee näissä arkitouhuissa, joita tehdään kotona muutenkin.Toivottavasti saitte selkoa, väsymys vähän painaa...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat